Γενικά Καναρίνι χωρίς πόδι και αραίωση στα πούπουλα του κεφαλιού σε pet shop

Εγγραφή
9 Ιουλ 2021
Μηνύματα
419
Πόλη
Αθήνα
Αν και το θέμα έχει χιλιοειπωθεί ανοίγω ένα νέο για να να σας μεταφέρω την τραγική εικόνα που αντίκρισα σε ένα πετ σοπ λίγες ημέρες πριν. Ένα καναρινάκι βρισκόταν σε άθλια κατάσταση χωρίς ένα πόδι και μεγάλη αραίωση στο κεφάλι.Το λυπήθηκε η ψυχή μου! Καθόταν κάτω φουσκωμένο αν και αργότερα ανέβηκε σε μια πατήθρα εξακολουθώντας να ειναι φουσκωμένο. Περιττό να σας πω ότι η πατήθρα βρισκόταν αρκετά ψηλά.Το κλουβί ήταν ακουμπισμένο στο πεζοδρόμιο με χίλια δυο καναρινιά μέσα.Γενικά όλα τα πουλάκια εκεί δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση.
Σήμερα λοιπόν επισκέφτηκα ξανά το πετ σοπ για να μάθω περισσότερα για το καναρινάκι. Ή κυρία εκεί με πληροφόρησε πως ήταν θηλυκό και η τιμή του ήταν 10€. Ισχυριζόταν ότι για την κατάσταση του αυτή ευθύνονταν τα υπόλοιπα καναρίνια. Και εγώ αναρωτιέμαι... Μα είναι δυνατόν να μην έχουν κάνει κάτι για την καημένη την ψυχούλα που βασανίζεται; Έστω να το απομονώσουν από τα υπόλοιπα για να μην συμβούν χειρότερα.
Τα ερωτήματα μου αυτή τη στιγμή είναι: Θα στερήσει πολλά χρόνια από τη ζωή του το γεγονός ότι του λείπει το ένα πόδι; Η αραίωση στο κεφάλι μπορεί να διορθωθεί;
Θέλω να συγκεντρώσω γνώμες από όλους σας γιατί σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά του.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Δυστηχως εκμεταλευονται τα πάντα στα πετ
Εχω δει κατόχους με το πρόβλημα που αναφέρεις, φτιάχνουν το κλουβι έτσι ώστε το πουλακι να κινείται ποιο άνετα, χαμηλά οι πατηθρες, κοντά του το φαγητό
Το κεφάλι πιστεύω ότι είναι από ραμφισματα των άλλων πουλιών!
Εφόσον θέλεις να το βοηθήσεις παρτο και πιστεύω όλα θα πάνε καλά για όλους σας ❤️
[automerge]1633184530[/automerge]
Είμαι σίγουρος ότι αυτό σκέφτεσαι συνέχεια!
 
Καλησπέρα.
Τα ερωτήματα μου αυτή τη στιγμή είναι: Θα στερήσει πολλά χρόνια από τη ζωή του το γεγονός ότι του λείπει το ένα πόδι
Όχι, με σωστές συνθήκες διαβίωσης θα ζήσει αρκετά χρόνια.
Η αραίωση στο κεφάλι μπορεί να διορθωθεί;
Ναι, με καλή διατροφή και πολυβιταμίνες.
χωρίς ένα πόδι και μεγάλη αραίωση στο κεφάλι.
Καθόταν κάτω φουσκωμένο
Το κλουβί ήταν ακουμπισμένο στο πεζοδρόμιο με χίλια δυο καναρινιά μέσα
Τα παραπάνω δείχνουν ότι το πουλί σίγουρα θα είναι υποσιτισμένο και πιθανώς άρρωστο.

Αν αποφασίσεις να το πάρεις να γνωρίζεις ότι θα χρειαστεί:
1. Αυστηρή καραντίνα μακρυά από τα δικά σου πουλιά.
2. Μικροβιολογική και μικροσκοπική εξέταση κουτσουλιάς για να διαπιστωθεί αν πάσχει από κάποια αρρώστια.
3. Καλή διατροφή και πολυβιταμίνες.

