Ασθένειες Καναρίνι με κόκκινες κουτσουλιές κάθεται στον πάτο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giorgos6
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giorgos6

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2014
Μηνύματα
257
Πόλη
Αγρίνιο
εχω ενα καναρινι ειναι αρσενικο ειναι σχεδον ενα χρονων και εγω το εχω 2 εβδομαδες. Το εχω σε εξωτερικο χωρο μονιμα και ειναι στο ιδιο κλουβι με χωρισμα με ενα θυλικο. Του παρεχω κελαηδινη, κοκκινη βιταμινη και αυγο. Η αναπνοη του μου φαινεται κανονικη, η σταση του σωματος του ειναι κανονικη, μερικες φορες βγαζει κοκκινες κουτσουλιες και τα συμπτωματα που με εχουν ανησυχησει ειναι καθεται σχεδον ολη μερα στον πατο του κλουβιου. Το προβλημα το παρατηρησα πριν δυο μερες. Στον πατο του κλουβιου εχω τοποθετησει εφημεριδα και δεν υπαρχει σχαρακι στον πατο του κλουβιου. Οι πατηστρες ειναι πλαστικες σαν κλαδακια. Δεν εχει ζευγαρωσει ακομα. Δεν εχει παρει αντιβιοση. Δεν γνωριζω ποτε περασε αν και ποτε εχει περασει πτερορροια. Οι σποροι που χρησιμοποιω ειναι χυμα. Δεν χρησιμοποιω καποιο αλλο ειδος εμποριου. Δεν χρησιμοποιω σημπληρωματικα βιταμινων η ασβεστιου στο νερο. Οχι δεν χρησιμοποιω φυσικους τροπους προληψης ασθενειων. Οχι δεν εχω σουπιοκοκαλο στο κλουβι!
 
Επειδή προφανώς είναι άρρωστο, κατ αρχήν πρέπει να ξεχάσεις το θέμα αναπαραγωγή γι' αυτήν την σαιζόν. Ελπίζω από τα στοιχεία να μπορέσει κάποιος να σε βοηθήσει στην πιθανή "διάγνωση". Περαστικά !
 
Γιωργος καλησπερα! Οι κοκκινες κουτσουλιες που αναφερεις μπορει να ειναι και απο
την κοκκινη "βιταμινη" που του δινεις (δεν ειναι βιταμινη αλλα τριμμενα μπισκοτα κυριως με χρωστικες).
Για να καθετε ομως κατω κατι πρεπει να εχει το πουλι.Ανεβασε αν μπορεις μια φωτο απο την κοιλια του!
 
Καταρχήν βάλτο μόνο του σε ένα κλουβάκι και βάλτο σε ζεστό μέρος (μέσα στο σπίτι, 30 βαθμούς κελσίου). Αυτή την κόκκινη βιταμίνη μην τη ξαναδώσεις.. Μόνο λίπος προσφέρει και τίποτα άλλο.. Βάζε μόνο βραστό αυγό ή αν έχεις όρεξη και θες φτιάξε εσύ μια αυγοτροφή γι αυτά (Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή) Οι κουτσουλιές του είναι κόκκινες λόγω της βιταμίνης..

Για να κάθεται κάτω είναι άρρωστο... Όσο πιο γρήγορα κάνεις γι αυτό τόσο το καλύτερο! Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αντιδράμε γρήγορα αλλά και με ψυχραιμία για να μην χάσουμε το πουλάκι...

Κοίταξε τις κουτσουλιές του, το στέρνο του και την κοιλιά του και αν μπορέσεις και βγάλεις φωτο ανέβασέ τες να σε βοηθήσουμε!

Δες και αυτά: kiklos.info/ges-check.html kiklos.info/kot-check.html

θα σε βοηθήσουν!
 
αμα ειναι αρρωσο πρεπει να παρω καποιο φαρμακο;αν ναι ποιο;
 
αμα ειναι αρρωσο πρεπει να παρω καποιο φαρμακο;αν ναι ποιο;
Υπάρχουν πάρα πολλές ασθένειες... Δεν υπάρχει μόνο ένα φάρμακο που είναι πανάκεια για όλες τις ασθένειες.. Ζωντανοί οργανισμοί είναι και αυτά όπως και εμείς..
Βγάλε φώτο τις κουτσουλιές, το στέρνο του και την κοιλιά του ανέβασε τες εδώ και θα σε βοηθήσουμε!
 
Πρωτα φωτο Γιωργο για να δουν αυτοι που γνωριζουν απο ασθενιες.Βαλτω καπου ζεστα
οπως ειπε και η Αλικη και δως του μονο σπορους για την ωρα.
 
οκ παιδια ευχαρστω αμα ειναι θα ανεβασω το βραδι η αυριο το πρωι φοτο γτ δεν ειμαι σπιτι μου τωρα!
 
Πρέπει να είναι 100kb.. Πατάς κάτω δεξιά "Ανέβασμα Αρχείου".
 
rsz_cam00080.webp
 
rsz_cam00082.webprsz_1cam00081.webp rsz_1cam00081.webpπαιδια ελπιζω να σας βοηθησουν αυτες οι φωτογραφιες και εσεις να βοηθησετε εμενα σχετικα με το τι ασθενεια μπορει να εχει το καναρινι μου. Ευχαριστώ!
 
Την κοιλια και το στερνο για να το δουν αυτοι που ξερουν βαλε ελαχιστον νερο και κανε τα φτερα δεξια και αριστερα για να φαινονται καλυτερα..
 
παιδια πριν που επιασα το καναρινι για να το βγαλω φωτογραφια το στηθος του ηταν πολυ σφικτο.. Μηπως αυτο σημαινει κατι γιατι δεν νομιζω τις αλλες φορες να ηταν ετσι σφικτο
 
παιδια πριν που επιασα το καναρινι για να το βγαλω φωτογραφια το στηθος του ηταν πολυ σφικτο.. Μηπως αυτο σημαινει κατι γιατι δεν νομιζω τις αλλες φορες να ηταν ετσι σφικτο

τι εννοείς σφικτό; από τις φώτο εδώ σαν ποια φώτο ήταν η κοιλιά του και το στέρνο του;
kiklos.info/ges-check.html
 
Χωρίς φωτογραφία δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση...
 
περιμενε 5 λεπτα να το φωτογραφισω και να ανεβασω την φωτογραφια
 
Back
Top