Φροντίδα Καναρίνι πήγε να το δαγκώσει το χέρι μου

Aggeliki.K

PB New Member
Εγγραφή
18 Νοε 2015
Μηνύματα
38
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας παιδιά! Ονομάζομαι Αγγελική και εδώ και είκοσι μέρες έχω ένα αρσενικό καναρινι. Πρωτάρα στο να προσέχω ένα κατοικίδιο σαν και αυτό αλλά πραγματικά το χαίρομαι παρα πολύ σαν "παρέα". Κάθε μέρα ξυπνάει γύρω στις εννιά, αφού ξυπνήσω και εγώ. Με το που το βγάλω έξω στην βεράντα και δει ήλιο, κελαηδαει ασταμάτητα μέχρι και την δύση του ήλιου. Δεν σας κρύβω ότι κελαηδαει και βγάζει διαφορετικούς ήχους κάθε φορά. Είναι αρσενικό 5-6 μηνών. Σήμερα το βράδυ όμως, καταλαθος το ξύπνησα, δηλαδή άνοιξα το φως του δωματίου και εκεί που ήμουν κοντά στο κλουβί του και είχα το χέρι μου πήγε να το δαγκώσει. Δεν μου έχει ξαναδείξει τέτοια συμπεριφορά και με προβληματισε. Περιμένω τις απόψεις σας..:-/
 
Ταραχτηκε μεσα στην νυχτα οπως ειπε η Μαρια!

Επισης μην το βαζεις και το βγαζεις απο εσωτερικο σε εξωτερικο χωρο.. Ειναι ευαισθητα πλασματα και μπορει με τη διαφορα θερμοκρασιας να αρρωστησουν! Διαλεξε ενα μερος οπου θα το εχεις μονιμα!
 
Συμβαίνει αρκετές φορές να αντιδρούν έτσι όταν τα πιάνουμε ή όταν αισθάνονται φόβο.
Είναι ο μόνος τρόπος άμυνας που έχουν.
Φυσικά το τσίμπημα είναι εντελώς ακίνδυνο και χωρίς πόνο... Περισσότερο ο "φόβος" ή η τρομάρα είναι αυτό που μας μένει.
Καλό είναι να αποφύγεις κάθε κοντινή επαφή με το φίλο σου...
Δείχνει πως φοβάται πολύ.
Δείχνει πως ακόμη... Δεν σε θέλει κοντά του κι αυτό πρέπει να το σεβαστείς αν θες να τα "βρείτε" στο μέλλον.
 
Μένω σε πολυκατοικία και το σπίτι είναι μικρό.. Το να το εχω έξω μετά τις έξι το απόγευμα να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω δεν μου πάει η καρδιά.. Αφού από εκείνη την ώρα πιάνει λίγη ψυχρα!Έτσι το βάζω στο δωμάτιο και το σκεπαζω με μια πετσέτα για τον ύπνο του. Όπως τονισα είμαι πρωτάρα και κάθε σας άποψη είναι καλοδεχουμενη και σεβαστή. 🙂 έχω να μάθω πολλά πράγματα από εσάς.. Το προσέχω σαν τα μάτια μου το καναρινακι και δεν θέλω να πάθει κάτι!

Για αρχή, δηλαδή να πηγαίνω στο κλουβί του μόνο για τα απολύτως βασικά; (Π.χ τροφή -καθάρισμα)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Για αρχή, δηλαδή να πηγαίνω στο κλουβί του μόνο για τα απολύτως βασικά; (Π.χ τροφή -καθάρισμα)
Καί όχι μόνο για αρχή...
Είναι ο βασικότερος κανόνας...
Πλησιάζουμε το χώρο του (κλουβί) μόνο για τις εκτροφικές μας υποχρεώσεις.
 
