Οι κύστες φτερών, feather cysts ή lumps στα αγγλικά και η διατροφική πρόληψη και αντιμετώπισή τους στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό.
Τι είναι οι κύστες των φτερών
Οι κύστες στα φτερά δημιουργούνται όταν τα νέα φτερά κατά την έξοδό τους από το δέρμα εγκλωβίζονται σε αυτό και μεγαλώνουν εσωτερικά κάτω από την επιδερμίδα. Γενετικά, οι κύστες εμφανίζονται σε καναρίνια που προκύπτουν από τη διασταύρωση δύο πουλιών με φτέρωμα τύπου buff.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος γίνεται χειρουργικά και ενδείκνυται όταν το πρόβλημα δεν είναι πολλαπλό και επαναλαμβανόμενο...
Και το Χριστινάκι μου εμφάνισε πρόσφατα 2 τέτοιες κύστες στο ένα της φτερό. Μου είπαν να της βάζω κάθε ημέρα betadine μέχρι να ξεραθεί μόνο του και να πέσει. Έτσι και έγινε σήμερα το πρωί καθώς πήγε να πετάξει έπεσαν και τα δύο.
Και το Χριστινάκι μου εμφάνισε πρόσφατα 2 τέτοιες κύστες στο ένα της φτερό. Μου είπαν να της βάζω κάθε ημέρα betadine μέχρι να ξεραθεί μόνο του και να πέσει. Έτσι και έγινε σήμερα το πρωί καθώς πήγε να πετάξει έπεσαν και τα δύο.View attachment 97747
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.