Γενικά Καναρίνι με πτερόρροια;

Σοφιακαν

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουν 2021
Μηνύματα
35
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Έχω ένα καναρίνι ένα χρόνο και περίπου είναι ενός έτους και αυτό. Πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησε να ρίχνει τα φτεράκια του. Έκανα μικροβιολογική στις κουτσουλιτσες και ήταν καθαρή δεν έχει κάποιο μικρόβιο. Είναι ζωηρός και τρώει απλά δεν κελαηδεί καθόλου. Ήθελα να ρωτήσω αν ξεκίνησε η εποχική πτερροροια γιατί απ' ότι διαβάζω ξεκινάει προς τον Αύγουστο. Ευχαριστώ
 
Πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησε να ρίχνει τα φτεράκια του.
Σε τι φάση βρίσκεται; Ρίχνει φτερά ή πούπουλα;
Ζει εντός σπιτιού ή έξω; Αν έξω, το βλέπει απευθείας ο ήλιος, κι αν ναι, πόσες ώρες;
Η διατροφή του από τι αποτελείται; (γράψε μας και τις μάρκες σπόρων, συμπληρωμάτων αν θέλεις). Κόκκαλο σουπιάς υπάρχει στο κλουβί μόνιμα; Μπάνιο του βάζεις καθημερινά;
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ αυγοτροφη του βάζω 3-4 φορές την εβδομαδα
[automerge]1655299952[/automerge]
@ianos βρίσκω κυρίως μικρά πούπουλα και 1 με 2 φτερά. Ζει εντός σπιτιού όπου το πρωί το βλέπει ο ήλιος και εκτός κλουβιου.το απόγευμα τον βγαζω μέσα στο κλουβί του βέβαια στην αυλή. Οι σπόροι που τρωεκ τώρα είναι της εταιρείας prestige.μπορω να πω ότι του αρέσουν πολύ. Σουπιοκοκαλο δεν του έχω.
[automerge]1655299969[/automerge]
@Σοφιακαν μπανάκι κάνει καθημερινά
 
@Σοφιακαν , κόκκαλο σουπιάς θα πρέπει να του βάλεις μόνιμα στο κλουβί. Ειδικά μάλιστα αυτήν την περίοδο πτερόρροιας του είναι ακόμη πιο απαραίτητο. Το αγοράζεις από καταστήματα πετσοπ, ένα απλό κόκκαλο σουπιάς, χωρίς δυσχρωμίες π.χ. κιτρινίλες.
Η αυγοτροφή που του δίνεις, είναι κάποιας μάρκας ή την παρασκευάζεις εσύ;
Στην αυλή που τον βγάζεις καλό θα ήταν να έχει περιμετρική προστασία στο κλουβί του από επίγεια ή εναέρια αρπακτικά. Επιπρόσθετα για την εποχή που διανύουμε, λόγω κουνουπιών (φορείς ευλογιάς πτηνών) ένα τούλι ή μια κουνουπιέρα θα ήταν πολύ χρήσιμο εντός και εκτός σπιτιού. Χορταρικά, βότανα, κηπευτικά μπορείς να δίνεις ακόμα και καθημερινά και σε αυτή τη φάση θα το βοηθήσουν με τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν, φρούτα απέφυγέ τα πολύ ώριμα και τη μεγάλη συχνότητα προσφοράς τους, λόγω των αυξημένων σακχάρων που περιέχουν και της σύντομης αλλοίωσής τους.
 
Έκανα μικροβιολογική στις κουτσουλιτσες και ήταν καθαρή δεν έχει κάποιο μικρόβιο.
Καλημέρα. Μπορείς να μου πεις που και με πόσα μπορούμε να κάνουμε μικροβιολογική στην Αθήνα;
 
@ianos ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική ενημέρωση που μου έκανες! Θα φροντίσω για αυτά που μου είπες!
[automerge]1655372703[/automerge]
@mpalitsas εγώ πήγα σε μια κτηνίατρο στον Άγιο Δημήτριο η οποία πήρε δείγμα από το κλουβακι του και το έστειλε για μικρόβιολογικη. 30 ευρώ. Animal clinic λέγεται.
[automerge]1655372891[/automerge]
@ianos αυγοτροφη δεν είναι δικιάς μου παρασκευή του εμπορίου του δίνω. Είναι η manitoba.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπορείς να μου πεις που και με πόσα μπορούμε να κάνουμε μικροβιολογική στην Αθήνα;
Μόνο μέσω Πτηνιάτρου μπορεί να γίνει.
 
Back
Top