Στην θέση σου δεν θα της έδινα ούτε 5 ευρώ για να το πάρω εξηγώντας της ότι για να σωθεί χρειάζονται εξετάσεις και ιδιαίτερη φροντίδα.
Εξ αρχής θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι παρά την δική σου προσπάθεια το πουλάκι ίσως να μην τα καταφέρει.
 
@takis1964 Σε ευχαριστώ πολύ. Θα έχω στον νου μου όσα μου είπες.
Όχι, με σωστές συνθήκες διαβίωσης θα ζήσει αρκετά χρόνια.
Ναι, με καλή διατροφή και πολυβιταμίνες.
Εννοείται. Θα χρειαστεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή.
Τα παραπάνω δείχνουν ότι το πουλί σίγουρα θα είναι υποσιτισμένο και πιθανώς άρρωστο.
Θα επισκεφτούμε κτηνίατρο πρώτα Ο Θεός να μας δώσει ίσως κάποια αγωγή.
Αν αποφασίσεις να το πάρεις να γνωρίζεις ότι θα χρειαστεί:
1. Αυστηρή καραντίνα μακρυά από τα δικά σου πουλιά.
2. Μικροβιολογική και μικροσκοπική εξέταση κουτσουλιάς για να διαπιστωθεί αν πάσχει από κάποια αρρώστια.
3. Καλή διατροφή και πολυβιταμίνες.
Είμαι διατεθειμένος διαθέσω ένα ποσό για μια τέτοια περίπτωση όπως και για τη διατροφή του.
Για την καραντίνα δε το συζητώ είναι όντως μεγάλο ρίσκο να είναι στον ίδιο χώρο με τα άλλα πουλιά. Ακόμα και σε ένα πουλί που φαίνεται υγιές.
Στην θέση σου δεν θα της έδινα ούτε 5 ευρώ για να το πάρω εξηγώντας της ότι για να σωθεί χρειάζονται εξετάσεις και ιδιαίτερη φροντίδα.
Αυτό σκεφτόμουν μόλις. Θα προσπαθήσω να κάνω κάτι και γι αυτό.
Εξ αρχής θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι παρά την δική σου προσπάθεια το πουλάκι ίσως να μην τα καταφέρει.
Το έχω υπ όψιν μου. Όμως το να αδιαφορήσω θα είναι πολύ χειρότερο.
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες.
 
@TZANNSPY Συμφωνώ μαζί σου για τον φαύλο κύκλο με το να προβεί ο Ιωάννης στην αγορά του. Διαφωνώ όμως με το ότι αν δεν το πουλήσει, θα σκεφτεί έστω και στο ελάχιστο για την σωστή διαβίωση των πουλιών που πουλάει. Ο μόνος τρόπος για να το σκεφτεί θα ήταν ΑΝ έτρωγε χρηματικό πρόστιμο από ΑΝ υπήρχε αρμόδια υπηρεσία για τέτοιου είδους αυθαιρεσίες. Επειδή όμως το μυαλο τους είναι "τι είχαμε τι χάσαμε" τουλάχιστον ο Ιωάννης θα αισθάνεται καλά με την καρδούλα του και που ξέρεις μπορεί όντως το καναρινακι να ζήσει αρκετά χρόνια με μια πολύ όμορφη παρέα.
 
Είναι λεπτά ζητήματα αυτά ο καθένας κάνει ότι νομίζει. Εάν έχεις το κουράγιο και τα λεφτά να το βοηθήσεις κάντο. Επίσης εάν θες ενημέρωσε μας ποιο κατάστημα είναι.
 
Διαφωνώ όμως με το ότι αν δεν το πουλήσει, θα σκεφτεί έστω και στο ελάχιστο για την σωστή διαβίωση των πουλιών που πουλάει
Μαρίνα δεν θα γίνει ξαφνικά φιλόζωος, είναι γεγονός. Αν το κάναμε όλοι μας όμως και δεν αγόραζε ποτέ κανείς πουλιά που βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση θα το σκεφτόταν πολύ, όχι μόνο αυτό αλλά και το πώς θα πληρώσει το νοίκι το ρεύμα και τα λοιπά. Κουκλάκια θα τα είχε μετά τα πουλιά του.
 
