Ασθένειες Καναρίνι με κρίση άσθματος;

BabisNL

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουν 2013
Μηνύματα
128
Γειά σε όλους, Ο καναρίνος μου αλλάζει φτερά, μάλλον τα τελευταία τώρα κοντά στο λαιμό και στο κεφάλι. Νομίζω ότι έχει κρίση άσθματος. Από το πρωί κάνει θόρυβο σαν να βήχει και τώρα τον ακούω να σφυρίζει συνέχεια. Ξεχνάμε ακάρεα, δεν υπάρχει πιθανότητα. Ούτε κρύωμα, είναι συνέχεια μέσα μακριά από ρεύματα και παράθυρα. Αυτή η κατάσταση του παρουσιάζεται αραιά και πού (π.χ μια φορά στους τρεις μήνες) πολύ έντονα όμως σε περίοδο πτερόρροιας. Κάτι που μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω; Χρειάζεται αυξημένη η μειωμένη υγρασία;
 
Ξεχνάμε ακάρεα, δεν υπάρχει πιθανότητα
Αυτό γιατί το ξεχνάμε;

Μπορεί να είναι ακάρεα, βακτήρια, μύκητες κ.λπ.. Είναι δύσκολο να υποθέσεις έτσι απλά. Αν αποκλειστεί η περίπτωση των ακάρεων, έλεγξε για μύκητες κοιτάζοντας στο φως μέσα στο στόμα και κυρίως βαθιά στο λαιμό. Αυτό που ψάχνεις είναι για λευκά επιχρίσματα, οτιδήποτε δηλαδή αλλάζει αυτή την ομοιόμορφη ροζ επιφάνεια που θα έπρεπε να έχει κανονικά.
 
Τον έχω κοιτάξει πολύ πρόσφατα, για αυτό και αποκλείω ακάρεα. Η γλώσσα και η περιοχή εντός και εκτός ράμφους έχει φυσιολογικό χρώμα. Αυτό που με προβληματίζει, και δεν έχω εξήγηση, είναι ότι οι κρίσεις παρουσιάζονται έντονες στην περίοδο πτερόρροιας. Συνοδέυονται δε την επομένη από μεγάλη απώλεια πτερώματος. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι εξασθενημένος, ίσως γι' αυτό και τα έντονα αναπνευστικά. Τέλως πάντων βρήκα κάποιο πτηνίατρο μια ώρα από δω και θα τον πάω προληπτικά μόλις θεωρήσω ότι μπορεί να αντέξει μια ώρα διαδρομή. Παρεμπιπτόντως, διαπίστωσα πως η αυξημένη υγρασία στο χώρο τον βοηθάει. Θα προσπαθήσω να τον ξανακοιτάξω στο λαιμό αργότερα μέσα στην εβδομάδα για μύκητες όπως είπες.
 
Τις προηγουμενες ημερες η υγρασια ηταν σε αφορητα επιπεδα και αυτο μπορει να βαραινε το αναπνευστικο του περισσοτερο. Η πολλη υγρασια δεν βοηθαει.
 
βρήκα κάποιο πτηνίατρο μια ώρα από δω και θα τον πάω προληπτικά μόλις θεωρήσω ότι μπορεί να αντέξει μια ώρα διαδρομή
Μπάμπη, να μας ενημερώσεις μετά την επίσκεψη.
Παρεμπιπτόντως, διαπίστωσα πως η αυξημένη υγρασία στο χώρο τον βοηθάει
Βοηθάει βραχυπρόθεσμα και κυρίως στις περιπτώσεις που η νόσος είναι κληρονομική και η μόνη λύση είναι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Εάν καυτό που έχει προκαλείται από κάτι επίκτητο, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα πριν γίνει χρόνια κατάσταση που θα μειώσει την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής του πουλιού.
 
Έχουμε νεότερα με την κατάσταση του πουλιού;
Μόλις γύρισε ο καιρός και άλλαξε η υγρασία κόπηκαν μαχαίρι όλα τα αναπνευστικά του! Εδώ και δυό εβδομάδες περίπου δεν έχει κανένα πρόβλημα! 🙂 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
 
Εγώ πιστεύω και η αυξημένη υγρασία αλλά και η χαμηλή υγρασία πάνω κάτω τα ίδια κάνουνε στο αναπνευστικό. Οι περισσότεροι λένε έχει υγρασία.Αντιθέτως είναι μειωμένη πολύ η υγρασία ειδικά με τις ζέστες. Εσύ βέβαια στην Ολλανδία μάλλον αυξημένη θα την έχεις :)
 
Εγώ πιστεύω και η αυξημένη υγρασία αλλά και η χαμηλή υγρασία πάνω κάτω τα ίδια κάνουνε στο αναπνευστικό. Οι περισσότεροι λένε έχει υγρασία.Αντιθέτως είναι μειωμένη πολύ η υγρασία ειδικά με τις ζέστες. Εσύ βέβαια στην Ολλανδία μάλλον αυξημένη θα την έχεις :)

Tα προβλήματά του αρχίζουν πάντοτε με τη μείωση της υγρασίας! Τυχαίνει και εδώ να έχει μέρες με πολύ μειωμένη υγρασία. Το χειμώνα με τα καλοριφέρ έχω στο χώρο που κοιμάται βρεγμένες πετσέτες, διαφορετικά υποφέρει. Σε συνδυασμό δε με πτερόρροια είναι να τον λυπάσαι...
 
Γειά σε όλους και πάλι. Πληροφοριακά, μετά την πτερόρροια έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό οι κρίσεις άσθματος. Αραιά και που πάει να βραχνιάσει και ξεκινάει δύσπνοια αλλά με άμεση χορήγηση ρίγανης του περνάει μαχαίρι. Απίστευτο αποτέλεσμα η ρίγανη! Προχθές του έβαλα και φρέσκο φύλο μέντας. Ξετρελάθηκε!
 
Εγώ αγόρασα αυτό το σκεύασμα: karderines.gr/shop/Πτηνά/Συμπληρώματα/Πρόληψης/Landmark- Εκχυλίσματα-βοτάνων-Αναπνευστικό100ml
για αυτόν το λόγο αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Όταν το δώσω θα σου πω αποτελέσματα.Απλά έχω και μια υπόνοια για ακάρεα τραχείας οπότε μάλλον θα πάμε για θεραπεία με scatt.
 
Λάμπρο ευχαριστώ για την πληροφορία. Εάν δεις αποτέλεσμα ενημέρωσε. Αν και ξέρω ότι είσαι γενικά προσεκτικός με τα φάρμακα διπλοτσεκαρισέ το πριν δώσεις scatt.
 
Back
Top