Γενικά Καναρα βαζει σπορους μεσα στην ποτιστρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ekt

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.795
Πόλη
Αθήνα
Λοιπον.. Καταρχας ενωσα και παλι τα καναρινια μου γιατι η καναρα εσκισε ολο το χαρτι με το οποιο ειχα καλυψει το χωρισμα, προσπαθωντας μαλλον να αποκτισει οπτικη επαφη με τον αρσενικο, στη αλλη μερια! 2ον, απο τοτε που τα χωρισα (αλλα και τωρα που ειναι μαζι) κελαηδαει ολη μερα, μη σας πω καλυτερα απ τον αρσενικο! Και τελος, καθε μερα της αλλαζω το νερο και καααθε μερα βρισκω μεσα στις ποτιστρες 500χιλιαδες σπορια! Τωρα που την εβαλα με τον αρσενικο βρηκα και τις δυο ποτιστρες γεματες σπορια! Τι κανει, ειναι πυρωμενη; Να υποθεσω προσπαθει να φτιαξει φωλια; Τι να κανω απο δω και περα; Μπανιο κανει συνεχεια αλλα τιποτα!
 
Το να μουλιάζει τα σπόρια με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στην κατασκευή φωλιάς δεν πειράζει. Αν όμως τα μουλιάζει επειδή δεν μπορεί να τα σπάσει να τα φάει, είναι θέμα. Να σιγουρευτείς οτι τρώει σπόρια κανονικά. Αν έχεις αμφιβολίες πήγαινε και πάρε μια νέα, φρέσκια συσκευασία. Τώρα,όσον αφορά το ζευγάρωμα, είναι μάλλον άσχημη κίνηση. Προσωπικά θα την άφηνα μόνη της με κλωστές και φωλιά. Αν κάνει φωλιά και αυγά, μπορείς να τα παίρνεις και να αφήνεις μέσα στην φωλιά πάντα ΕΝΑ πλαστικό ομοίωμα. Θα κάνει τον κύκλο της και θα κόψει μόνη της ήρεμα όταν μετά απο καμιά εβδομάδα της πάρεις και το πλαστικό.
 
Κυριε Μακη, τρωει κανονικα απ οτι εχω παρατηρησει! Αρα εσεις μου προτεινετε να την αφησω να ξαναγεννησει και να κλωσσησει; Σκεφτομουν μηπως κουραστει γιατι αν και φετος δεν βγηκε κανενας νεοσος για να κουραστει με την ανατροφη, εκανε 3 γεννες και κλωσσησε και στις 3 μια βδομαδα και παραπανω, μεχρι να της παρω τα αυγα!
 
Δεν μπορείς να της απαγορεύσεις φυσικά να κάνει τα αυγά της. Ομως δεν κατάλαβα... Τι θέλεις να πείς, σκεφτόμουν μήπως κουραστεί, αφού εσύ γράφεις πιο πάνω " ενωσα και παλι τα καναρινια μου " Οταν τα ενώνει κανείς σημαίνει οτι επιθυμεί να πάρει απογόνους. Εγώ νομίζω οτι το ζευγάρωμα αυτή την εποχή είναι λάθος και σου προτείνω έναν δοκιμασμένο τρόπο που δεν "χαλάει" το θηλυκό,ώστε να το έχεις και την επόμενη χρονιά χωρίς προβλήματα.
 
Ωραια θα κανω αυτο που μου ειπατε. Και οχι δεν τα ενωσα για να τα ζευγαρωσω, τα ενωσα προσωρινα για να καλυψω το χωρισμα με ενα πιο ανθεκτικο υλικο και να το ξαναβαλω, για να μην το σκιζει παλι η θηλυκια:)
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Back
Top