Ασθένειες Καναρίνι χτύπησε το ποδαράκι του

Vangelis21

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουλ 2023
Μηνύματα
12
Καλησπέρα σας,

Το αγαπημένο μου καναρίνι χτύπησε το ποδαράκι του, το έχει μαζεμένο 5 μέρες όμως τρώει κανονικά, συνεχεία είναι πάνω στα κλαδιά με το ένα πόδι του, και κελαηδάει που και που.

Είναι αρσενικό και το αφήνω να πετάει μέσα στο σπίτι εδώ και χρόνια.
 
Γεια σου Βαγγέλη,

Πώς ακριβώς το χτύπησε; Σε τι κατάσταση είναι το πόδι, το έχεις δει καθόλου από κοντά; Είναι κρεμασμένο, το κρατάει συνέχεια μαζεμένο, το πατάει καθόλου, έχει ματώσει πουθενά;
 
@Stavros Καλησπέρα. Μερικές φορές που τον έχω δει μπορεί και το πατάει, οχι δεν ειναι κρεμασμένο το κρατάει συνέχεια μέσα.
[automerge]1688762101[/automerge]
leg.jpg
Φωτογραφία
[automerge]1688762717[/automerge]
Τους έχω χωριστά με την θηλυκιά την έβλεπε και χοροπηδάγε στο κλουβί του, μάλλον εκεί τραυματίστηκε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Vangelis21 , μήπως να το έπιανες το πουλί και να κοιτούσες το πόδι και επί της ευκαιρίας, να κοιτούσες και αν το πουλάκι είναι παχύ (κοιλιά - αμάρα - κάτω από τον λαιμό κίτρινο λίπος, καρίνα - κόκκαλο στήθους - το κόκκαλο δεν θα πετάγεται έντονα σε σχέση με το κρέας που το περιβάλλει). Αν το κάνεις και δεις κάτι το ιδιαίτερο, βγάλε και μερικές φωτό και ανέβασέ τις.
 
@ianos Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να τον πιάσω, και φοβάμαι μην κάνω περεταίρω ζημιά στο ποδαράκι του, στον λαιμό του δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό.
[automerge]1688794594[/automerge]
@gianniskilkis Είναι δύσκολο να τον πιάσω, του βάζω που και που αλοιφή για τα λέπια.
 
@Vangelis21 το ντεπόν δεν είναι για καναρίνια. Αφαίρεσε το άμεσα. Υπάρχουν άλλα φάρμακα αντιφλεγμονώδη ειδικά για πουλιά με σύσταση πτηνιατρου.
Κ αν δεν μπορείς εσύ να του βάζεις μπεταντιν στο πόδι, πήγαινε το σε πτηνιατρο να το τσεκάρει. Αλλά Βαγγέλη δυστυχώς, πρέπει να μάθεις κάποια στιγμή. Δεν είναι εύκολο, αλλά με ψυχραιμία πρέπει να γίνει, για να ξέρεις πως θα το φροντίσεις στο μέλλον.
 
@MARY58 Το αφαιρώ το παιδικό ντεπον, έχω κλείσει ραντεβού στον πτηνίατρο για τέταρτη στον Πειραιά, ελπίζω να μην μου πάθει κάτι ως τότε 😔, σήμερα έβδομη μέρα ακόμα μαζεμένο το έχει και απότι βλέπω πονάει, λογικό. Ελπίζω να γίνει καλά. 🐦❤️
 
Back
Top