Γενικά Καναρα με δαχτυλο χωρις νυχι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rainbow
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Rainbow

Banned
Εγγραφή
13 Οκτ 2007
Μηνύματα
153
Πόλη
Κιλκίς
Γεια σας την Παρασκευη που μας περασε αγορασα δυο ζευγαρια καναρινια για αναπαραγωγη κοκκινα της ΕΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη, ολα καλα και ωραια μεχρι που σημερα αποφασισα να κοψω τα νυχια τους, επιασα τη μια καναρα μου και διαπιστωσα οτι το ενα δαχτυλο απο τα 4 στο αριστερο ποδι της δεν εχει καθολου νυχι, τωρα δε ξερω ειναι απο γεννηθης ετσι η κατα λαθος ο εκτροφεας του οπως πηγα εγω να κοψω τα νυχια να εκοψε αυτος το τμημα εκεινο που ενωνεται το νυχι με το δαχτυλο, προβληματιζομαι τωρα οσο αναφορα την αναπαραγωγη εαν το πουλι αυτο μπορει να δωσει υγιεις απογονους, δε ξερω εαν σας εχει τυχει, το πουλι φαινεται μια χαρα και οταν κελαηδανε τα αρσενικα γινεται κινητικο, που αυτο σημαινει οτι σιγα σιγα παει να πυρωσει
 
Ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις είναι να ρωτήσεις αυτόν που τα πήρες αν πρόκειται για γενετική ιδιαιτερότητα ή για κάτι που προκλήθηκε αργότερα λόγω τραυματισμού. Κατά την άποψή μου, μάλλον συμβαίνει το δεύτερο.
 
Καλημέρα.
Εχω κι εγώ 2-3 πουλιά έτσι και ιδιαίτερα κανάρες. Είχα κι εγώ τις ίδιες αμφιβολίες για το γεγονός και μόνο άν θα μπορούσαν να γυρίζουν τα αυγά στη φωλιά.
Οι αμφιβολίες μου λύθηκαν όλες όταν μου έκαναν και φωλιά και αυγά και πουλιά, κανονικότατα!
Τραυματισμός είναι από βιαστική κίνηση, πιθανότητα στη σχάρα του πατώματος, ιδιαίτερα άν είναι από κουνελόσυρμα. Σε κάποιο "γρέζι" στην ένωση των συρμάτων θα αγκιλώθηκε και κόπηκε.

Υ. Γ. : Και φέτος πήρα δύο πουλιά με ορθοπεδικό πρόβλημα, εν γνώση μου. Το ένα το αρσενικό έχει διπλωμένο το πίσω δάκτυλο, μπροστά, και ένα θηλυκό έχει ελαφριά στρέβλωση του 3ου δάκτυλου, του εξωτερικού, πρός το κέντρο του ποδιού.
Έχουν βρεί τον τρόπο τους και ανταποκρίνονται στις κινητικές τους ανάγκες, πλήρως!
Φιλικά,
 
Πολλές φορές καταλήγει έτσι (με πτώση του νυχιού)
ένα πόδι προσβεβλημένο απο άκαρη των ποδιών.
Στα πουλιά αυτά πρέπει να είναι στραμμένη η προσοχή μας
μήπως παρουσιάσουν υποτροπή.
Αν τα είχα στην κατοχή μου, πριν την αναπαραγωγική
περίοδο, θα έδινα προληπτικά Pulmosan.
-Γιώργο αν υπήρχε βίαιη αφαίρεση απο κάποιο σκάλωμα
το αίμα θα ήταν πολύ, και το πουλί για αρκετές μέρες
φουσκομένο.Αρα θα το είχες αντιληφθεί οπωσδήποτε.
 
Και η δικια μου η θηλυκια εχει το ενα δαχτυλο γυρισμενο προς τα πανω, με νυχι κανονικο. Δεν το ειδα οταν την πηρα, αλλα δεν εχει κανενα προβλημα στις κινησεις της, ειναι ζωηρη. Ιδωμεν...

Φιλικα
Χρήστος
 
Το ποιό εύκολο είναι να ρωτήσεις τον ίδιο τον εκτροφέα να σου πει.
Λογικά θα είναι από κάποιο ατύχημα. Μια υπόθεση κάνω.
Πέρυσι αγόρασα και γω εις γνώση μου ένα τέτοιο πουλί. Το εκτροφείο του φίλου που το πήρα ήταν "καθαρό", φαινόταν τα πουλιά και ο χώρος περιποιημένα. Έτσι ρίσκαρα. Είχε κάποια χαρακτηριστικά που ήθελα. Γέννησε μεγάλωσε μικρά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Και μια συμβουλή: όταν διαλέγουμε πουλιά δεν ενθουσιαζόμαστε με αποτέλεσμα να βιαζόμαστε στην επιλογή μας. Τα ρίχνουμε μια δεύτερη και μια τρίτη ματία.
 
Η αναφορά μου στο θέμα έγινε γιατί
μου έφερε στην μνήμη ένα εφιαλτικό καλοκαίρι
το 2001 που στο τέλος του, είχα 26 απο τα πουλια μου, που μόλις
άρχισαν να συνέρχονται απο την θεραπεία,
και στο τέλος Σεπτεμβρίου έλλειπαν 8 νύχια απο ισάριθμα αρσενικά.
Ο φόβος μεγάλος απο εκει και πέρα βέβαια.
 
και εγω εχω μια καναρα με ιδιο προβλημα και ειναι μια χαρα αλλα θα συμφωνησω με τον μακη οτι υπαιτια ειναι τα ακαρεα των ποδιων
 
Η καναρα ειναι μια χαρα, αυτο που με προβληματιζει ειναι εαν οφειλεται σε καποια γενοτυπικη ανωμαλια αυτο και αν μεταδιδεται απο γενια σε γενια, μηπως ειναι γεννημενη ετσι, εκει μπροστα δε δειχνει να εχει καποιο ματωμα, απλα λειπει το νυχι, εαν μπορεσω θα τη βγαλω φωτο
 
Back
Top