Ασθένειες Καναρίνι πρόβλημα μετά από έντονο φόβο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης soka
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

soka

PB New Member
Εγγραφή
5 Ιαν 2014
Μηνύματα
6
Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια για την ωραία παρέα του pb.gr
Έχω ένα καναρίνι αρσενικό και όσο έλειπα για διακοπές το είχα δώσει να μου το προσέχουν.
Σήμερα θα τον παραλάμβανα επιστρέφοντας. Το πρωί όμως στο μπαλκόνι φαίνεται ότι είχε επίσκεψη από μεγάλο πουλί (γερακοειδές). Άκουσαν τα έντονα φτερακίσματα και βγάινοντας έξω αντίκρυσαν το μεγάλο αυτό αρπακτίκο πουλί να βρίσκεται ακριβώς έξω από το κλουβί. Το έδιωξαν και θεωρώ ότι έσωσαν και τη ζωή του καναρινιού ΑΛΛΑ όλη ημέρα από εκείνη τη στιγμή κατα κύριο λόγο παραμένει φουσκωμένο, δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη για φαγητό ή νερό, είναι γενικά μαζεμένο και δεν κελαηδάει. Το ανησυχητικό σχετικά με το τελευταίο είναι ότι προσπαθεί να κελαηδήσει αλλά το μόνο που ακούγεται είναι κάτι σαν σύντομος λόξυγκας, δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα αλλά θα καταλαβαίνετε το πιο πιθανό τι εννοώ.
Περιηγήθηκα σε παλαιότερα άρθρα του forum, δεν έχει στράβωμα στο κεφαλάκι του ή κάτι παρόμοιο, οπότε τείνω στο συμπέρασμα του εγκεφαλικού λόγω έντονου φόβου που βίωσε το πρωί. Θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο; Πραγματικά εύχομαι να είναι κάτι πιο απλό από αυτό. Το μόνο που έκανα είναι να του βάλω να ακούσει άλλα καναρινάκια από το youtube, αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε, εξακολουθεί να προσπαθεί αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι αυτός ο σύντομος πνιγμένος ήχος, που σας είπα πριν.
Κάθε ιδέα, συμβουλή ευπρόσδεκτη 😉
Ευχαριστώ προκαταβολικά και Καλή Χρονιά σε όλους!
 
Πρώτα από όλα να προσέξεις αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Εφόσον είναι καλά, τότε αυτό που χρειάζεται περισσότερο είναι ένα ήσυχο οικείο μέρος για να αισθανθεί ασφάλεια. Να μην το ενοχλείτε καθόλου. Δεν χρειάζεται ούτε τραγούδια ούτε παρότρυνση για να τραγουδήσει, όπως δεν χρειαζόταν άλλωστε και πριν από την επίθεση. Όταν νιώσει ασφαλές, θα το κάνει.

Εσύ δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα παρά μόνο να προσέξεις να μην έχει κάποιο τραυματισμό. Μπορείς να δώσεις για μία εβδομάδα πολυβιταμίνη ή και κάποιο προβιοτικό για να τον βοηθήσεις να ξεπεράσει το στρες χωρίς να του δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.
 
Σταύρο ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Παρέλειψα να αναφέρω ναι ότι δεν έφερε σημάδια τραυματισμού, εμφανούς δηλαδή. Θεωρώ ότι ο μεγάλος δεν του έκανε ζημιά τέτοιου είδους.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι μου και υπό τις ίδιες συνθήκες που γνώριζε.
Οκ για βιταμίνη έχω και θα ψάξω για προβιοτικό. Θα επανέλθω με νεότερα όταν έχω, ελπίζω σύντομα!
 
Σωτήρη ότι ακριβώς σου είπε ο Σταύρος. Το πουλάκι έχει πάθει σοκ. Βάλε το κάπου ζεστά και καλού κακού και μια ταΐστρα ανοικτού τύπου στον πάτο του κλουβιού ! Βράσε του και ένα αβγουλάκι να πάρει δυνάμεις ξανά !

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και πάρε μέτρα προφύλαξης την επόμενη φορά ! Είσαι πολύ τυχερός που το πρόλαβες στο τσακ από το αρπακτικό!
 
