Ασθένειες Καναρίνι με σπασμένο ράμφος;

Giorgos72

PB New Member
Εγγραφή
24 Σεπ 2009
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Έχω ένα καναρίνι gloster στο οποίο παρατήρησα σήμερα κάτι σαν ανοιχτόχρωμο πρόσθετο κομμάτι κολλημένο στο ράμφος του από το φτέρωμα του κεφαλιού μέσρι την μέση. Στην αρχή είπα μήπως κόλλησε κάτι επάνω. Σκέφτηκα μήπως είναι κανα έκριμα από την μύτη οπότε αργότερα που τον έπιασα διαπίστωσα ότι είνια σκληρό, έχει την ίδια υφή με το ράμφος του και μοιάζει σαν να έχει ξεκολλήσει κομμάτι. Είναι δυνατόν αυτό το πράγμα;
Ειδάλλως τι μπορεί να είναι; Επίσης μου φάνηκε αδυνατούλης. Δυστυχώς έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι για να παρατηρήσω την συμπεριφορά του, αλλά το λίγο που τον πέτυχα ξύπνιο καλά μου φάνηκε αλλά δεν τον είδα να τρώει.
 
Αν κατάλαβα καλά πρόκειται για άκαρι που δημιουργεί "λευκές πλάκες" ή γδαρσίματα στο ράμφος και στα πόδια. Χρησιμοποίησε epithol (για 1 εβδομάδα max) και θα φύγουν τα σημάδια.
Περισσότερα δες κάτι παρόμοιο αν είναι ίδιο με αυτό που περιγράφεις: https://community.petbirds.gr/threads/Τι-είναι-αυτό-στο-ράμφος-του-μπάτζι.15463/
 
Ευχαριστώ. Αν κατάλαβα καλά θα του το αλείψω στο ράμφος;
Πώς μπορεί να το έπαθε; Εσωτερικό στο σπίτι τον έχω. Θα χρειαστεί τίποτε άλλο από καθάρισμα στο κλουβί του να προσέξω;
 
ειχα το ιδιο προβλημα με ενα νεαρο μαλινουα, εδωσα αντιβιοτικο tabernil για 10 μερες και ξεραθηκε μεχρι που επεσε μονο του. αφησε βεβαια μια μικρη δυσμορφια στο ραμφος, αλλα ευτυχως το πουλι ειναι πολυ καλα.
 
Πώς μπορεί να το έπαθε; Εσωτερικό στο σπίτι τον έχω. Θα χρειαστεί τίποτε άλλο από καθάρισμα στο κλουβί του να προσέξω;
Αν ταιριάζει με τις φωτό του λινκ που σου έβαλα, πρόκειται για παράσιτο που αναπτύσσεται στο ράμφος και στα πόδια.
Απλή επάληψη στο ράμφος και στα πόδια για 6 ημέρες και καλό καθάρισμα το κλουβί.
 
Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια ότι ταιριάζει με τις φωτο. Δεν είναι τόσο ευδιάκριτες ή εγώ είμαι αρχάριος ακόμα. Όμως πήρα από petshop podagrine, αυτό μου έδωσαν αντί του άλλου που μου πρότεινες.
Μοιάζει όντως σαν κάτι ασπρομπεζ λεπτό στρώμα πάνω στη μύτη του. Τώρα για τα πόδια του δεν ξέρω αλλά αύριο που θα είναι ξύπνιος θα ανεβάσω φωτο να την δείτε και να μου πείτε την γνώμη σας.
Επίσης κάπου διάβαζα για το βάρος τους και νομίζω ότι πρέπει να τον υπερταΐζω μάλλον Όλο ψωμάκια, αγγουράκια, μήλο, σποράκια καναβούρι, αβγό. Πάντως του πήρα και βιταμίνη καλού κακού για την πτερόροια.
Τι να λέω το πρώτο μου καναρίνι είναι, άσχετος είμαι κι ό,τι μπορώ κάνω για να μάθω.



Το κλουβί με τι το καθαρίζω; Χλωρίνη είναι καλή;



Εννοώ εκτός από την κλασική εφημερίδα και καθάρισμα ότι είχε κολήσει στο κάγκελα.
 
Όμως πήρα από petshop podagrine,
Είναι της ΤΑΦΑΡΜ σε υγρή μορφή. Το άλο είναι σα βαζελίνη. Αν είναι σε αρχικά στάδια πιθανό να σε καλύψει.
Το κλουβί με τι το καθαρίζω; Χλωρίνη είναι καλή;
Χλωρίνη ή μπεταντίν σαπούνι. Απλώς με τη χλωρίνη απολυμαίνεται καλύτερα αλλά απαιτεί πολύ καλό ξέπλυμα μα καυτό νερό (ενοείται χωρίς το πουλί μέσα).

