Ασθένειες Καναρίνι συμπεριφέρεται περίεργα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Angie8
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Angie8

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιαν 2019
Μηνύματα
37
Πόλη
Χανιά
Καλησπέρα σας. Σήμερα το πρωί κι ενώ το
καναρίνι μου ήταν στην ταΐστρα κι έτρωγε άρχισε να κάνει έναν περίεργο θόρυβο. Έτρεξα να δω κι ήταν σαν να έχει κολλήσει εκεί και απλά έσκουζε. Θα ανεβάσω και βίντεο να το δείτε.
Μετά από λίγη ώρα το έκανε ξανά και το πήγαμε κατευθείαν σε κτηνίατρο, οι οποίοι δεν βρήκαν κάτι μετά από την εξέταση. Μου είπαν για προληπτικούς λόγους να του βάζω βιταμίνη και να του βάλω και φάρμακο για παράσιτα.

Το μεσημέρι ήταν πολύ καλά. Έφαγε, ήπιε νερό και κελαηδούσε.

Πριν από λίγο όμως το έκανε πάλι κι έκτοτε είναι σαν να έχει αποπροσανατολιστεί. Κάθεται στον πάτο του κλουβιού, δεν ανεβαίνει στις πατήθρες και πετάει νευρικά μέσα στο κλουβί

Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως έπαθε μικρά εγκεφαλικά, αλλά οι γιατροί δεν μου έδωσαν απάντηση.
 
Καλημέρα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Παρόλα αυτά, στη θέση σου θα σκεφτόμουν μήπως στείλω δείγματα για εξετάσεις....π.χ. στο εργαστήριο της Κομοτηνής. Λένε ότι η διαδικασία είναι απλή και ότι δεν κοστίζει έναν σκασμό χρήματα. Με άλλα λόγια θα τους τηλεφωνούσα, θα τους εξηγούσα την κατάσταση, ότι το πήγα σε κτηνίατρο, το ιστορικό του (π.χ. είναι το ίδιο καναρίνι στο θέμα που είχες ανοίξει τον Ιούνιο) και θα τους άφηνα να μου πουν τι δείγματα χρειάζονται και πως να τα συλλέξω / συντηρήσω κλπ. Αυτά στην περίπτωση που δεν υπάρχει άλλος κτηνίατρος ειδικευμένος σε πτηνά στις περιοχές κοντά στην κατοικία σου.
Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως έπαθε μικρά εγκεφαλικά, αλλά οι γιατροί δεν μου έδωσαν απάντηση.
Γενικά και χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα, αυτό που έχω να πω είναι ότι πράγματι θα μπορούσε να πρόκειται για εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά και πάλι θα ήταν δυνητικά όχι και τόσο απίθανο να έχει κάποια λοίμωξη που εντέλει επηρεάζει λειτουργίες του εγκεφάλου του και δίνει συμπτώματα πχ αποπροσανατολισμού.
 
Συμπληρωματικά με αυτά που σου είπε ο @ianos , θα έδινα ή θα ρωτούσα για να χορηγήσω βιταμίνες συμπλέγματος b , που βοηθάνε στα νευρολογικά προβλήματα.
 
Καλημέρα και σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα.
Από προχθές ξεκίνησα να χορηγώ τις βιταμίνες που μας συνταγογράφησαν. Έκτοτε, το καναρίνι κάθεται κάτω στον πάτο του κλουβιού χωρίς να κάνει αυτό το "κράξιμο".
Σήμερα όμως πρήστηκα το μάτι του και είναι σαν να έχει κλείσει.
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφία.
(* δεν κατάφερα να ανεβάσω το βίντεο λόγω μεγάλου μεγέθους).
 

Συνημμένα

  • IMG_0541.webp
    IMG_0541.webp
    344,4 KB · Προβολές: 11
Καλημέρα. Η εικόνα του πλέον δεν δείχνει εγκεφαλικό ή κάτι τέτοιο, αλλά ότι έχει κολλήσει κάτι, ίσως ακόμα και τριχομονάδες. Όπως καταλαβαίνεις, πρέπει άμεσα να το ξαναπάς στον γιατρό για να βρει τι έχει.
 
Ναι, συμφωνώ. Βέβαια με ανησυχεί μήπως είναι κάποιο μικρόβιο του αναπνευστικού, το οποίο να εξαπλώθηκε και δερματικά.
Θα τον πάω στον γιατρό και θα μάθω, ελπίζω. Θα ενημερώσω όταν έχω νέα.
Σας ευχαριστώ και πάλι.
 
Back
Top