Ασθένειες Καναρίνι με πληγή στο πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nicolaos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nicolaos

PB New Member
Εγγραφή
28 Αυγ 2022
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθηνα
Το καναρίνι μου παρουσίασε ποδαγρα και σήμερα θα ήταν η τελευταία μέρα θεραπείας με epithol.Μολις ξύπνησα είδα στο πόδι του μια πληγή.Τι πήγε στραβά?.Αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί. Μήπως έκανα κάποιο λάθος με την θεραπεία?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων 20220828_121524.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Nicolaos Μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός...
Βάλε μια πανοραμική φωτογραφία, έχεις εστιάσει πολύ, για να δούμε μήπως τραυματίστηκε κάπου...
Επίσης, γιατί του έχεις καλαθάκι νήματος;
Βλέπω και μια ακατάλληλη πατήθρα η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι και ανάποδα, ότι χειρότερο για τα πόδια του, πόσο μάλλον που έχουν ήδη θέμα...
 
Ελπίζω να είναι πληγή γιατί έτσι όπως φαίνεται θα μπορούσε να είναι κ ευλογιά.
Μπορεί κ όχι. Όπως κ ναχει δες αυτό που υπάρχει κ σχετικό άρθρο κ οδηγίες.

Η πατηθρα είναι ανάποδα κ μπορεί να πληγώνει το ποδαράκι του. Επίσης φαίνονται λερωμένα τα φτερά του μάλλον από την epithol. Από ότι έχω διαβάσει καλύτερα να βάζεις λίγη ποσότητα κ το βράδυ ώστε να μην την πασαλείβει κ λερώνεται. Όπως κ ναχει , νομίζω ότι πρέπει να το δει πτηνιατρος. Περαστικά στο μικρούλι σου.
 
Θα ήθελα να πω ότι η θεραπεία άρχισε στις 19 και ξέχασα να την κάνω στις 21 ,οπότε σκέφτηκα ότι δεν είχε κάποια επίδραση και την άρχισα από την αρχή, μήπως φταίει αυτό?
 
@Nicolaos δεν νομίζω. Αυτό που λες αφορά την θεραπεία για την ποδάγρα. Αυτό που φαίνεται είναι πληγή. Γι'αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να το δει πτηνιατρος κ να το έχεις μακριά από τα άλλα πουλάκια εάν έχεις κ μεγάλη προσοχή όσον αφορά την καθαριότητα.
 
Στην περίπτωση που είναι ευλογια υπάρχει κάποιο φαρμακο ?
 
Αν το πας σε πτηνίατρο, όπως πολύ σωστά σου ανέφεραν παραπάνω, πες του να τσεκάρει τα νύχια μήπως θέλουν κόψιμο.. Προηγούνται βέβαια όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν...
 
Δυστυχώς αυτήν την στιγμή είμαι σε διακοπές και δεν είναι εφικτό να βρω κάποιον πτηνιατρο ή κτηνίατρο που να γνωρίζει από πτηνα.Θα προσπαθήσω να κάνω ο,τι καλύτερο μπορώ. Σας ευχαριστώ ολους
 
Στην περίπτωση που είναι ευλογια υπάρχει κάποιο φαρμακο ?
Όχι δεν υπάρχει. Η ευλογιά είναι ιός και αντιμετωπίζουμε μόνο τα συμπτώματα που προκαλεί η ασθένεια όπου είναι απαραίτητο.

Διάβασε αν θέλεις το άρθρο που σου πρότεινε η Λήδα, ^ θα σε βοηθήσει να καταλάβεις.
 
@Nicolaos διάβασε αυτό που σου επισύναψα που έχει κ το σχετικό άρθρο.Όταν γυρίσεις με το καλό, κανόνισε επίσκεψη με πτηνιατρο.
Λήδα με πρόλαβες!
[automerge]1661713702[/automerge]
Εάν πάντως οι διακοπές σου κρατήσουν καιρό, δες την λίστα με τους πτηνιατρους
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top