Ασθένειες Καναρίνι 24 ώρες σε σκοτάδι για την πτερόρροια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alek
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alek

PB New Member
Εγγραφή
10 Νοε 2013
Μηνύματα
151
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα,

Για καναρίνι με πτεροροια (αρσενικό,δεν κελαηδαει), ένας ειδικός μ είπε να του αρχίσω σταγόνες στο νερό (για πτερορια), αυγοτροφη, και να είναι 24 ώρες σε σκοτάδι. Δηλαδή σε δωμάτιο χωρίς καθόλου φως. (Ελάχιστο από γρίλιες)

Για το τελευταίο, ξέρετε αν το απόλυτο σκοτάδι πράγματι βοηθάει να διακοπεί η πτεροροια; εγώ ξέρω ότι απλά θέλει 10ωρο καλού ύπνου,για ξεκούραση, όχι ότι πρέπει να είναι όλη μέρα σε σκοτάδι.
 
  • Sad
Αντιδράσεις: MARY58
ένας ειδικός μ
@alek από πού προκύπτει ότι είναι"ειδικός";
[automerge]1691906572[/automerge]
Να μην ακούς τέτοιους ειδικούς. Αυτό είναι κακοποίηση.
Πόσο συμφωνώ. Κανονική κακοποίηση.
Κ επιπλέον το ηλιακό φως είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των νέων φτερών.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οι υπερβολές συνήθως είναι αποτέλεσμα άγνοιας και "ράδιο αρβύλας" .Το γεγονός είναι, ότι μια μείωση του φωτισμού σε συνδιασμό με σωστή διατροφή, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια πιο εύκολη (ανώδυνη) και σωστή, αλλαγή πτερώματος
 
Για το τελευταίο, ξέρετε αν το απόλυτο σκοτάδι πράγματι βοηθάει να διακοπεί η πτεροροια;
Δεν πρέπει να ανασταλεί η πτερόρροια. Η αλλαγή των φτερών είναι απαραίτητη στον ετήσιο κύκλο ζωής των πτηνών. Αν μάλιστα έχεις την ευκαιρία, εξήγησε το και στον ειδικό
 
@alek αυτά όλα είναι "αρχαίες" τεχνικές που κάνανε σε κάτι καημένους φλώρους μπαούλιασμα λέγεται , για να μπερδέψουν το πουλί και να κελαηδεί, αποτι φαίνεται ο "ειδικός" το έκανε και στα καναρίνια.
Το θέμα είναι πως η αγάπη μας για τα πτηνά πρέπει να μας πάει μπροστά και όχι πίσω σε ότι αφορά τεχνικές και τρόπους διαχείρισης τους.
 
Back
Top