Γενικά Καναρίνι σχεδόν 1 μηνών δεν μπορεί να πατήσει στο κλαδάκι και γλιστράει

birdscanary

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2023
Μηνύματα
10
Καλησπέρα σας, έχω ένα καναρίνι σχεδόν 1 μηνών και κάτι ημέρες. Το έχω παρατηρήσει δεν μπορεί να πατήσει στο κλαδάκι και γλιστράει, το κοίταξα στα πόδια του και είδα είναι κάπως και τα έχει ίσια τα δάχτυλα δεν τα λυγίζει από το δεξί αν θυμάμαι καλά, ενώ το αδερφάκι του πετάει κανονικά, κάθεται,κλπ.. τι πρέπει να κάνω? Κάθεται στο κλουβί συνέχεια κάτω και περπατάει μόνο.
 
@birdscanary , πιστεύω ότι χρειαζόμαστε φωτογραφίες από τα πόδια και τα δάκτυλά του για να δούμε τι συμβαίνει, όπως επίσης καλύτερα θα ήταν να το έπιανες και πολύ μαλακά (αν δεν μπορείς εσύ, θα μπορεί εξειδικευμένος κτηνίατρος σε πτηνά, οπότε πες μας που μένεις για να σου στείλουμε στοιχεία αν χρειαστεί), να δοκίμαζες τα δαχτυλάκια του αν κινούνται, λυγίζουν κλπ.
 
@ianos το δοκίμασα αυτο που μου είπατε.. τα κλείνει κανονικά όταν το κάνω εγώ, όταν είναι μόνο του απλά δεν τα λυγίζει και γλιστράει, επίσης από τι είδα το μεσαίο δαχτυλάκι του κάπως είναι στραβό.

Δείτε από αριστερά της φωτογραφίας πως είναι το μεσαίο δαχτυλάκι του..

IMG_20230725_133452 (1).webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Sorry που θα ρωτήσω...αλλά πίσω δάχτυλο έχει το κάθε πόδι;
Δοκίμασε μερικές ξύλινες διαφορετικού μεγέθους (διατομής) πατήθρες....8, 10. 12 εκτατοστών να δεις αν η κατάσταση είναι καλύτερη. Στις πλαστικές μπορεί και να γλιστρά. https://petbirds.gr/product-category/birds/accessories/perches/
Επίσης αν δεν γίνεται δουλειά διάβασε και αυτό του θέμα που σου παραθέτω δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη μορφή των πατήθρων που χρησιμοποιούνται
 
@ianos ωραία ναι, θα το κάνω.. ευχαριστώ για την συμβουλή.. είδατε τα ποδαράκια του από αριστερά της φωτογραφίας, είναι λίγο στραβά το μεσαίο και το τελευταίο δαχτυλάκια του.. αυτό λέτε να γίνει?
 
είδατε τα ποδαράκια του από αριστερά της φωτογραφίας, είναι λίγο στραβά το μεσαίο και το τελευταίο δαχτυλάκια του.. αυτό λέτε να γίνει?
sorry, δεν καταλαβαίνω το ερώτημα....ποιο να γίνει;
 
@birdscanary Εννοείς εάν επανέλθουν τα δάκτυλα;
Δεν ξέρω μήπως βοηθήσει εάν τα ισιώσεις στη σωστή θέση, δένοντας τα με πχ ιατρικό χανζαπλαστ ; Δεν έχω εμπειρία, απλά το λέω σαν ιδέα, μήπως γυρίσουν στην σωστή θέση.
 
@ianos ναι ναι συγγνώμη δικό μου λάθος, για τα δάχτυλα του καναρινιού λέω αν γυρίσουν κανονικά.. δεν ξέρω αν προσέξατε αλλά από αριστερά τα δαχτυλάκια του κάπως λυγίζουν.
 
Αν υπάρχει η δυνατότητα καλό θα ήταν να εξεταστεί το πουλάκι από ένα Κτηνίατρο με γνώσεις στα πουλιά.
Τα κίτρινα σημάδια στα πόδια δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα, θα πρέπει να εξεταστούν και οι πατούσες του για τυχόν ερεθισμούς η πρόβλημα .
Μου δίνει την εντύπωση ότι είναι παχύ, αν θες πες μας για την διατροφή του.
 
Μέχρι τώρα από τροφή, του δίνω σπόρους, αυγό κ αυγοτροφή.. πολύ παχύ δεν είναι.. αλλά από μικρό του βάζω ότι έδινα κ στον αδερφό του.. είναι 1 μηνών κ κάτι ημερών.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back
Top