Ασθένειες Καναρίνι σε σοκ

Εγγραφή
21 Ιουν 2019
Μηνύματα
175
Καλημέρα! Χθες πήγα σε έναν οικογενειακό φίλο και παρατήρησα οτι είχει ένα καναρίνι.Ηταν σε ένα απο αυτά τα μικρά κλουβάκια από πετσοπ και οι πατήθρες έιναι πολύ χαμηλά.Εχει ένα εξώγκομα στο ποδι του και νόμιζα πως είναι μύκητες επίσης μετω που βλέπει κάποιον φρικάρςι τελείως!Ρι μπορώ να κάνω;
 
@ΝΙΚΟΣ ΛΑΤΤΑΣ από άγνοια; ενημέρωσε του ότι το σκοτώνει σιγά σιγά. Δειξτου τα άρθρα του φόρουμ να καταλάβει πόσο λάθος είναι κ ακόμα καλύτερα παρεκινησε τον να ρωτήσει, να ενδιαφερθεί κ να διαβάσει ο ίδιος πως πρέπει να το φροντίζει. Τώρα για τα ποδαράκια του έχω διαβάσει ότι καλό κάνει η αλοιφή epithol αλλά δεν ξέρω εάν κάνει καλό σε κάθε περίπτωση. Μια επίσκεψη σε ένα πτηνιατρο θα ήταν ιδανική. Σε κάθε περίπτωση κάνε του μπίρι μπίρι να του πάρει του ζωντανού ένα αξιοπρεπές κλουβί με ξύλινες πατηθρες. Τώρα που τις πατηθρες τις έχει χαμηλά στο σπιρτόκουτο, παίζει να μην μπορεί το πουλάκι να ανέβει ψηλά. Αυτά νομίζω.
 
Για αρχή να ενημερώσεις τον φίλο σου ότι αυτό που κάνει θεωρείται παθητική κακοποίηση έπειτα χρειάζεται σίγουρα μεγαλύτερο κλουβί από 40cm και πάνω καλή τροφή και ενίσχυση διατροφής με φρούτα και λαχανικά,κανένα αυγό και φρέσκο νεράκι, τώρα όσο για το πόδι δεν έχω εικόνα αλλά αυτά κυρίως τα λύνει ένας κτηνίατρος (θα βοηθούσε αν είχαμε εικόνα του ποδιού)
 
Εχει ένα εξώγκομα στο ποδι του και νόμιζα πως είναι μύκητες επίσης μετω που βλέπει κάποιον φρικάρςι τελείως!Ρι μπορώ να κάνω;
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ανεβάσεις ένα βιντακι 10-15 δευτερολέπτων απο απόσταση ενός μέτρου , 'ωστε να υπάρχει μια σαφής εικόνα αυτού που περιγράφεις (κινητικότητα) και κάτι κοντινό για το πόδι που θα ήταν πολύ χρήσιμο.
 
Του έχω πει να μου στείλει βίντεο θα ενημερώσω. Είναι ένα πολύ μικρό κλουβάκι 20 χ18 νομίζω.
[automerge]1654343610[/automerge]
Δεν είναι άνθρωποι των πουλιών σαν και εμάς. όταν πηγαίνεις κοντά του στα 4 μέτρα αρχίζει να χτυπιέται και δεν μπορεί να σταθεί.Επίσης διαφωνούν για πτηνίατρο. Το γραπώνουν απο τα φτερά και ρο κοιτάνε αν έχει κάτι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ΝΙΚΟΣ ΛΑΤΤΑΣ αφού δεν είναι "άνθρωποι των πουλιών", τι το θέλουν το πουλάκι; Για ντεκόρ; Κ δεν χρειάζεται να είσαι άνθρωπος των πουλιών, στοιχειώδη ανθρωπιά χρειάζεται. Συγνώμη επειδή είναι οικογενειακοί φίλοι σου αλλά αυτούς ούτε γείτονες δεν θα τους ήθελα.
 
.Ηταν σε ένα απο αυτά τα μικρά κλουβάκια από πετσοπ και οι πατήθρες έιναι πολύ χαμηλά.
Ένα μεγαλύτερο κλουβί θα το βοηθήσει να μην φοβάται, και το καθημερινό μπάνιο ίσως διώξει και το εξόγκωμα.
 
Είμαστε περισσότερο συγγενής και δεν το είχα δεί ποτέ το πουλάκι.Απότι μου είπανε το πήραν απο τον πατέρα του ενός ο οποίος πέθανε και έκτρεφε καναρίνια. Τους συμβουλεύω να του πάρουν μεγαλύτερο κλουβί αλλά μου λένε ότι έχουν τόσα χρόνια πουλιά,. Έχει αυτό το κλουβάκι https://www.skroutz.gr/s/29338040/Κλουβί-Liza-28Μx21Πx34Υcm-Λευκό.html
 
@ΝΙΚΟΣ ΛΑΤΤΑΣ λυπάμαι πολύ για τους μακρινούς σου συγγενείς. Είναι περίεργο που ο ένας είχε πατέρα που ήταν εκτροφέας. Σκέψου πόσο καλοπερναγαν τα καναρίνια τους. Πάντως το μικρό κλουβί που έχω για τις μετακινήσεις του καναρινιού μου, είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό. Είναι θλιβερό.😑. Ζάλισέ τους στο μπίρι μπίρι μπας κ καταφέρεις κάτι.
 
Τους συμβουλεύω να του πάρουν μεγαλύτερο κλουβί αλλά μου λένε ότι έχουν τόσα χρόνια πουλιά,.
Δυστυχώς δεν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον που δεν δέχεται μια διαφορετική άποψη από αυτά που ξέρει.
 
Καλησπέρα! Το κλουβάκι δεν μου φαίνεται τόσο "ακατάλληλο". Δεν είναι βέβαια και η κλασική ζευγαρωστρα που όλοι γνωρίζουμε την πρακτικότητά της, αλλά ούτε και τοοσο μικρό. Όπως πολυ σωστά ειπώθηκε και από τα άλλα μέλη δεν μπορείς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο για να μεταπείσεις τους συγγενείς σου, αλλά μπορείς να προσπαθήσεις να τους ευαισθητοποιήσεις συμβολέβοντάς τους ποιό είναι το "σωστό" γιατί φροντίδα ενός καναρινιού.
 
Back
Top