Γενικά Καναρα κελαηδα συνεχως

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Diofreak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Diofreak

PB New Member
Εγγραφή
27 Σεπ 2009
Μηνύματα
3
Πόλη
Πειραιάς
Γεια σε ολα τα παιδια! Μετα απο αποχη καποιων ετων, καποιες τεχνικες δυσκολιες και καποια ατυχα γεγονοτα με αφησαν εκτος ενασχολησης για αρκετο καιρο, επεστρεψα! Διοτι τα καναρια ειναι ερωτας και εμπλεξα ξανα!

Μπαινω στο θεμα λοιπον, ειμαι κατοχος πλεον μιας καναρας αγορασμενης περιπου 8-9 μηνες πριν. Ειναι λευκη κυριαρχη (εχω προτιμηση στα λευκα) και την προοριζω για να κανει οικογενεια αν και ακομα δε ξερω με τι αρσενικο θα την ζευγαρωσω. Εκεινο που μου κανει τρομερη εντυπωση ειναι οτι ειναι η μοναδικη καναρα που ειχα στην κατοχη μου εδω και παρα πολλα χρονια την οποια αν δε ξερεις τι ειναι και δε βλεπεις το πουλι, ηχει σαν νεαρο αρσενικο που δοκιμαζει τη φωνη του. Μονολογει συνεχεια, ασταματητα οταν ειναι μονη της. Οταν βγαινω εξω δε στο μπαλκονι σταματα τον μονολογο και βγαζει γλυκους ηχους. Αν βρω την ευκαιρια θα σας την βαλω και σε μια φωτογραφια γιατι με ενδιαφερει να ακουσω τη γνωμη σας περι ζευγαρωματος.

Χαιρομαι που σας ξαναβρηκα!
 
Γεια σε ολα τα παιδια! Μετα απο αποχη καποιων ετων, καποιες τεχνικες δυσκολιες και καποια ατυχα γεγονοτα με αφησαν εκτος ενασχολησης για αρκετο καιρο, επεστρεψα! Διοτι τα καναρια ειναι ερωτας και εμπλεξα ξανα!
Ποτέ δεν είναι αργά... και ο χώρος πάντα περιμένει τους καλούς φίλους των πουλιών.
ειμαι κατοχος πλεον μιας καναρας αγορασμενης περιπου 8-9 μηνες πριν. Ειναι λευκη κυριαρχη (εχω προτιμηση στα λευκα) και την προοριζω για να κανει οικογενεια αν και ακομα δε ξερω με τι αρσενικο θα την ζευγαρωσω.
Για λευκό κυρίαρχο καναρίνι... μόνο δυο οι επιλογές σου.
Ή με λευκό υποτελές (υπολειπόμενο) ή κίτρινο αρσενικό καναρίνι.
Μονολογει συνεχεια, ασταματητα οταν ειναι μονη της. Οταν βγαινω εξω δε στο μπαλκονι σταματα τον μονολογο και βγαζει γλυκους ηχους.
Είναι συχνό φαινόμενο τα θηλυκά που προετοιμάζονται για την αναπαραγωγή να έχουν τέτοιου είδους "ωδικές" προσπάθειες. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα είναι ικανά να μπερδέψουν τους εκτροφείς τους.
Έχω καταγράψει παλιότερα μια τέτοια κοπελιά να τραγουδά ασταμάτητα...
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Όπως όμως έγραψα και πριν θα χρειαστεί να προσέξεις πάρα πολύ αν θέλεις να τη ζευγαρώσεις την Άνοιξη.
Η κανάρα ετοιμάζεται και ίσως σε αιφνιδιάσει ξεκινώντας άμεσα τις άσπερμες γέννες αυγών.
Προτείνω να τη βάλεις σε πιο κρύο και περισσότερο σκοτεινό χώρο μέχρι να της "κοπούν τα σχέδια"
 
Περιμένουμε φώτο να την καμαρώσουμε! Εγώ στη θέση σου θα είχα αμφιβολίες αν είναι όντως θηλυκό... όπως και να έχει συμφωνώ με τον Γιάννη για τις επιλογές συντρόφου!

*Αν θες να παραμείνει υγιής μην την μπαινοβγάζεις μέσα - έξω.. Θα σου κρυώσει και είναι κρίμα!
 
Να σου ζήσει η τραγουδιστρια! Εγω θα σταθώ στο εξής: γραφεις οτι είναι η μοναδική καναρα που έχεις στην κατοχή σου εδω και παρα πολλά χρόνια. Πόσων ετών είναι η καναρα; Είσαι σίγουρος οτι δεν είναι αρκετά μεγάλη σε ηλικία για να γίνει μάνα; Απλά μια απορία εκφράζω γνωρίζοντας οτι απο μια ηλικία και μετά η ικανότητα για επιτυχημένη αναπαραγωγή μειώνεται σημαντικά.
 
