Ασθένειες Καναρα με ποδαγρα

Εγγραφή
9 Μαϊ 2008
Μηνύματα
161
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Πριν 3 μερες πηγα σε ενα απο τα πετσοπ της γειτονιας. Εκει ειδα οτι ειχε μια καναρα κιτρινη κοινη ταλαιπωρημενη σε ενα κλουβι με φλωρους. Οταν τον ρωτησα τι ειχε το πουλι(βρωμικο τριχωμα, αδυνατο σχετικα και τα ποδια του σαν επανερχονται απο ποδαγρα)αυτος μου απαντησε τιποτα και οτι απλα το ειχε μια γιαγια και δεν το προσεχε(ηταν και πυρωμενη). Για την ποδαγρα μου ειπε αφου το ανεφερα εγω. Επειδη την λυπηθηκα και οχι επειδη με επεισε το πηρα. Τον ρωτησα αν μπορω να το βαλω με αλλα πουλια(εφτιαξα μια κλουβα)και μου ειπε οτι οχι μονο μπορω αλλα η καναρα ειναι να ζευγαρωνει και οτι της εχει κανει την θεραπεια για την ποδαγρα. Επειδη δεν του εχω και πολυ εμπιστοσυνη ιδιαιτερα μετα την συγκεκριμενη συμπεριφορα την εβαλα μονη της. Εκανα καλα;Να περιμενω λιγο ακομα πριν τη βαλω με τα αλλα;
 
Καταρχην ειναι κακη επιλογη η αγορα ενος αρρωστου πουλιου.Λιγο-πολυ ολοι μας εχουμε κανει παρομοια κινηση στο παρελθον... Μια που ηταν δυσκολο να συγκρατηθουμε και να σκεφτουμε καπως ψυχρα.. Μπροστα στο θεαμα ενος αρρωστου ή ταλαιπωρημενου πουλιου. Εκανες καλα που δεν το εβαλες με τα αλλα.. Και να συνεχισεις να την εχεις σε αποσταση.. (δες καραντινα). Το πουλι μπορει να εχει (και ) κατι αλλο και να το μεταδωσει στα υπολοιπα.
Χρειαζεται αποπαρασιτωση... Θεραπεια σιγουρα μην περιμενεις ενας μαγαζατορας να ασχοληθει επιμελως με κατι τετοιο... Καλη και ενισχυμενη τροφη.. Και γενικα πολυ φροντιδα και παρακολουθηση μην τυχον και σου εμφανισει και κατι αλλο. Ουτως ή αλλως ειναι ευκολο να κολησουν κατι..σκεψου ενας εξαντλημενος οργανισμος...
 
πρεπει οπωσδηποτε να την βαλεις μονη της και να κανεις θεραπεια πριν την βαλεις με τα αλλα πουλια γιατι μπορει να εχει καποια αρρωστια και να την μεταφερει και στα αλλα πουλια.
 
Ανδρέα καλημέρα
Θα αφήσεις την κανάρα μόνη της τουλάχιστον για 25 μέρες χωρίς να τις χορηγήσεις τίποτα, θα την αφήσεις δηλαδή να σου παρουσιάσει αν έχει οποιαδήποτε ασθένεια.
Εαν έχει όντως ποδάγρα θα της κάνεις θεραπεία με Epithol.
Επίσης θα σου πρώτεινα να της δίνεις 2 με 3 φορές την εβδομάδα Multi-vit for birds ώστε να αρχίσει να πέρνει τ απάνω της.
Και μη ξεχνάς καθημερινό μπανάκι και συνεχή παρατήρηση
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απόκτηση νέων πουλιών είπε:
Βλέπω συχνά ανθρώπους να επιλέγουν ένα εμφανώς ασθενικό ή παραμελημένο πουλί επειδή το λυπούνται. Εάν πρόκειται να είναι ένα μοναχικό κατοικίδιο πουλί, τότε η απόφαση αυτή αποτελεί πιθανών ένα αποδεκτό ρίσκο, εφ' όσον αντιλαμβάνεστε ότι το πουλί αυτό θα χρειαστεί αρκετό χρόνο και χρήματα για να γίνει καλά και πιθανόν να συνεχίσει να έχει χρόνια προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Εάν όμως έχετε άλλα πουλιά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα ασθενικό ή παραμελημένο πουλί είναι πιθανότερο να είναι φορέας μολυσματικών ασθενειών από ένα εμφανώς υγιές. Φανταστείτε τη λύπη που θα αισθανθείτε αν μερικά από τα άλλα πουλιά σας αρρωστήσουν ή πεθάνουν μετά από την έκθεση τους στο νέο πουλί. Μπορεί να σας βοηθήσει να το δεχτείτε, το γεγονός ότι δεν είστε σε θέση να βοηθήσετε αυτό το δύστυχο πουλί.
Διαβάστε περισσότερα στο Απόκτηση νέων πουλιών :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Νίκο είναι ίσως το πιο κοινό φαρμακο που κυκλοφορεί. Πάρε στην σειρά τα ΠΕΤ και σίγουρα κάποιος θα το έχει.
 
