Ασθένειες Καναρίνι πέθανε ξαφνικά

Stavrosa40

PB New Member
Εγγραφή
17 Αυγ 2020
Μηνύματα
21
Πόλη
Νέο Ηράκλειο
Καλησπέρα στην ομάδα. Εύχομαι να είστε υγιείς.
Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Το πρωί στις 08:00 ήταν όλα καλά και ο μικρός αρσενικός κελαηδούσε ως συνήθως. Μετά από 4 ώρες βγήκα να τους αλλάξω νερά και τον βρήκα στον πάτο ανάσκελα με κλειστά μάτια. Δεν έχει κάποιο ίχνος, καθαρές κουτσουλιές, ήταν ευδιάθετος και το πτέρωμα καθαρό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε..
 
Λυπάμαι για την απώλειά σας Σταύρο.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σας πει από τι πέθανε το καναρίνι. Υπάρχουν όμως διάφορες εικασίες, μεταξύ των οποίων και η επίθεση από αρπακτικό (εναέριο ή μη). Σε αυτήν την περίπτωση, και εφόσον δεν υπάρχουν πλήγματα στο σώμα του καναρινιού ή φτερά / πούπουλα γύρω ή κάτω από το κλουβί, θα μπορούσε απλά να έχει γίνει η επίθεση και το πουλάκι να πέθανε από σοκ. Σε αυτήν την περίπτωση (αλλά και προληπτικά γενικότερα) καλό θα ήταν να έχετε προστασία από αρπακτικά, π.χ. κάποιο συρμάτινο (όχι πολύ ελατό) πλέγμα που να περιβάλλει τα κλουβιά, σε μία σχετική απόσταση από αυτά, π.χ. 10 εκατοστά αρκούν, και με βρόγχο μικρό, π.χ. 1χ1 ή 1χ2 εκατοστών ώστε να μην χωρά νύχι, ράμφος μέσα από αυτόν.
Αν έχετε άλλα πτηνά σε εξωτερικό χώρο, επίσης θα πρέπει μέχρι να κατασκευάσετε προστασία, να τα πάρετε μέσα, διότι αν πράγματι ένα αρπακτικό επιτέθηκε ήδη, τότε θα επανέλθει με μεγάλη πιθανότητα στο ίδιο σημείο.
 
Ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι οτι λόγω καιρού τα έχω στο κλιμακοστάσιο οπότε δεν είναι κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ όμως για τις συμβουλές. Θα έχω το νού μου και για τα υπόλοιπα 3.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Back
Top