καλή σου μέρα, Αγγελική και καλώς ήρθες στην παρέα μας! 🙂 οι φόβοι σου είναι όντως πολύ λογικοί, πρέπει όμως σιγά σιγά να αρχίσεις να μας εμπιστεύεσαι! Μη φοβάσαι,όπως πολύ σωστά στο είπαν οι φίλοι Μιράντα και Γιάννης👍,τα καναρίνια είναι ευαίσθητα πλασματάκια και το μία μέσα μία έξω τα επιρρεάζει πολύ αρνητικά και τα αποπροσανατολίζει σχεδόν εντελώς, οπότε βρες ένα καλό και απάνεμο μέρος στο εξωτερικό του σπιτιού σου(Βορινή βεράντα = τζιζ/κακό), πάρε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας(υπάρχει σχετικό θέμα, αναζήτησέ το..) και αστο εκεί.. Θα τα καταφέρει μέχρι και στους 6-7 βαθμούς! Κάθε πρωί φρέσκο και δροσερό νεράκι,1-2 φορές την εβδομάδα γενική καθαριότητα, αυτόν τον καιρό(εποχή συντήρησης) 1-2 φορές την εβδομάδα αυγοτροφή, λαχανικά και κάθε μέρα να τους βάζεις.. Καλό του κάνεις, και πάντα συσκευασμένες τροφές..όχι χύμα!
και γώ άλλωστε,έξω τα έχω.. Και όλα πάνε ρολόι!👍
και πάντα να θυμάσαι πώς.. Είμαστε εδώ για ότι χρειαστείς! Καλές κουβέντούλες να έχουμε και πάλι καλώς ήρθες!:D👍
 
Για αρχή, δηλαδή να πηγαίνω στο κλουβί του μόνο για τα απολύτως βασικά; (Π.χ τροφή -καθάρισμα)
Αγγελική, διάβασε αυτό το άρθρο, μάζεψε όλες τις απορίες που τυχόν να σου δημιουργηθούν και γύρισε πάλι στο θέμα σου εδώ, για να μας ρωτήσεις συγκεκριμένα για αυτές. Πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο θα πάρεις μια καλή ιδέα γύρω από τα θέματα της φροντίδας των πουλιών.
 
Αγγελική, διάβασε αυτό το άρθρο, μάζεψε όλες τις απορίες που τυχόν να σου δημιουργηθούν και γύρισε πάλι στο θέμα σου εδώ, για να μας ρωτήσεις συγκεκριμένα για αυτές. Πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο θα πάρεις μια καλή ιδέα γύρω από τα θέματα της φροντίδας των πουλιών.

Πολύ κατατοπιστικό άρθρο. Είναι ότι πρέπει για την περίσταση του καναρινιού μου.. :)
 
Αγγελική μου πρέπει να αποφασίσεις που θα το έχεις το πουλάκι.. μόνιμα γιατί με το μέσα έξω, πέραν του ότι μπορεί να κρυώσει (όσο και αν η διαφορά της θερμοκρασίας για σένα είναι ανεπαίσθητη) αλλά αυτό το πέρα δόθε το στρεσάρει και το κάνει και πιο επιθετικό. Γι αυτό σε ένα σταθερό σημείο μόνιμα! 😉
 
Εγώ την αμαρτία μου θα την πω. Και το τρίτο καναρίνι που είχα έξω από καλοκαίρι το έφερα μέσα. Την προηγούμενη βδομάδα έφτανε η υγρασία στους 90. Επίσης κάτι για την αλλαγή θερμοκρασίας. Τη μέρα φτάνει 20 το θερμόμετρο και το βράδυ σήμερα 9.Αυτό δεν είναι διαφορά μεγάλη;Ενώ την ημέρα όταν έχω 18 μέσα στο σπίτι και το βγάλω έξω στις 9 το πρωί που θα έχει 16 δεν το βλέπω να είναι μεγαλύτερη η διαφορά.​
Απλά αν το αφήσω μόνιμα έξω και ένα πρωί το δω στον πάτο θα θεωρήσω εμένα υπεύθυνο. Εγώ την καταλαβαίνω την Αγγελική.
 
Αυτό δεν είναι διαφορά μεγάλη;
Φυσικά και είναι διαφορά αλλά γίνεται σταδιακά... εσύ μέσα σε 2 λεπτά το έχεις μέσα στο σπίτι που έχει 18 βαθμούς και το βγάζεις έξω που πλέον έχει το πολύ 14 βαθμούς. Καλά εσύ που μένεις; Σήμερα το πρωί πήγα στα δικά μου έξω, είμαι Αθήνα - νότια προάστια και είχαμε 12 βαθμούς! Αλλά έστω και οι 2 βαθμοί που λες εσύ είναι απότομη αλλαγή. Μέσα σε 2 λεπτά 2 βαθμούς κάτω.. Και δεν μιλάμε για ανθρώπους αλλά για καναρίνια που είναι ευαίσθητοι οργανισμοί. Πέρα από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, υπάρχει και το στρες. Δεν μπορούμε να τους αλλάζουμε συνέχεια θέση.. Τα στρεσάρει αυτό...

