Ασθένειες Καναρα με προβλημα οταν τρωει σφιχτο αυγο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billoss1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billoss1

PB Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2016
Μηνύματα
616
Παιδιά καλησπέρα και απο εμένα διαβάζω καιρό το φόρουμ και έτσι είπα και εγώ να ενταχθώ στην όμορφη παρέα σας.Ασχολιόμουν και παλαιότερα με καναρίνια όμως για κάποιους λόγους είχα σταματήσει, απο φέτος όμως είπα να ασχοληθω ξανά. Ετσι απο το Νοέμβρη αγόρασα δύο ζευγάρια και όλα καλά! Απο αρχές φεβρουαρίου έβαλα τα ζευγάρια μου σε ζευγαρώστρες με χώρισμα και άρχισα την ανάλογη προετοιμασία. Ομως αντιλήφθηκα πως η μία κανάρα κάθεται στο ένα ποδαρακι της και αποφεύγει να πατήσει και στα 2. Μέτα απο ελεγχο για τυχον τραυματισμο ακάρεα και τα σχετικά(όλα καθαρα) και έπειτα απο ψαξιμο στο φόρουμ κατάλαβα πως οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση πρωτεινης(αυγο). Η ερώτηση μου ειναι η εξής:όταν με το καλό ζευγαρώσει πως θα μεγαλώσει τους νεοσσούς εαν δεν της χορηγω αυγο; Ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κούρασα...
 
Σε όλα χρειάζεται το μέτρο.
Αυγό δίνουμε πολύ αραιά όταν υπάρχει "χαλαρή" φόρτιση του οργανισμού και το αυξάνουμε στην περίοδο που ταΐζουν τους νεοσσούς τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτό να αλλάζει.
Το βασικό σιτηρέσιο των καναρινιών είναι οι σπόροι, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς μας.
 
Θα έλεγα να βάλεις ΜΠΕΤΑΝΤΙΝ το βράδυ πριν κοιμηθεί, στο πόδι. Να ακολουθήσουν 2-3 βράδυα με ΕΠΙΘΟΛ και ταυτόχρονα μια πολυβιταμίνη στο νερό. Στο τέλος της εβδομάδας επανέρχεσαι.
 
Μα δεν εχει καποια πληγη η λεπια...:/
 
Μα δεν εχει καποια πληγη η λεπια...:/
Η ποδοδερματίτιδα αρχίζει με πόνο, χωρίς καμία ένδειξη.Αργότερα στο μέσον της πατούσας (που δεν μπορούμε να δούμε αν δεν πιάσουμε το πουλί) εμφανίζεται μια ελαφρα κοκκινίλα. Αν είμαστε σχολαστικοί στην καθαριότητα και χρησιμοποιήσουμε ιώδιο στην αρχή και μια κάπως αντισηπτική αλοιφή που κλείνει τους πόρους στην συνέχεια, πιθανά να μην υπάρξει εξέλιξη.
Τίποτα δεν αποκλείει την επιβάρυνση του συκωτιού αλλά αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε σαν επόμενο ενδεχόμενο. Αν και θα μπορούσε κανείς φυσόντας την κοιλιά να διακρίνει εύκολα αν υπάρχει ερεθισμός της χολής ή κάποια αιμοραγία (μαυρίλα) στην περιοχή της κοιλιάς.
 
Back
Top