Ασθένειες Καναρίνι τρώει τα φτερά του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anna6
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Anna6

PB New Member
Εγγραφή
3 Οκτ 2020
Μηνύματα
93
Πόλη
Πάτρα
Καλησπέρα σε όλους. Εχω ένα καναρινι, τον Τζέρι. Τις τελευταίες μέρες τον έχω δει να μασάει πούπουλα του. Όχι συνέχεια αλλα το κάνει. Κατά τ' αλλα είναι ζωηρός, τρώει, κελαηδάει, κάνει μπάνιο. Δεν τον βλέπω να ξύνεται συνέχεια. Είναι φυσιολογικό να το κανει αυτο; Υπάρχει πιθανότητα να ξεκινάει πτεροροια; Να συμπληρώσω πως βρίσκεται σταθερά σε εσωτερικό χώρο.
 
Τις τελευταίες μέρες τον έχω δει να μασάει πούπουλα του.
Ανέβασε μια φωτογραφία.
Έχει επαφή με τον ήλιο ?
Τι περιλαμβάνει η διατροφή του ?
Υπάρχουν πούπουλα ή φτερά στον πάτο του κλουβιού ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Η διατροφή του, χύμα τροφή από pet shop, αυγοτροφη, αυγο, μαρούλι, μπρόκολο. Έχει σουπιοκοκκαλο. Το κλουβι του είναι διπλα στην μπαλκονοπορτα, όταν εχει καλό καιρό το βγάζω λίγο στον ήλιο. Σημερα όταν καθάρισα το κλουβι είδα 2-3 πουπουλακια πρώτη φορά.
 

Συνημμένα

  • 20210307_172159.webp
    20210307_172159.webp
    176,1 KB · Προβολές: 16
Το κλουβι του είναι διπλα στην μπαλκονοπορτα
Να ξέρεις ότι δεν πρέπει να είναι κοντά σε πηγές θερμότητας (καλοριφέρ) γιατί αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε πτερόρροια.
Το μόνο ''λάθος'' είναι η χύμα τροφή, υπάρχουν πολλές αξιόλογες επώνυμες τροφές σε συσκευασία του 1kgr.

Είναι κούκλος, να τον χαίρεσαι!
 
Να ξέρεις ότι δεν πρέπει να είναι κοντά σε πηγές θερμότητας (καλοριφέρ) γιατί αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε πτερόρροια.
Δηλαδή να τον απομακρύνω από την μπαλκονοπορτα; Καλοριφέρ δεν ανάβω πλέον.
 
@Anna6 το καναρίνι σπάει τα φτερά ή τα τραβάει; Μήπως χτενιζεται; Έχεις παρατηρήσει να έχει αραιώσει το φτέρωμα σε κάποια σημεία; Όταν λες ότι μασάει τα φτερά του ακούγεται και ήχος σπασίματος;
 
@meniam Καλησπέρα. Ναι ακούγεται ήχος. Έτσι καταλαβα πως κάτι διαφορετικό γίνεται γιατί δεν το είχα ξανακούσει. Δεν έχω δει αραίωμα αλλα είναι μόνο 2 μέρες που συμβαίνει αυτό.
 
@Anna6 έχω ένα καναρίνι που κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα και έχει μείνει γυμνό στα πόδια...έχω ψεκάσει το κλουβί για ψείρες, του έδωσα πολυβιταμινες, το άλλαξα θέση που το είχα, του έβαζα τακτικό μπάνιο και δεν έχω δει καμία διαφορά. Την Πέμπτη έχω ραντεβού με πτηνίατρο να το εξετάσει, αν συνεχίσει το δικό σου να τα σπάει θα σε ενημερώσω για την διάγνωση του γιατρού
[automerge]1615135073[/automerge]
Ίσως έχουν το ίδιο πράγμα...
[automerge]1615135707[/automerge]
Επίσης μήπως έχεις παρατηρήσει να τρώει μεγάλη ποσότητα σουπιοκοκαλου και αν του βάζεις αυγό τρώει και το τσόφλι;( Έχω παρατηρήσει ότι το δικό μου τα καταβροχθίζει και σκέφτηκα μήπως έχει έλλειψη ασβεστίου για αυτό τρώει και τα φτερά του, μπορεί να είναι βλακεία αλλά θα ήταν μια εξήγηση)
 
Τελευταία επεξεργασία:
@meniam Τρωει και αυγο και σουπιοκοκκαλο αλλα όχι σε υπερβολικό βαθμό. Όταν πας στο γιατρό, ενημέρωσε κι εμάς αν θες. Ευχαριστώ
 
Back
Top