Ασθένειες Καναρίνι χάνει φτέρωμα γύρω από το ράμφος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης KonnaSnf
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

KonnaSnf

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2021
Μηνύματα
41
Πόλη
Κατερίνη
Σήμερα πρόσεξα το καναρινάκι και είδα ότι χάνει φτερά γύρω από το ράμφος. Κάθεται στο πάτο του κλουβιού , αλλά είναι ενεργητικό. Τρώει και πίνει. Έχει κάποια αστάθεια βέβαια, παραπατάει. Γιατί γίνεται αυτό? Τι φταίει? Υπάρχει κάποιο φάρμακο?

16180684977495928912820368068235.webp
 
@Tony Forpus Είναι πουλάκι του '18. Από διατροφή δίνω χύμα τροφή, αυγό και λαχανικά-μυρωδικα. Και την έχω σε εσωτερικό χώρο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Οποιοδηποτε επωνυμο μειγμα απο Manitoba,Versele laga,Vadigran βρισκεις σε σφραγισμενη συσκευασια του κιλου.

Θα πρεπει ομως το πουλακι να το βλεπει ηλιος για 10-15 λεπτα την ημερα και σε πρωτη φαση να παρει ενα πολυβιταμινουχο σκευασμα για 15 μερες.

Μετα επαναξιολογεις την κατασταση εφ'όσον ενδιαμεσα δεν δεις κατι πιο ανησυχητικό.
 
Καλησπέρα και πάλι!
Το καναρινακι δεν έχει κάποια διαφορά..συνεχίζω να της βάζω βιταμίνες στο νερό και να της δίνω αυγο-λαχανικα-χορτατικα..την βγάζω και στον ήλιο...σήμερα που γύρισα παρατήρησα να κάνει έναν ήχο, σαν σφύριγμα...κάθεται συνέχεια κάτω και έχει αστάθεια...δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω για να τη βοηθήσω..
 
Θα πρεπει να τη δει γιατρος αν δεν παρουσιαζει καμια βελτιωση,ξερεις την ηλικια της?
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@Tony Forpus η αλήθεια είναι ότι πήγα εδώ στην πόλη μου σε γιατρό...αλλά ενώ έδειχνε σημάδια βελτίωσης, ήταν μόνο όταν την έδινε μια σκόνη ο γιατρός..και αυτό αφού πήγαμε 3-4 φορές έδειχνε να παίρνει τα πάνω της...γίνεται να ζει το πουλάκι συνέχεια με φάρμακα?
 
@gianniskilkis δεν είχε βγάλει διάγνωση, απλά ότι δεν φαίνεται καλά το πουλάκι, ότι δεν έχει καλή εικόνα, και πως το φτέρωμα του είναι σε άσχημη κατάσταση...και με είχε βάλει στο νερό της μια σκόνη..και είχα πάει 3-4 φορές..και με έβαζε αυτή τη σκόνη...
Στις αρχές με είχε πει να σπάσω και ντεπον μέσα στο νεράκι της..αυτά..
 
Back
Top