Αναπαραγωγή Καναρίνι 30 ημερών νεκρό από γονείς

Pitsinator

PB New Member
Εγγραφή
4 Μαϊ 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
Περισσος
Ένα καναρίνι μωρό περίπου 30 μερών,το βρήκα χτυπημένο στο κεφαυ κ πέθανε.Το έιχα σε κλουβι μαζί με τους γονείς.Η μητέρα έχει τέσσερα αυγά.
Ξέρει κανείς να μου πει τι λάθος έκανα?
 

Συνημμένα

  • IMG_20220616_195554.webp
    IMG_20220616_195554.webp
    203,2 KB · Προβολές: 56
Υπάρχει περίπτωση ο πατέρας του αφού πέρασε η κανάρα σε δεύτερη γέννα και αυτό μεγάλωσε αρκετά να το έβλεπε ως αντίζηλο,γι'αυτό καλό είναι να τα βγάζουμε 25 με 30 ημερών από τους γονείς και αν δεν τρώνε εξολοκλήρου μόνα τους τα βάζουμε σε ένα κλουβί κολλητά με τους γονείς οστε να τα ταιζουν
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Pitsinator λυπάμαι πολύ για την απώλειά σου. Κρίμα το μικρακι. Έτοιμο πουλάκι ήταν. Rip μικρούλι 🥺. Όσο για το πατέρα εάν είναι ένοχος, μπορει αλλά μπορεί κ όχι με ότι έχω διαβάσει στο φόρουμ.
Αχ! είχα πέσει σε ένα ποστ ή άρθρο στο φόρουμ που έχω σκάσει που δεν μπορώ να το ξαναβρώ. Περιγράφει πόσο άδικα κατηγορείται κ αντιμετωπίζεται ο αρσενικός καναρος. Ήταν υπέροχο κ τόσο παραστατικό! Όποιος το έχει βρει ας το κάνει επισυναψη! Έχω την υποψία ότι το είχε ανεβάσει ο κύριος Μάκης @mgerom αλλά δεν είμαι σίγουρη. Πραγματικά αξίζει να το διαβάσει κανείς.
Ελπίζω τα άλλα αυγά να σου δώσουν γερά κ δυνατά πουλάκια.
 
Είχα και εγώ αρσενικούς που "την έπεφταν" στα μωρά τους, μόλις αυτά ξεμύτιζαν από τις φωλιές. Αναρωτιόμουν και εγώ τι λάθος έκανα τότε. Ευτυχώς περιοριζόμασταν σε ξεπουπουλιάσματα, γιατί τους έβαζα αμέσως διαχωριστικό τοποθετώντας τους με τις θηλυκές τους από τη μια πλευρά και από την άλλη τα μωρά.
 
Ολα αυτά είναι προβλήματα που γενιόνται με την παρουσία και των δύο γονιών στην ζευγαρώστρα. Η αναπαραγωγή είναι μια ιδιαίτερη περίοδος που χρειάζεται γνώση και λεπτούς χειρισμούς για την διαχείρησή της. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο κάποιος που δεν έχει σκοπό, να παρουσίασει τον "κόπο" του σε μια έκθεση, να πηγαίνει σε αλλεπάλληλες γένες. Κάποιος δηλαδή που δεν έχει ανάγκη απο ποσότητα δειγμάτων γιατί να δυσκολεύει την ζωή του(και όχι μόνον) μπαίνοντας σ' αυτόν τον κύκλο αναπαραγωγής.
Αν θέλουμε μόνο μια γέννα , αφαιρούμε το αρσενικό απο την ζευγαρώστρα στο 2ο-3ο αυγό και αφήνουμε την δουλειά στο θηλυκό. Να είσθε σίγουροι οτι θα πάρετε ολοκληρομένα πουλάκια μετα απο 45 μέρες και χωρίς περιπέτειες.
Αν πάλι μετανοιώσετε και θέλετε να δοκιμάσετε και μια ακόμα γέννα, βλέποντας μάλιστα ένα θηλυκό πολύ ζωηρό ακόμα, παρά την "ταλαιπωρία" , δεν έχετε παρα να απομακρύνετε τα πιθανά αυγά που ήδη υπάρχουν και να αρχίσετε μια διαδικασία απο την αρχή. Απομάκρυνση των μικρών σε δικό τους χώρο, νέα φωλια, νήμα και επανάληψη της προηγούμενης πετυχημένης ζεύξης.
 