Για λευκό κυρίαρχο καναρίνι... μόνο δυο οι επιλογές σου.
Ή με λευκό υποτελές (υπολειπόμενο) ή κίτρινο αρσενικό καναρίνι.
Μαλλον θα επιλεξω κιτρινο τελικα γιατι απο τις προηγουμενες γεννες λευκο κυριαρχο με υπολειπομενο σπανιοτατα εβγαλα λευκο απογονο. Εχω βρει και ενα σχετικο αρθρο στο φορουμ με τους δυνατους συνδιασμους και το εχω μελετησει. Ισως αυτη τη φορα τα γονιδια μας δωσουν λευκο αποτελεσμα. Οχι οτι αν ειναι κιτρινο με χαλαει, απλα εχω λοξα!

Περιμένουμε φώτο να την καμαρώσουμε!
Συντομα θα ανεβασω και φωτο, περιμενω να κανω τις επιλογες μου και στα υπολοιπα μελη! (Παω για 2 ή 3 ζευγαρια!)

*Αν θες να παραμείνει υγιής μην την μπαινοβγάζεις μέσα - έξω.. Θα σου κρυώσει και είναι κρίμα!
Οχι την εχω στο μπαλκονι μονιμως, μακρια βεβαιως απο ρευματα κλπ σε μια κλουβα-ζευγαρωστρα η οποια επιτελους περιμενει και τους υπολοιπους 3 η 5 συγκατοικους για να προετοιμαστουμε για την ανοιξη που μας ερχεται!

Πόσων ετών είναι η καναρα;
Λοιπον η καναρα ειναι αγορασμενη πριν 9 περιπου μηνες και διανυει το 2 ετος της. Δε νομιζω να εχουμε προβληματα, εκτος του γεγονοτος οτι ειναι ''πρωταρα'' συνεπως δε ξερω εκ των προτερων τις δυνατοτητες της! Αυτα θα τα δουμε στη πορεια!

Μιας και ανεφερα περι τριπλης ζευγαρωστρας λοιπον, θα σας αναφερω και λιγα απο το παρελθον, οταν ειχα και τοτε 3 ζευγαρια και ενα ευρυχωρο κλουβι για τη νεολαια (τοτε 12 στον αριθμο). Παιδια δε ξερεις ΠΟΤΕ απο που ερχεται και ποιος μπορει να ειναι ο κινδυνος. Ενα παγωμενο πρωινο Ιανουαριου λοιπον πριν καποια χρονια κανω τις καθιερωμενες δουλειες στα κλουβια και φευγω για δουλεια. Δεδομενου οτι νυχτωνει νωρις αυτους τους μηνες γυρνωντας το απογευμα βγηκα να χαζεψω την κοινοτητα και πριν προλαβω να ανοιξω την πορτα ηρθα αντιμετωπος με το αποτροπαιο θεαμα. Πουπουλα παντου στο πατωμα... Βγαινω εξω ησυχια δε λαλαγε τιποτα ουτε ακουγοταν ο κλασσικος σαματας απο το κλουβι της νεολαιας. Μη τα πολυλογω, ολα νεκρα, την ειχε γλιτωσει μονο ενα θηλυκο απο τα ζευγαρια. Ειχα παρει τετοια στεναχωρια που πραγματικα δεν ειχα το κουραγιο αμεσα να αρχισω ξανα. Το εψαξα πολυ το θεμα δεδομενου οτι γατα δεν μπορει να εχει προσβαση στον 5ο οροφο. Τελικα ενα πρωινο μετα απο καποιες μερες ειδα τους ενοχους στο καγκελο του μπαλκονιου. Προλαβα τοτε και τους εβγαλα φωτογραφια απο την αντανακλαση του τζαμιου μιας και ηθελα να ψαξω περι τινος προκειται. Κιρκινεζια ηταν, και μαλιστα 2 μαζι. Πεινασμενα ως φαινεται, μεσα στο καταχειμωνο κατεβηκανε μεσα στην πολη για να βρουν να φανε και σταθηκα ατυχος. Με τη φυση δε μπορουμε να τα βαλουμε, μπορουμε ομως να λαβουμε μετρα προστασιας, κατι που εως τοτε αγνοουσα. Τα εγραψα αυτα για να προσεχουν οσοι δεν λαμβανουν μετρα προστασιας διοτι ποτε δε ξερεις απο που ερχεται ο κινδυνος για τους μικρους μας φιλους.
 
Οχι την εχω στο μπαλκονι μονιμως, μακρια βεβαιως απο ρευματα κλπ σε μια κλουβα-ζευγαρωστρα η οποια επιτελους περιμενει και τους υπολοιπους 3 η 5 συγκατοικους για να προετοιμαστουμε για την ανοιξη που μας ερχεται!
Μια χαρά! 👍

Τα εγραψα αυτα για να προσεχουν οσοι δεν λαμβανουν μετρα προστασιας διοτι ποτε δε ξερεις απο που ερχεται ο κινδυνος για τους μικρους μας φιλους.
Πολύ σωστά! Προσέχουμε πριν αντικρύσουμε το θέαμα που είδες εσύ!
 

Σχετικά θέματα

Back
Top