Ασθένειες Καναρίνι χάνει την ισορροπία του και πέφτει από την πατήθρα

Γωγώ32

PB New Member
Εγγραφή
19 Οκτ 2014
Μηνύματα
9
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Καλημέρα σας! Εχω ένα καναρίνι, πιθανότατα θηλυκό (μας το δώσανε για αρσενικό από petshop, αλλά περσι έκανε αυγο). Το πήραμε 3 μηνών και το έχουμε περιπου 2,5 χρόνια. Το έχουμε πάντα στο μπαλκόνι (χειμώνα-καλοκαιρι). Στο κλουβί είναι μόνο του και το κλουβι έχει ύψος και ειναι οβαλ. Θεωρώ καλό για ένα πουλί. Η διατροφή του αποτελείται από καναβούρι αποκλειστικά.
Σήμερα το πρωι αρχικά διαπιστωσα κοκκινο χρώμα στις κουτσουλιές του, οι οποιες δεν ηταν φρέσκιες. Ενώ είναι πολύ ενεργητικό, ειδα οτι καποια στιγμή καθοταν στον πατο του κλουβιου, χωρις να αντιδρά. Θελησα να κοιταξω αν τυχόν εχει πληγωθεί, αλλά όλα εδειχναν ενταξει. Το αφησα στο κλαδι του να κατσει και μεσα σ'ενα λεπτο εχασε την ισσοροπια του και έπεσε. Φαίνεται να κρυωνει και δεν κινείται. Τα ματια του είναι ανοιχτά, δειχνει ν' αναπνέει καλά αλλά σαν να μην το κρατουν τα πόδια του και σχεδον ακουμπαει με το σωμα του στον πάτο του κλουβιού. Εχθες το πρωι που καθαρισα το κλουβί του εδειχνε μια χαρά χωρίς να υπάρχει κατι που να μου τραβηξει το ενδιαφέρον. Στον πάτο του κλουβιου τον τελευταιο μηνα βαζουμε αλουμινόχαρτο και δεν υπάρχει σχαράκι, ακουμπάει απευθειας. Οι πατήθρες πλαστικες σαν κλαδάκια. Δεν εχει ζευγαρώσει ποτε. Δεν εχει αντιμετωπισει καποιο άλλο προβλημα μεχρι στιγμής και γενικα τον φωνάζουμε κομάντο... Οι σπόροι ειναι συσκευασμένοι, μαρκα Σκλαβενιτης και τρεφετε αποκλειστικα με σπορους. Αυτά. Ελπιζω να βοηθησα να καταλάβετε ωστε να βοηθησετε και σεις εμας. Περιμενω με αγωνια την απάντησή σας, Ευχαριστώ πολύ.

2.webp 3.webp 4.webp
 
Kαλησπερα βαλε φωτο την κοιλια του πουλια εχοντας βρεξει τα δαχτυλα σου με νερο για να κανεις τα πουπουλα στην ακρη.
Προμηθεύσου άμεσα ενεργο ανθρακα norit απο το φαρμακειο γιατι μαλλον πρόκειται για τοξικωση απο το υπόστρωμα του πατου...
 
Πάντως μετα από κανα δίωρο εφτιαξε η διαθεση του, αρχισε να τρωει και να κάθετε πανω στα κλαδια. Ειναι πιο ενεργητικος τωρα αλλα οι κουτσουλιες του εχουν ακομη λιγο κοκκινο χρωμα... Και γω υποψιαστηκα οτι ειχε να κανει με το αλουμινοχαρτο, γιατι ηταν το μονο που αλλαξε τον τελευταιο καιρο. Σας στελνω φωτο... Τον ανθρακα πώς τον χρησιμοποιώ;
 

Συνημμένα

  • 5.webp
    5.webp
    1,1 KB · Προβολές: 133
  • 7.webp
    7.webp
    834 bytes · Προβολές: 130
Γωγώ καλησπέρα,
Αντιλαμβάνομαι πως πρωταρχικό σου μέλημα είναι να πάρεις μια απάντηση για το τι μπορεί να συμβαίνει στο καναρίνι σου, αλλά επέτρεψε μου να επισημάνω τα εξής που ίσως σχετίζονται με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
1. Αντικατέστησε τους σπόρους που δίνεις στο καναρίνι σου με ένα καλής ποιότητας μείγμα σπόρων σε τυποποιημένη συσκευασία και χωρίς χρωματιστά κομματάκια. Σίγουρα θα είναι καλύτερο από το απλό κανναβούρι προέλευσης Σκλαβενίτη.
2. Αντικατέστησε το υπόστρωμα που χρησιμοποιείς(αλουμινόχαρτο). Συμφωνώ απόλυτα με το Γιάννη.
3.Αντικατέστησε αμέσως το κλουβί. Χρησιμοποίησε ένα κλουβί σε σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ΜΕ ΣΧΑΡΑ, ώστε να μην έρχεται το πουλάκι σε άμεση επαφή με τις ακαθαρσίες του.

Για όλες τις παραπάνω επισημάνσεις υπάρχουν απαντήσεις στο φόρουμ. Καλό διάβασμα.

υ. Γ. Το πουλάκι όντως είναι κομάντο!
 