@TZANNSPY Όλες οι γνωμς δέκτες. Ίσως να έχεις και δίκιο.
Αν δεν το πουλήσει πιθανότατα δεν θα ξαναφέρει πουλί σε τέτοια κατάσταση.
Δεν νομίζω ότι ήταν έτσι εξ αρχής...Η ίδια μου είπε ότι ευθύνονταν τα άλλα καναρίνια. Άλλωστε δε την συμφέρει να το ξανακάνει.
Σ' ευχαριστώ.
@marapo και @Stavros σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας. Θα τα έχω όλα υπ όψιν μου, θα σκεφτώ και θα πράξω αναλόγως.
@HxC είναι ένα στο Γαλάτσι. Δεν ξέρω πως λέγεται.
 
Το θέμα είναι πως και να βοηθήσεις την ψυχούλα, την επόμενη φορά που θα ξαναπάς κατά πάσα πιθανότητα να έχουν άλλο σε παρόμοια κατάσταση, και ίσως όχι μόνο ένα πουλάκι αλλά περισσότερα, και αυτό προφανώς δε συμβαίνει μόνο στο συγκεκριμένο πετ σοπ αλλά στα περισσότερα αν όχι όλα, γιατί και εγώ έχω δει σε κάποια πετσοπ πουλιά σε κακή κατάσταση αν όχι σε τόσο άσχημη κατάσταση. Πρέπει οπωσδήποτε να βγει κάποιος νόμος για το θέμα αυτό πράγμα όμως που δεν εξαρτάται από εμάς. Δηλαδή παρόλο που τα λυπάσαι και πολλοί αγοράζουν για αυτόν ακριβώς το λόγο, ούτε λύνεται το θέμα έτσι γιατί θα ξαναγίνει το ίδιο με άλλα πουλιά, αλλά είναι και για το γαμωτο δηλαδή που κάνεις το παιχνίδι τους και εκείνοι οικονομανε έτσι. Συγνώμη και για την έκφραση.
 
  • Συμφωνώ
Αντιδράσεις: marapo
Δεν θεωρώ λύση να το αφήσει να το κανιβαλισουν εφόσον του έκανε κλικ για κάποιο λόγο!
Το να ελπισεις να μην ξαναγίνει, ότι αν δεν τα έπαιρνε κάνεις οι ιδιοκτήτες των πετ θα πρόσεχαν περισσότερο τα πουλακια τους, είναι ευχή απραγματοποιητη! Κάτι σαν τις ευχές να μην γίνει πόλεμος ξανά🤔
[automerge]1633276315[/automerge]
Είναι διαφορετικό το να βλέπεις ένα πουλάκι η άλλο ζωντανό να θέλει βοήθεια κ διαφορετικό να δίνεις συμβουλές από μακρυά, χωρίς άμεση επαφή του θέματος πάντως!
Και εφόσον ο φίλος μας θέλει να το βοηθήσει δεν βλεπω τον λόγο να μην τον υποστηρίξουμε στην σκέψη του! Χειρότερο για αυτόν θα είναι να ρωτήσει μεθαύριο τι απέγινε το πουλακι κ να του πουνε πέθανε! Αυτά 😎
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είτε το πάρεις ειτε όχι θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση στα πετσοπ, εγώ θα το έπαιρνα αλλά θα μιλούσα και με τον άνθρωπο στο πετ... Αλώστε το έχω κανει πολλές φορές και έχει τύχει να μαλώσω κιόλας (εννοείται ότι δεν σου προτείνω να κάνεις το ίδιο), πάντως από δικής μου εμπειρίαςμε καναρίνι με ειδικές ανάγκες είχα κάπου στα 4 χρόνια ένα yorkshire που πέρασε ψευδοπανολη και επειδή μετά από αυτό δεν είχε ισορροπία του έκανα έναν χώρο που να μπορεί να ζει κανονικά και τα καταφερε.
 
