Ασθένειες Καναρα δεν γιατρευεται

Πόλη
Λάρισα
Παιδια εχω ενα προβλημα με μια καναρα.

Πριν ενα μηνα περιπου ειδα οτι ειχε δυσπηνια και πηγα σε ενα κτηνιατρο και μου εδωσε την θεραπεια για μια βδομαδα με ενα φαρμακο ( Pulmosan. antiasmaticο. ) 7 - 8 σταγονες σε 40 ml νερο και καθε μερα αλλαγμα ( ετσι μου ειπε ).

Μετα το τελος τις θεραπειας δεν ειδα αποτελεσμα☹ και οταν ξαναπηγα μου ειπε οτι εχει ακαρεα και μου εδωσε ενα φαρμακο σε υγρη μορφη ( μαρκα δεν θυμαμαι )
και μου ειπε να βαλω μια σταγονα κατω απο την φτερουγα αφου πρωτα την βρεξω με λιγες σταγονες νερο για να αραιωσουνε τα πουπουλα.

Μετα απο το τελος και αυτης τις θεραπεις παλι δεν ειδα αποτελεσμα και την καναρα να συνεχιζει να βαριανασενει.☹

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Μηπως εχει καποιο αλλο προβλημα; 😕

Εχεις δικαιο. Αυτο λεει τωρα που το κοιταξα απλα ξεχασα να το διορθωσω.
Συγνωμη.

Μετα απο το τελος και αυτης τις θεραπεις παλι δεν ειδα αποτελεσμα και την καναρα να συνεχιζει να βαριανασενει.☹

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Μηπως εχει καποιο αλλο προβλημα; 😕

Να ξαναπάς στο γιατρό, και να του τα πείς ακριβώς όπως τα περιγράφεις εδώ.
Γράψε κάπου τις οδηγίες του για να μην έχεις καμμιά αμφιβολία αργότερα.

Βαλάντη

δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλειψη εξειδικευμένων κτηνίατρων.
Εφόσον όμως την πήγες σε κτηνίατρο και δεν είχαν αποτέλεσμα οι θεραπείες, δύσκολα να μπορέσουμε από απόσταση να κάνουμε εμείς διάγνωση. Τις περισσότερες φορές με "εξ αποστάσεως" διαγνώσεις φορτώνουμε τα πουλια με ένα σωρό άχρηστες αντιβιώσεις και φάρμακα.

Βαλάντη εγώ είχα 3 πουλάκια με πρόβλημα δύσπνοιας που δεν υποχωρούσε αλλά δεν ήξερα αν ήταν ακάρεα της τραχείας ή πνευμονία (ούτε και ο γιατρός ήξερε 😕. Μου είχε πεί ότι τα συμπτώματα είναι σχεδόν τα ίδια), και με τα φάρμακα που μου είχε δώσει με κάτι σταγόνες τότε, δεν είχα καταφέρει να τα θεραπεύσω... Τελικά διαβάζοντας αγγλικά site και παίρνοντας ακριβώς τα φάρμακα που έγραφαν (κυκλοφορούσαν κι εδώ) κατάφερα και τα θεράπευσα και τα 3.
Βέβαια δεν στο συνιστώ να κάνεις "του κεφαλιού σου" όπως έκανα εγώ.. Αλλά τότε δεν ήξερε κανείς από πουλιά και ο πνιγμένος απ΄τα μαλλιά του πιάνεται.
Θα σου πω τι έκανα (κατά προσέγγιση γιατί δεν θυμάμαι με λεπτομέρεια) μόνο για να έχεις τη γνώση του πως περίπου θεραπεύονται αυτές οι αρρώστιες και να το συζητήσεις με τον γιατρό σου μήπως και σου φτιάξει μία καλύτερη συνταγή!
Για την περίπτωση που ήταν ακάρεα είχα πάρει το bogena Antiwind-pipe Mite και έβαζα μία σταγόνα στο λαιμό εκεί που ήταν η τραχεία προσέχοντας να μπεί κάτω από τα φτερά.. Και μία ανάμεσα στις ωμοπλάτες! Για την περίπτωση της πνευμονίας του έβαζα στο νερό επίσης της bogena astricycline στις δόσεις που έγραφε το κουτί αλλά συνέχισα για χρονική περίοδο μεγαλύτερη από αυτό που συνιστούσαν οι οδηγίες.. Μέχρι δηλαδή να δω ότι η δύσπνοια καλυτέρευε...
Μαζί με την astricycline έβαζα στο νερό και Multi-Vit και πρόσεχα να τους έχω πάντα καλή τροφή σε μεγάλη ποικιλία για να παίρνουν όσες περισσότερο βιταμίνες μπορούσαν...
Επίσης έκανα πολύ σχολαστική καθαριότητα στα κλουβιά με χλωρίνη και dettol μία φορά την εβδομάδα και γενικά δεν τα έφερνα σε επαφή με τα άλλα καναρινάκια.
Απέφευγα κάθε έκθεση σε ρεύματα ή σε δωμάτια με καπνό τσιγάρου ή σε χώρους με υγρασία.

Τελικά και μετά από 20 μέρες της "θεραπείας" μου άρχισαν να συνέρχονται. Σε λίγο καιρό έγιναν καλά εντελώς.

Βέβαια, ξανατονίζω, εγώ ξεγραμμένα για ξεγραμμένα τα είχα και έκανα πειράματα. Δεν ξέρω δηλαδή αν ήταν τυχαίο που θεραπεύτηκαν έτσι ή τελικά έπιασα τη σωστή εφαρμογή.

Πρότεινε αν θες στον γιατρό σου να ελέγξει και για πνευμονία εκτός από ακάρεα γιατί μπορεί να μην το έχει σκεφτεί ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο... ειδικά εάν πρόκειται για πνευμονία είναι πολύ δύσκολη η θεραπεία της. Δεν περνάει με μερικές σταγόνες!

Back