Βρε παιδιά, αν είναι αλήθεια οτι τρώει 2,5 χρόνια καναβούρι αποκλειστικά, λέτε να το πείραξε το αλουμινόχαρτο; Εδώ τα ούρα του είναι κόκκινα. Τα νεφρά του(και όχι μόνον) πρέπει να είναι σε άσχημη κατάσταση. Αιμοραγεί; Πιθανότατα. Ολα καλά αυτά που λέει ο Στέφανος και πρέπει να γίνουν. Αλλά μπορεί να γλυτώσει τώρα; Καμιά φωτογραφία της κοιλιάς θα βοηθούσε αλλά όχι 4ΚΒ διότι δεν φαίνεται τίποτα.
 
Σας ευχαριστώ πολυ Στέφανε και Γιαννη για τις οδηγιες, να στε σιγουροι οτι θα τις εφαρμόσω. Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν μου ειπαν για το τι πρεπει να προσεξω με τα καναρινια απο τα pet shop οπου τα έπαιρνα. Ουτε και για το τι πρεπει να τρωνε. Αν το κλουβι ειναι ακατάλληλο τοτε γιατί το πουλάνε. Επειδή εχω χρόνια πουλιά και δεν παθαιναν κατι, δεν ειχα μπει κι εγω στην διαδικασια να το ψάξω... Ελπιζω να μην ειναι πολυ αργα.
 
Γωγώ, τώρα που έχεις αρχίσει να το ψάχνεις το ζήτημα, διάβασε αρκετά τα διάφορα άρθρα που σχετίζονται με τη φροντίδα των καναρινιων, συζήτησε όλες τις απορίες που έχεις, αλλά σιγά σιγά και τις πρακτικές που χρησιμοποιείς ώστε να μη γίνουν άλλα λάθη ή αβλεψίες κι έτσι σύντομα θα έχεις ενα υγιές πουλακι στο κατάλληλο για αυτό περιβάλλον.
 
Αυτό κανω Γιαννη, ασχημο πράγμα η αμαθεια. Μακαρι να τα καταφέρει γιατι εχω απογοητευτει για το τι θα μπορουσα να του προσφερω και δεν το εχω κανει... Ειναι σημαντικος για μας και ιδιαιτερα για την 4χρονη κορη μου. Ας ελπισουμε να μας δειξει για ακομη μια φορα οτι ειναι κομαντο.
 
Γωγω το πουλακι χρειαζεται βοηθεια, το κλουβι δεν ειναι αυτο που το εφερε σε αυτη την κατασταση σε πρωτη φαση ομως εμμεσα ισως φταιει αυτο γιατι δεν εχει σχαρα και ειχε επαφη με το αλουμινοχαρτο.
Βγαλε το αυριο και βαλε απορροφητικό χαρτι κουζινας. καθαρο νερο και γμιγμα σπορων χωρις χρωματιστα μισκοτακια μεσα.
επισης Θα περεπει να μπουν στην διατροφη του τα λαχανικα και η αυγοτροφη οταν ομως γινει καλα.
Βαλε ξανα την κοιλια οσο πιο καθαρα μπορεις και ανεβασε την μεσω του photobucket.
 
το αλουμινοχαρτο βγηκε απο το πρωτο λεπτο που διαβασα το φορουμ. Πηγα σε εφημερευων φαρμακειο αλλα δεν ειχε ανθρακα θα ψαξω αυριο. Θα προσπαθησω με τις φωτο γιατι δεν μου τις δεχεται γι αυτο τις μικραινω.
 
Καλησπερα Γιαννη. Τελικα δεν βρηκα ανθρακα norit και ο φαρμακοποιος μου εδωσε τα carbosylane. Ειναι ανθρακας σε καψουλες και εχει δυο καψουλες μια κοκκινη (για το εντερο) και μια μπλε (για το στομαχι). Μπορεις να μου πεις πως πρεπει να το δωσω. Ο φαρμακοποιος ειπε οτι ανοιγουμε την καψουλα και ρυχνουμε την σκονη στο νερο (στους ανθρωπους). Παντως σημερα το καναρινι ειναι πολυ καλα, σαν να μην συνεβη τιποτα χθες και δεν εχει κοκκινιλες στις κουτσουλιες του.

?

https://s1382.photobucket.com/user/Gwgw32/slideshow/
 
Γωγώ μου ίσως τώρα "μπήκε" ο Γιάννης @Ian32 . Ίσως και κάποιος από τους υπόλοιπους online να μην ήξερε τον τρόπο χορήγησης. Έχεις δίκιο έχεις αγωνία αλλά κάνε λίγη υπομονή, κάποιος θα σου απαντήσει.
 
Γωγω καλησπέρα, το πουλάκι δείχνει οτι έχει λίπος αρκετο είναι και φυσικό με τόσο καναβουρι.
Τον άνθρακα θα βάλεις στην ποτιστρα λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο διαλυμένο.
Η τροφή αποτελείται μόνο από καναβουρι ή έτσι λες το μίγμα εσύ;
 
Σας ευχαριστώ πολυ Στέφανε και Γιαννη για τις οδηγιες, να στε σιγουροι οτι θα τις εφαρμόσω. Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν μου ειπαν για το τι πρεπει να προσεξω με τα καναρινια απο τα pet shop οπου τα έπαιρνα. Ουτε και για το τι πρεπει να τρωνε. Αν το κλουβι ειναι ακατάλληλο τοτε γιατί το πουλάνε. Επειδή εχω χρόνια πουλιά και δεν παθαιναν κατι, δεν ειχα μπει κι εγω στην διαδικασια να το ψάξω... Ελπιζω να μην ειναι πολυ αργα.
Και ακατάλληλες τροφές πουλάνε Γωγώ, όχι μόνο κλουβιά, γιατί τους ενδιαφέρει το χρήμα καταρχήν και μετά όλα τα άλλα.
 
Back
Top