Απλά αν το αφήσω μόνιμα έξω και ένα πρωί το δω στον πάτο θα θεωρήσω εμένα υπεύθυνο.
Και αν το ακούσεις κρυωμένο και να υποφέρει, ή το δεις νεκρό απ΄ το μέσα - έξω ποιον θα θεωρήσεις υπεύθυνο; Η λύση για σένα είναι μόνιμα μέσα Λάμπρο!
 
Την άνοιξη θα βγουν μόνιμα έξω Αλίκη. Νότια Προάστια μένω και εγώ. Τώρα έχω 20 έξω στο μπαλκόνι και μέσα έχω 18.Ίσως σου φαίνεται περίεργο αλλά αυτά δείχνουν τα θερμόμετρα :)
 
Την άνοιξη θα βγουν μόνιμα έξω Αλίκη. Νότια Προάστια μένω και εγώ. Τώρα έχω 20 έξω στο μπαλκόνι και μέσα έχω 18.Ίσως σου φαίνεται περίεργο αλλά αυτά δείχνουν τα θερμόμετρα :)
Δικά σου τα πουλάκια Λάμπρο εσύ ξέρεις καλύτερα! Εύχομαι απλά να μην το μετανιώσεις ποτέ το μέσα - έξω που κάνεις!
 
Τρομαξε με το ανοιγμα του φωτος και για αυτο δεν ειναι τιποτα μην ανχονεσε
 
Τα καναρίνια είναι μοναχικά πουλιά και θέλουν την ησυχία τους, σε αντίθεση με τους παπαγάλους που είναι πιο κοινωνικοί και επιζητούν την ανθρώπινη επαφή. Ναι μεν χαίρονται οταν βλέπουν τον ιδιοκτήτη τους και ειδικά αν τα φροντίζει επιμελώς, αλλά σπάνιες είναι περιπτώσεις που εκφράζουν την ευχαρίστησή τους με εκφραστικό τρόπο. Καλό θα είναι να κρατάς μια απόσταση για να μην τρομάζουν γιατί τότε αρχίζουν και πεταρίζουν ξαφνιασμένα με κίνδυνο να χτυπήσουν. Όσο για το τσίμπημα( και όχι δάγκωμα μιας και δεν έχουν δόντια 😉 είναι τόσο ανεπαίσθητο που δεν πονάει, απλά είναι μια προειδοποίηση παραβίασης του ιδιωτικού τους χώρου!
 
Δεν μου έχει ξαναδείξει τέτοια συμπεριφορά και με προβληματισε.

Αγγελική μην σε προβληματίζει καθόλου. Την τελευταία φορά που έπιασα(υποχρεωτικά πάντα) ένα από τα καναρίνια μού όχι μόνο με τσίμπησε αλλά έκραζε σαν καρακάξα. Έκτοτε με μισεί θανάσιμα...
 
5 χρόνια έχω καναρίνια μόνιμα στο μπαλκόνι και δεν έχω χάσει πουλί από κρύωμα (με τις απαραίτητες προφυλάξεις όπως νάιλον στα πλάγια).
Αντιθέτως το μέσα-έξω είναι η καλύτερη συνταγή για να την αρπάξουν για τα καλά!
 
5 χρόνια έχω καναρίνια μόνιμα στο μπαλκόνι και δεν έχω χάσει πουλί από κρύωμα (με τις απαραίτητες προφυλάξεις όπως νάιλον στα πλάγια).
Η υγρασία και όχι το κρύο στις εξωτερικές εκτροφές είναι ότι χειρότερο. Και κυρίως στα καναρίνια φωνής. Η υγρασία στα βγάζει τα προβλήματα μελλοντικά όχι εκείνη τη στιγμή για παράδειγμα που θα σου βγάλει ένα κρυωμένο καναρίνι με το μέσα έξω.
 
Back
Top