Ασθένειες Καναρίνι που μεγαλώνει το επάνω μέρος του ράμφους του

vasileios

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαϊ 2013
Μηνύματα
8
Καλημέρα, έχω ένα πουλάκι εδώ και 1 εβδομάδα φουσκωμένο και μεγαλώνει το επάνω μέρος του ράμφους του. Το έχω κόψει και λιμάρει ήδη δύο φορές. Το ράμφος του δεν μου φαίνεται φυσιολογικό και σαν να είναι παραμορφωμένο. Μήπως έχει από ότι διαβάζω και στο forum ακάρεα στο ράμφος; Και εάν ναι τι πρέπει να κάνω;
Ευχαριστώ πολύ.

01.webp02.webp03.webp04.webp
 
Όχι το ράμφος του ήταν κανονικό, την προηγούμενη εβδομάδα το είδα να κάθεται φουσκωμένο και το έψαξα. Βλέπω ότι δεν τρώει και πολύ σπόρους. Το έψαξα και για καρίνα αλλά είναι φυσιολογικό προς το παρόν.
 
φιλε επειδη κζι γω τιμπραντο εχω μια καναρα που το ειχε παθει εκοψα το ραμφος εκει που προξεχει και του εβαλα πανω στην μυτη μπεταντιν για καμια βδομαδα αμα ειναι μυκητας θα καταπολεμιθει και μην φοβασε και να καταπιει λιγο μπεταντιν δεν θα παθει κατι
 
@Tony Forpus ηταν τετοια εποχη θυμαμαι και ηταν κυριακη καθαριζα τα καναρια η καναρα ηταν καλα λογω των δουλιων τα καναρια τα ξαναειδα την πεμπτη το πρωι εκεινη την μερα η καναρα ειχε γινει η μυτη της μεγαλυτερη απο αυτη που μας διχνει ο φιλος εκανα αυτα που ειπα και στον φιλο παραπανω και το προβλημμα διορθωθηκε μεσα σε 10 μερες
 
μπεταντιν για καμια βδομαδα αμα ειναι μυκητας θα καταπολεμιθει
Το betadine είναι τοπικό απολυμαντικό. Μπορεί δηλαδή να σκοτώνει βακτήρια και μύκητες που υπάρχουν επιφανειακά σε ιστούς, δέρμα ή διάφορες επιφάνειες αλλά δεν θεραπεύει όταν και αν υπάρχει ασθένεια από βακτήρια ή μύκητες. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται αντιβίωση ή αντιμυκητιασικό φάρμακο αντίστοιχα.
 
και ομως η δικη μου επανηλθε ισως να μουν απλα τυχερος
Δεν αμφιβάλλω ότι επανήλθε. Εγώ μίλησα για τη φράση που αναφέρεται σε ΘΕΡΑΠΕΙΑ έναντι των μυκήτων με betadine, ώστε να μη βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα για αυτό.

Καταρχήν, για να γίνει θεραπεία πρέπει να γίνει διάγνωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα ράμφος που επιμηκύνεται συνεχώς. Αυτή η κατάσταση μπορεί να οφείλεται, εκτός από τους μύκητες σε κακή διατροφή (υπερπρόσληψη πρωτεΐνης), χρόνια ηπατική νόσο (συκώτι) ακάρεα (Knemidocoptes) κ. Α. Η εικόνα του συγκεκριμένου ράμφους, από όσο μπορώ να διακρίνω από αυτές τις φωτογραφίες, δεν μου κάνει ούτε για μύκητες, ούτε για ακάρεα. Θεωρώ ότι αν ήταν αυτό το πρόβλημα, το ράμφος θα ήταν θαμπό και τραχύ.

Μακάρι ο φίλος μας να κάνει ότι έκανες και να σταθεί και αυτός τυχερός γιατί διαφορετικά ίσως χρειαστεί να στραφεί στην αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στο συκώτι του πουλιού.
 
Εγω παντως αν και οι φωτο δεν ειναι καθαρες βλεπω ενα περιεργο ραμφος και οχι απλα ενα μεγαλο ραμφος, σα να εχει καποια δυσπλασια.
Ετσι! Ελαττώματα τέτοια, όπως και η συνεχής επιμήκυνση προέρχονται πολλές φορές απο αιμομιξίες. Υπερπαραγωγή κερατίνης. Αλλα τελικά, χωρίς κάποιες καλές φωτογραφίες απο 2-3 γωνίες, τα περισσότερα απο αυτά τα υποθέτουμε.
 
Θα προσπαθήσω αύριο να βγάλω καλύτερες. Το θέμα είναι οτι παρουσιάστηκε φέτος και δεν ήταν έτσι όταν το αγόρασα. Το ράμφος του ήταν κανονικό και γυαλιστερό και όχι θαμπό
 
Back
Top