Εννοώ εκτός από την κλασική εφημερίδα
Ποτέ έγχρωμα χαρτιά. Αφήνουν μελάνι. Δοκίμασε χαρτί κουζίνας ή άμμο απο το πετσοπ (καλύτερα).
πήρα και βιταμίνη καλού κακού
Σε υγρή μορφή ε;
 
Ναι η βιταμίνη στο νερό του 20 σταγόνες σε 50gr νερού.
Στέλνω φώτο να δείτε το ράμφος του και ότι καταλάβετε για τα πόδια του.
Ξυνεται μάλλον αρκετά. Υπάρχει περίπτωση να είναι ψείρες;
 

Συνημμένα

  • tsiou 016 1.webp
    tsiou 016 1.webp
    51,8 KB · Προβολές: 197
Ναι η βιταμίνη στο νερό του 20 σταγόνες σε 50gr νερού
Σαν πολύ μεγάλη δοσολογία μου φαίνεται. Σίγουρα διάβασες σωστά τις οδηγίες;
Στο ράμφος δε βλέπω κάτι. Εκτός αν εννοείς ένα εξογκοματάκι το οποίο δε διακρίνω καθαρά. Λογικά μετά από 7 ημέρες σχεδόν θα πρέπει να έχει φύγει.
Τέλος τα νυχάκια θέλουν κόψιμο.
 
Είναι σαν επίχρυσμα πάνω στο ράμφος του, φαίνεται σαν άσπρο σημάδι δεξιά. Πάντως είναι καλύτερα σήμερα, πιο φυσιολογικό. Το μόνο πρόβλημα από χθες, του έσπασε το πίσω νύχι και μάτωσε, δεν το πατούσε χθες το πόδι του, έβαλα αντιβίωση καλού κακού. Φοβάμαι να τον πιάνω και πολύ καθώς μετά τρέμει και κάθεται με το στόμα ανοικτό για κάποια ώρα. Έχω ελπίδες να συνηθίσει;
 
Να συνηθίσει να κάνει τι;
Εδώ το πουλάκι έχει ακαρι, μεγάλα σπασμένα νύχια, μπορεί και άσμα η στρες.
Να τα συνηθίσει όλα αυτά αποκλείεται.
Κάνε την αγωγή που σου είπε ο Κωστας και μετά βλέπουμε τι μπορεί να κάνει.
Όντως η σταγόνες είναι πολλές.
 
Εδώ το πουλάκι έχει ακαρι,
Δημήτρη το υποπτεύομαι κάτι τέτοιο αλλά δεν ήμουν σίγουρος.
δεν το πατούσε χθες το πόδι του, έβαλα αντιβίωση καλού κακού. Φοβάμαι να τον πιάνω και πολύ καθώς μετά τρέμει και κάθεται με το στόμα ανοικτό για κάποια ώρα
Για αρχή πιάστο, κόψε τα νύχια τουhttps://community.petbirds.gr/threads/Πως-και-πότε-πρέπει-να-κόβω-τα-νύχια-των-καναρινιών.13906/εκεί που έσπασε και έβγαλε αίμα, αφού σταμάτησε βάλε μπεταντίν, και ψέκασε με αντιπαρασιτικό σπρέυ. Στο ενδιάμεσο διάβασε εδώ για το άκαριΑκάρεα της Τραχείας
και τα ξαναλέμε.
 
Το κόκκαλο σουπιάς έχει ένα μήνα κρεμασμένο και δεν το καταδέχεται. Μόνο στην πέτρα του πάει (μία άσπρη από petshop έχει.
Στρες πρέπει να είναι, όχι άσθμα, αφού ξεκινά με το πιάσιμο και τελειώνει λίγο μετά.
Τι αντιπαρασιτικό να πάρω;
Δεν βλέπω να παρουσιάζει άλλα συμπτώματα από αυτά που διάβασα στα ακάρεα πλην της παύσης κελαϊδίσματος και της πτερόρροιας, αλλά το θεωρώ φυσιολογικό. Πέρισυ ξεκίνησε Οκτώβρη ενώ φέτος σταμάτησε αρχές Αυγούστου. Θόρυβο δεν κάνει κατά την αναπνοή ούτε σαν να σπάει κάτι. Από βάρος μου φαίνεται λίγο μεγάλος αλλά όσες φορές τον έπιασα είδα ότι μάλλον είναι φτερωτός. Επίσης φουσκώνει συχνά αλλά δεν ξερω αν αυτό είναι καλό ή όχι.

Ανακεφαλαίωση: κόβω νύχια (δεν έχω ξανακόψει ποτέ), απολυμαίνω τα πάντα(εκτός από το πουλί), δίνω βιταμίνες, βάζω το podagrine , Aviomycine να δώσω;
Ποιο είναι το πιο ασφαλές για ακάρεα; Κάτι διάβασα για σκορδόνερο;
 
Λοιπόν σήμερα το πρωί τον παρατήρησα και όντως κάνει ένα πολύ μικρό θόρυβο με το ράμφος του αλλά τον άκουγα μόνο από πολύ κοντά. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, αλλά με αυτό που διάβασα για ακάρεα ανησύχησα.
Κάποια στιγμή το καλοκαίρι το είχα δει να τσιμπά τα κάγκελα, σαν να τρώει κάτι αόρατο, καθαρίσα το κλουβί καλά τότε με χλωρίνη και δεν το ξανακανε. Λέτε να ήταν ακάρεα;
SOS τι φάρμακο είναι πιο ακίνδυνο σε αυτή την περίπτωση.
 
