Ασθένειες Καναρίνι τέλειωσε την πτερόρροια Οκτώβριο και δεν κελαηδάει ακόμα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης SOF100984
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

SOF100984

PB New Member
Εγγραφή
9 Δεκ 2021
Μηνύματα
6
Πόλη
Βόλος
Η ανησυχία μου είναι ότι το καναρίνι μου έχει τελειώσει την πτερορροια από τον Οκτώβριο και δεν κελαηδάει ακομα
 
Βρίσκεται μαζί με κάποιο θηλυκό καναρίνι; επίσης υπάρχει αρκετό φως στο σημείο που είναι το κλουβί; γενικά τον χειμώνα δεν κελαηδάνε τόσο πολύ όπως την άνοιξη και το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς.
 
@SOF100984
Καλημέρα και καλώς ήρθες στο petbirds.
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορούν να κάνουν ένα καναρίνι να σταμάτησει το κελάηδημα του.
Οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης, ή διατροφή, κάποια ασθένεια, ή πτερρορια, είναι οι κυριότεροι λόγοι.
Διάβασε άν θέλεις το παρακάτω άρθρο με προσοχή.
Επίσης είναι σημαντικό να ακολουθεί το καθημερινό πρόγραμμα της ημερήσιας φωτοπεριόδου, δηλαδή να ξυπνά με την ανατολή του ήλιου, και να κοιμάται με την δύση σε ένα ήσυχο και σκοτεινό περιβάλλον.
 
Βρίσκεται μαζί με κάποιο θηλυκό καναρίνι; επίσης υπάρχει αρκετό φως στο σημείο που είναι το κλουβί; γενικά τον χειμώνα δεν κελαηδάνε τόσο πολύ όπως την άνοιξη και το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς.

Απλά να αναφέρω ότι γενικά δεν ισχύει ότι το χειμώνα δεν κελαηδανε τόσο... Αντίθετα θα έλεγα ότι.. ξελαρυγγιαζονται.
 
@Sofiachr97 @Sofiachr97 Έχει αρκετό φως…Δεν έχω θηλυκό.Του δίνω βιταμίνες έτσι και αλλιώς έπαιρνε αβγό,μηλο.Το μπανάκι του που θα κάνει κάθε μέρα και απλά περιμένω να το ακουσω
 
Έχει αρκετό φως…
Υπάρχει μία παρεξήγηση στο “αρκετό”. Η ένταση του φωτός δεν έχει τόση σημασία όση η διάρκεια του φωτισμού. Επομένως να ρωτήσω, πόσες ώρες φως έχει στο χώρο που βρίσκεται; Τι ώρα ανάβει το φως και τι ώρα σβήνει το βράδυ;

Επίσης, μήπως σκεπάζεις το κλουβί του το βράδυ. Αν ναι, τι ώρα;
 
Γεια σας παιδιά……Διάβασα αυτό που μου στείλατε για τους λόγους που μπορεί να φταίει το ότι ο Σκούφακος μου δεν κελαηδάει και σε μερικα πράγματα είμαι φάουλ…….Προσπάθησα να του κάνω όσο περισσότερο χώρο μπορεί να έχει μέσα στο κλουβάκι……αλλά όπως και να το δεις το κλουβάκι του με αυτά που διάβασα είναι μικρό σχετικά…..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Φως έχει με την Ανατολή του ηλίου μέχρι την Δύση + το φως που ανάβουμε.Φυσικά και δεν το σκεπάζω γιατί δεν μ ενοχλεί καθολου
 
Με το που σκοτεινιάζει έξω θα πρέπει να το καλύπτεις με κάποιο σκέπασμα και να το ξεσκεπάζεις με την ανατολή του ηλίου, αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με την καρδερίνα μου ενώ το καναρίνι μου συνεχίζει να κελαηδαει.
 
Back
Top