Πάντως εγώ τέτοιο πουλί με τα δικά μου δεν θα το έβαζα ποτέ.
Έχω ένα και είναι μόνο του με δικά το σύνεργα σε δικό του κλουβί αλλά μακριά από τα άλλα.
Για τη θεραπεία τώρα έπεσα πάνω σε ένα γνωστό εκτροφέα που βάζει στα πόδια των πουλιών νομίζω daktarin την λένε κρέμα. Δεν είμαι σίγουρος για το όνομα γιατί την μπερδεύω πάντα με τη dactador.
 
Για τη θεραπεία τώρα έπεσα πάνω σε ένα γνωστό εκτροφέα που βάζει στα πόδια των πουλιών νομίζω daktarin την λένε κρέμα. Δεν είμαι σίγουρος για το όνομα γιατί την μπερδεύω πάντα με τη dactador.
Θάνο η daktarin είναι για μύκητες :)
 
Αυτά τα 2 τα μπερδεύω. Πάντως έκανε θεραπεία συνέχεια με αυτό και καθότι είναι από τους γνωστούς με πολλές περγαμηνές λέω να ακολουθήσω τη συμβουλή του.
 
Αυτά τα 2 τα μπερδεύω. Πάντως έκανε θεραπεία συνέχεια με αυτό και καθότι είναι από τους γνωστούς με πολλές περγαμηνές λέω να ακολουθήσω τη συμβουλή του.

-Φάρμακα που δεν προορίζονται για πουλιά είναι καλό να μη τα χρησιμοποιούμε όταν υπάρχει η δυνατότητα να τα τσιμπολογούν. Η αναλογία της δραστικής ουσίας είναι μεγάλη και υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.☹
 
Για το DAKTARIN/janssen-cilag
δραστικη ουσια νιτρικη μικοναζολη
ενδειξεις μυκητιασεις απο δερματοφυτα μονιλια και malassezia furfur
δοσολογια εφαρμογη κρεμας 2 φορες την ημερα για 1-4 εβδομαδες
προκειτε για σκευασμα προς ανθρωπινη χρηση
το DAKTARIN cream 2%tub 30gr εχει τιμη 2.96Ε
πληροφοριες εθνικο συνταγολογιο
 
και μενα εβγαλε η μανα και ο γιος, κανενα αλλο καναρινι ομως, ουτε και ο πατερας.η daktarin ειναι για δερματομυκητες οπως η ποικιλοχρους πυτηριαση, δεν νομιζω να κανει και για τα ζωα αλλα ποτε δεν ξερεις. Ουτος η αλλος πολλα φαρμακα πριν τα δωσουν σε ανθρωπους περναν ενα χερι και σε ζωα. Μια στασυμη κατασταση ειδα με ενυδατικη κρεμα για τα χερια, μια φορα την βδομαδα εβαζα και μεχρι στιγμης ειναι σταθερη η κατασταση.
 
εψαξα να βρω epithol αλλα τιποτα κανενας στα πετ στη γειτονια δεν ειχε και μου εδωσαν το podagrine solution απο την tafarm. Ειναι σε υγρη μορφη και το βαζεις στα ποδια του πουλιου με ενα πινελακι που εχει. Μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλο και οτι αυτο χρησιμοποιουν. Για να δουμε.
 
Κάνει καλή δουλειά αλλά θα χρειαστείς αργότερα την αλοιφή. Το podagrin είναι 2-3 φορές την εβδομάδα, μια εβδομάδα κενό και μετά πάλι. Μετά θα πρέπει να βάλεις την αλοιφή(αν δεν υποχωρήσει τελείος), αν δεν βρίσκεις την epithol ψάξε να βρεις την pomada της εταιρείας tabernil, είναι εξίσου καλή όσο και η epithol.
 
  • Like
Αντιδράσεις: SORIN
τελικα βρηκα επιθολ, βεβαια μονο με το υγρο μεσα σε μια εβδομαδα το καναρινι εγινε σχεδον μια χαρα. Τωρα θα περιμενω μια βδομαδα και θα του ξαναβαλω. Τωρα για την επιθολ δεν ξερω, με ποια συχνοτητα χορηγειτε;
 
απιστευτα αποτελεσματα, το καναρινι εγινε σαν ολα τα υπολοιπα,υγιεστατο,τα ποδια του ειναι πεντακαθαρα, χωρις να βαλω επιθολ, μονο το υγρο της ταφαρμ. Ειναι πιο καθαρα και απο νεοσσο. Και η θεραπεια δεν τελειωσε ακομα.
 
Back
Top