@mgerom κύριε Μάκη μήπως θυμάστε το ποστ στο φόρουμ με τον αρσενικό καναρο που είναι σύμφωνα με το ποστ ή άρθρο (;) πάντα ο κατηγορούμενος; Εσείς το είχατε ανεβάσει; Δεν θυμάμαι καθόλου εκτός του ότι ήταν απολαυστικό κ πολύ ενδιαφέρον. Δυστυχώς δεν το μαρκαρα ως σελιδοδείκτη 🙄. Σας ευχαριστώ πολύ.
 
@mgerom όπως κ ναχει σας ευχαριστώ. Θα το βρω. Το έχω βάλει πείσμα! Ήταν πολύ καλό. Ανέφερε την αδικία που νοιώθει ο κάναρος που τον κατηγορούν όλοι πρώτο!
 
Είπαμε, χρειάζεται παρατηρητικότης και αντίληψη για να έχουμε τις σωστές αξιολογήσεις μιας κατάστασης. Δεν πρέπει να λαμβάνονται σαν απολύτως αληθή δεδομένα οι όποιες αναφορές σχετίζονται με το θέμα. Ακόμα και το πουλάκι εδώ του θέματος μπορεί να μην έχει υποστεί καμία επίθεση.
Κάποιες φορές, όταν δεν ανταποκρίνονται τα μικρά στην προσπάθεια των γονιών να τα ταίσουν ,τα κτυπούν επανηλημένα στο κεφάλι για να τα "ξυπνήσουν". Οταν η επανάληψη αυτής της ενέργειας αλλα και η ανυπομονησία των γονιών γίνεται υπερβολική, γίνονται και "ατυχήματα" .
Εν τέλη θα έλεγα, οτι πολλές φορές η μεταφορά των συμβάντων απ' τον θεματοθέτη, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μόνον περιεκτικά βίντεο μπορούν να μεταφέρουν την σωστή εικόνα του κάθε προβλήματος. Μόνον τότε,πρέπει να γίνεται μια αξιολόγηση και να δίνει ο καθένας τις όποιες γνώσεις του σαν συμβουλές.
 
@mgerom Δηλαδή τώρα που έχω τέσσερα αυγά,να βγάλω τον αρσενικό από το κλουβί κ να αφήσω τη δου στην θυληκια?
Πρώτη φορά ασχολουμε με αναπαραγωγή,δεν θέλω πολλά πουλιά, άλλωστε δεν έβγαλα κ κανένα.
Ακούω τις συμβουλές κ παω
 
Ναι, καλύτερα, για τον φόβο των Ιουδαίων να απομονώσεις τον αρσενικό και μάλιστα σε σημείο που να μην τον βλέπει το θηλυκό πουλί, ώστε να μεγαλώσει μόνη της τα μικρά της και επιπρόσθετα να μην μπείτε σε νέο κύκλο αναπαραγωγής, μια και η εποχή έχει προχωρήσει αρκετά και λόγω θερμοκρασιών μάλλον είναι ακατάλληλη, εκτός του ότι η κανάρα κάποια στιγμή καλό θα ήταν μετά το μεγάλωμα των νεοσσών, να ξεκουραστεί για να μπει υγιής και δυνατή στη φάση της πτερόρροιας.
Και...δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να μας πεις τι ταΐζεις, τι υπάρχει / και θα υπάρχει στο κλουβί μετά την εκκόλαψη των νεοσσών, ώστε αν χρειάζεται να σου συζητήσουμε πιθανές βελτιώσεις
 