Thanks 😉
Γενικά ο Ντάτσι (Dutchy λόγω πορτοκαλί χρώματος) είναι του μέσα.
Η οικογένεια που μου το φύλαξε μένει στην Πάτρα αν και λίγο προς τα έξω από το κέντρο της πόλης και φαίνεται ότι εκεί παραμόνευε ο κίνδυνος.
Οκ ας ελπίσουμε ότι τώρα που γύρισε σπίτι του θα πάρει μπρος ξανά.
Δεν τον πιέζω για κάτι λοιπόν και θα λάβει εξτρα φροντίδα.
Ευχαριστώ και για τις ευχές ελπίζω να πιάσουν σύντομα τόπο!
 
Ο,τι σου ειπαν τα παιδια απο πανω! Συμφωνω απολυτα!

Εγω θα σου πω μια προσωπικη εμπειρια... μια φορα τον χειμωνα ειχα βαλει τα πουλια μου σε ενα δωματιο αλλα στο πατωμα γιατι δεν ειχα καπου να τα ακουμπησω. Καποια ατυχη στιγμη το σκυλι της γειτονισσας μπηκε μεσα στο δωματιο και ειδε το καρδερινοκαναρο και δε ξερω γιατι μονο σ αυτο αλλα του επιτεθηκε! Μετα απο 3 λεπτα την διωχνω την Ναλα και το καρδερινοκαναρο ηταν φουσκωμενο, παγωμενο και ακινητο! Για μια ολοκληρη μερα ηταν ετσι! την επομενη αρχισε δειλα δειλα να τρωει και να πινει και εκανα για να ξανακελαιδισει 4 μηνες! Οποτε υπομονη, φροντιδα, και ηρεμια και ολα θα πανε καλα! Περαστικα σας!

Εχω ακουσει οτι μερικα δεν ξανατραγουδανε ποτε αλλα ας ειμαστε αισιοδοξοι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: soka
Γεια σου Σώτο καλώς ήρθες και καλή χρονιά! Υπάρχει περίπτωση οι φίλοι σου να το άφησαν όλες αυτές τις μέρες στο μπαλκόνι; Θα συνέλθει πάντως είναι σοκαρισμένο. Περαστικά του!
 
  • Like
Αντιδράσεις: soka
@alicedros : Οκ ευχαριστώ για πληροφορίες είναι πολύ χρήσιμες. Το αστείο είναι ότι την έχω ξαναζήσει αυτή την εμπειρία να περιμένω τον Ντάτσι να κελαηδήσει όταν τον είχα πρωτοφέρει σπίτι. Λόγω αλλαγής περιβάλλοντος από το pet shop ήταν ντροπαλός. Θα το ξαναπεράσουμε μαζί αυτό το στάδιο ως φαίνεται. 4 μήνες; 4! Όσο χρειαστεί. Ας είμαστε + ναι 😉

@maria p : Τον έβγαλαν το πρωί έξω να μην είναι κλεισμένος. Δε τον είχαν μόνιμα έξω και λόγω κρύου. Ωστόσο αν και οι πιθανότητες είναι υπέρ του να είχα ξανασυμβεί άλλα πρωινά παρόμοιο περιστατικό, να κινδυνέψει δηλαδή από μεγάλο πουλί, κρίνω εκ του αποτελέσματος ότι μάλλον δεν είχε καθότι εδώ και 1-2 εβδομάδες που το είχαν κελαηδούσε κανονικά. Σήμερα το περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια τους.

Τώρα ετοιμάζεται για ύπνο BTW
 
Σου εύχομαι σύντομα το καναρινάκι σου να ξαναβρεί την χαρά του και την ζωντάνια του και να ξαναπολαμβάνεις το τραγούδι του! Φιλικά Αμβρόσιος!
 
  • Like
Αντιδράσεις: soka
Ευχαριστώ Αμβρόσιε!
Λοιπόν σήμερα το πρωί κάτι άκουσα. Ο φίλος μας κάτι ξεκίνησε να κάνει. Τραγούδι δε το λές, αλλά δοκιμάζει τις χορδές του. Μάλλον έχει ξεπεράσει το βαρύ σοκ. Θα τσεκάρω το απόγευμα να δω που βρισκόμαστε και θα ενημερώσω όταν δω φως 😉
 
Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Επανέρχομαι απλά για να δηλώσω ότι είχαμε πλήρη ανάρρωση. Το καναρίνι μου είναι πλέον καλά και με ξυπνάει κάθε πρωί με τη φωνή του. Το περιστατικο όπως φαίνεται ήταν μία παρένθεση που έκλεισε.
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια καθώς και την υποστήριξη που μου παρείχατε.
 
Back
Top