ούτε λύνεται το θέμα έτσι γιατί θα ξαναγίνει το ίδιο με άλλα πουλιά,
Αυτό είναι αλήθεια όμως θα έχω κάνει μια καλή πράξη, κάτι καλό για μια αθώα ψυχούλα που βασανίζεται άδικα. Δεν το κάνω για να λυθεί το θέμα της κακομεταχείρισης, αν και πολύ θα το ήθελα, αλλά για αυτό το καναρινάκι, να έχει μαι όμορφη ζωούλα όσο πιο μακριά γίνεται.
Αν το αφήσουμε εκεί θα μας τρώει μέσα μας που αδιαφορήσαμε ενώ γνωρίζαμε.
Κάναμε μια συζήτηση με τη σύντροφο και εν τέλη αποφασίσαμε να το πάρουμε.Απ ότι καταλάβατε προς τα εκεί πήγαινε εξ αρχή το πράμα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις γνώμες σας.
Θα σας ενημερώνω για τις εξελίξεις! 🙂
 
Το προβλημα δεν θα λυθει οτι και να επιλέξεις να κανεις.
Προσωπικα δεν θα επαιρνα το πουλακι ειτε με είτε χωρίς αντίτιμο.
 
@Ιωάννης 2021 πάντως δε φτάνει που είναι σκατοψυχοι και τα εκμεταλλεύονται, αλλά δε ξέρουν και να πουλάνε. Δηλαδή σου λέει 10 ευρώ ενώ έχει κομμένο πόδι και αραίωση πουπουλων στο κεφάλι. Αν ήξεραν να πουλάνε θα στο έδιναν και δωρεάν για να σε κάνουν να ξαναπάς η να σου έλεγαν δώσε ότι θες. Όχι βέβαια πως είναι το θέμα στο δεκαρικο αλλά αυτό που τα θέλουν όλα δικά τους με ξεπερνάει.
 
Το προβλημα δεν θα λυθει οτι και να επιλέξεις να κανεις.
Αλήθεια είναι...Δεν είναι καθόλου εύκολο να λυθεί αυτό το θέμα ο,τι και να κάνουμε...
Προσωπικα δεν θα επαιρνα το πουλακι ειτε με είτε χωρίς αντίτιμο.
Είναι όντως μεγάλη ευθύνη όμως θα κάνω ότι μπορώ για την ευζωία και τη μακροζωία του. Ποιος θα ενδιαφερόταν να κάνει εξετάσεις ή να δώσει φάρμακο σε πουλάκι στο πετ;
Δηλαδή σου λέει 10 ευρώ ενώ έχει κομμένο πόδι και αραίωση πουπουλων στο κεφάλι.
Πάντως είναι αρκετά χαμηλή τιμή. Το καναρινάκι μου 35 το πήρα.

Σας ευχαριστώ και τους δυο, εκτιμώ τις γνώμες όλων.
 
Πάντως είναι αρκετά χαμηλή τιμή. Το καναρινάκι μου 35 το πήρα.

Τι σημασία έχει η τιμή αφου θα δώσεις παραπάνο σε γιατρούς και φάρμακα.
Και εάν προσθέσουμε και την στεναχώρια σου άστο καλύτερα.

Καλύτερα μην αγοράζουμε καθόλου από τέτοιους και να ενημερώνουμε τον κόσμο μπας και σταματήσουν να φέρνουν ζωντανά, έτσι σώζεις παραπάνο ψυχές. Αποψή μου πάντα.

Μου έχει τύχη παρόμοια κατάσταση όταν έψαχνα petshop να πάρω το δικό μου. Βέβαια ήταν πολλά πουλιά σε αυτή την κατάσταση και όλα βρώμικα τα κλουβιά ένα χάλι.

Καλή υπομονή με το πουλάκι ελπίζω να πάνε όλα καλά. 🙏
 

Σχετικά θέματα

Back
Top