@ianos ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.Τωρα έχω σπόρους,κ βάζω μήλο, μαρούλι, αγγούρι.
Μόλις γεννηθούν τα Μίκυ,αυγού κ αυγοτροφη που φτιαχνωυ με αυγό,φρυγανιά,δυόσμου, ρίγανη κ μέλι
 
@mgerom όπως κ ναχει σας ευχαριστώ. Θα το βρω. Το έχω βάλει πείσμα! Ήταν πολύ καλό. Ανέφερε την αδικία που νοιώθει ο κάναρος που τον κατηγορούν όλοι πρώτο!
ΕΔΩ αυτό λέτε?
 
@esam καλή σου ημέρα. Είσαι φοβερός!👏 Ναι, αυτό εννοώ. ☺️ Κ το πιο αγαπημένο μου κομμάτι

Περίοδος ένωσης του αρσενικού με το θηλυκό​

Η περίοδος αυτή βρίσκει το θηλυκό καναρίνι από τη μια πλευρά του χωρίσματος της ζευγαρώστρας και το αρσενικό από την άλλη.

Κι ενώ αυτή τρώει και προετοιμάζεται, το αρσενικό "τρώει" τα σίδερα τραγουδώντας συνεχώς, ελαχιστοποιώντας στο έπακρο την τροφοδοσία του. Σχεδόν πάντα ταΐζοντας, δίνει τμήμα αυτής της πενιχρής σίτισης στο θηλυκό, ως "δώρο" επικράτησης και καλής γονικής παρουσίας.

Εμείς έχουμε την εικόνα του θηλυκού που προετοιμάζει τη φωλιά και καμαρώνουμε γι’ αυτή, ο πραγματικός ήρωας της προσπάθειας στην καλύτερη αγνοείται.

Και σαν να μην του φτάνουν όλα τα παραπάνω, είμαστε έτοιμοι:
  • Να τον πετάξουμε έξω από το "παιχνίδι" άμα κάνει το λάθος και τραβήξει μια δυο κλωστές απ’ τη φωλιά.
  • Να τον απομακρύνουμε αν πάει να πειράζει τα αυγά λες κι αυτός δεν καταλαβαίνει τι γίνεται.
  • Να τον απομακρύνουμε γιατί ενοχλεί την κανάρα,
  • Να τον απομακρύνουμε γιατί μπαίνει στη φωλιά,
  • Να τον απομακρύνουμε γιατί τραγουδάει
  • Να τον απομακρύνουμε για κάθε λόγο, για κάθε αιτία.
Λες και όλα τα παραπάνω δεν είναι παιχνίδι της αναπαραγωγικής διαδικασίας. Σαν να μην γνωρίζουμε πως στη φύση μόνο ο δυνατότερος, ο πιο ισχυρός θα επικρατήσει και θα καταφέρει να διαιωνίσει τα γονίδιά του.

Κ πάλι σ'ευχαριστώ. Κ όχι πληθυντικός σε παρακαλώ 🤗
 
Ξέρει κανείς να μου πει τι λάθος έκανα?
Όταν η κανάρα έκανε τα νέα αυγά έπρεπε να διαχωρίσεις τον νεοσσό από τους γονείς με το κάγκελο της ζευγαρώστρας, οι γονείς θα το τάιζαν μέσα από το διαχωριστικό μέχρι να απογαλακτιστεί (περίπου 30 ημερών).
Η επιθετικότητα και το μάδημα των νεοσσών δεν είναι κάτι σπάνιο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον χαρακτήρα των γονέων αλλά και από τις δικές μας υπερβολές στην διατροφή και στην παροχή συμπληρωμάτων.
Πρεπει τώρα που έχω τέσσερα αυγά να βγάλω τον αρσενικό,κ να αφήσω όλη τη δουλειά στην θυληκια? Πιστεύετε θα τα καταφέρει?
Θα τα καταφέρει μια χαρά.
 
Back
Top