Επίσης φουσκώνει συχνά αλλά δεν ξερω αν αυτό είναι καλό ή όχι.
Αν το κάνει συχνά (και όχι όταν κάνει πολύ ζέστη ή θέλει να κουρνιάσει) τότε δείχνει πιθανό αναπνευστικό πρόβλημα.
όντως κάνει ένα πολύ μικρό θόρυβο με το ράμφος του αλλά τον άκουγα μόνο από πολύ κοντά
Λέτε να ήταν ακάρεα;
Νομίζω πως ναι.
https://community.petbirds.gr/threads/Επαναληπτική-χορήγηση-pulmosan.4945/
https://petbirds.gr/product/beaphar-pulmosan/
Διάβασε και δες πολύ προσεκτικά τα παραπάνω, διάβασε το άρθρο και θα λυθούν οι απορίες σου.

Προσωπικά θα σου πρότεινα εφαρμογή Pulmosan την 1η εβδομάδα 2 φορές ( Σάββατο - Παρασκευή), απολύμανση όλα την Κυριακή και το Σάββατο αντίστοιχα, την 2η εβδομάδα εφαρμογή 1 φορά και απολύμανση την επόμενη, την 3η 2 φορές όπως πιο πάνω κτλ. Τουλάχιστο να κλείσεις ένα κύκλο 21 ημερών και αν έχουν εξαφανιστεί τα συμπτώματα εφαρμογή για τις 2 επόμενες για σιγουριά.

Αντιβοίωση θα έδινα την 1η και 3η προληπτικά για αποφυγή λοιμώξεων και τη 2η 4η και τελευταία χορήγηση πολυβιταμινών όλα σύμφωνα με τις οδηγίες των σκευασμάτων που χρησιμοποιείς.
τι φάρμακο είναι πιο ακίνδυνο σε αυτή την περίπτωση.
Δυστυχώς όλα είναι επικίνδυνα ( με ερωτηματικό το SCATT το οποίο δεν έχω δοκιμάσει και κάνει 10 ημέρες να έρθει, ακόμη περιμένω), αλλά μέχρι σήμερα δεν έχασα πτηνό από την ιβερμεκτίνη, αλλά από την καθυστέρηση χορήγησης αυτής.
 
Ευχαριστώ, θα προσπαθήσω να εφαρμόσω όλα τα παραπάνω. Πάντως σήμερα του άλλαξα κλουβί, πήρα μεγαλύτερο. Οπότε λέω να ξεκινήσω από εβδομάδα να συνιθίσει λίγο.
Στο νέο του κλουβί τίναζε συνέχεια τα φτερά του και τσιμπιόταν. Αυτό ήταν από το άγχος ή να ανησυχήσω κι άλλο;
Σε περίπτωση που τελικά δεν είναι ακάρεα το Pulmosan δεν θα βλάψει, έτσι;
 
μόλις διάβασα παλαιότερη κουβέντα για το s76. Τελικά το έχεις δοκιμάσει; Πωλείται στην Ελλάδα;
Δεν περίμενα στη ζωή μου 100 γραμμάρια πουλί να με κάνει να αγχώνομαι.
 
κουβέντα για το s76
Οχι δε το έχω δοκιμάσει.
Στο νέο του κλουβί τίναζε συνέχεια τα φτερά του και τσιμπιόταν
Πριν βάλεις το πουλί μέσα το καθάρισες ή το έβαλες κατευθείαν; Το ότι ήταν σε πετσοπ δε σημαίνει ότι είναι καθαρό. Καμία φορά το παρατηρώ σε πτηνά που από μικρό κλουβί τα βάζω σε μεγάλο. Πάντως αν συνεχίσει μάλλον μιλάμε για κνησμό και παράσιτα.
Σε περίπτωση που τελικά δεν είναι ακάρεα το Pulmosan δεν θα βλάψει, έτσι;

Όλα τα φάρμακα του είδους (σχεδόν) έχουν ιβερμεκτίνη η οποία είναι δηλητήριο. Αν ξεφέγεις τη δόση(1 σταγόνα στο δέρμα) τότε ανάλογα και τον οργανισμό μπορεί να είναι μοιραίο. Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχω χάσει πτηνό από την ιβερμεκτίνη.
 
Εννοείται καθάρισα τα πάντα με μπεταντιν και χλωρίνη και καυτό νερό. Τα ίδια θα κάνω και στο παλιό του κλουβί.
 
Back
Top