Ασθένειες Καναρίνι σταμάτησε να κελαηδάει

Πόλη
Λιβαδειά
το καμαρι μου(περα απο τις καρδερίνες) ένα timbrado σταμάτησε να κελαιδαει πολυ απότομα τι να κάνω. Από ότι είδα ούτε άρρωστο είναι ουτε ασθμα εχεί! τι φταίει; 😕

δες για ακρεα της τραχειας, βαλτο κοντα στο αυτι σου και ακουσε αν κανει κανα βουητο, δες αν προσπαθει να βγαλει κατι απο το στομα του ενω δεν εχει τιποτα και δες αν αναπνεει με ανοιχτο στομα

κοίταξε... το πουλάκι όπως ανάφεραν και παραπάνω μπορεί και να έχει ακάρεα τραχείας. δεύτερον πολλές φορές παίζει ρόλο και το περιβάλλον οπου ζει. που το έχεις κοντά στην κουζίνα(η κουζίνα έχει επικύνδυνους υδρατμούς για τα καναρίνια) σε εσωτερικό ή σε εξωτερικό χώρο? υπάρχει φάρμακο για τα ακάρεα τραχείας! παίζει επίσης ρόλο και η ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ η μεγάλη αλλαγή θερμοκρασιας μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα καναρίνια! ή μέσα ή εξω θα τα έχεις φίλε μου. το φάρμακο για τα ακάρεα τραχείας είναι το Beaphar Pulmosan όμως μην το χρησιμοποιήσεις χωρίς να πάρεις την άδεια εξιδεικευμένου πτηνολόγου κτηνίατρου!

@CHRISV το θέμα είναι παλιό, ξεκίνησε τον Γενάρη του 2008.

@CHRISV το θέμα είναι παλιό, ξεκίνησε τον Γενάρη του 2008.
Ενημερωτικά Σταύρο αυτό το θέμα με τα ακάρεα τραχείας στα καναρίνια έχει καταντήσει κωμωδία.

Είμαι σε ένα σύλλογο με 130 περίπου μέλη.
Κάθε χρόνο κάθε μέλος βγάζει μέσο όρο 40 50 νεοσσούς δηλαδή περίπου 5000 στο σύνολο.
Στα πέντε χρόνια που είμαι μέλος ζήτημα να άκουσα μια ή δύο φορές για αυτό το θέμα.
Καναρίνια έχουμε όχι αγριοπουλα.

Back