Ασθένειες Καναρα μολις εκανε μαλακο αυγο. Ειναι δυστοκια;

Πόλη
Ιστιαία
SOS. Πριν απο λιγο διαπιστωσα οτι καναρα με 2 αυγα στη φωλια σηκωθηκε, καθεται στο κλαρι και μολις εκανε αυγο μαλακο.ρωτησα και μου ειπαν οτι ειναι δυστοκια. Επειδη εδω που ειμαι δεν υπαρχει τωρα ανοικτο φαρμακειο που να εχει φαρμακο πειτε μου τι να του δωσω μεχρι να του βρω φαρμακο. Κυριε μακη βοηθεια

Αυτό που έχει η κανάρα σου είναι έλειψη ασβεστίου και όχι δυστοκία εφόσον το έβγαλε,το ότι είναι μαλακό παρουσιάζεται απο την έλειψη ασβεστίου, εάν ήταν δυστοκία δεν θα το είχε βγάλει το αυγό.

SOS. Πριν απο λιγο διαπιστωσα οτι καναρα με 2 αυγα στη φωλια σηκωθηκε, καθεται στο κλαρι και μολις εκανε αυγο μαλακο.ρωτησα και μου ειπαν οτι ειναι δυστοκια. Επειδη εδω που ειμαι δεν υπαρχει τωρα ανοικτο φαρμακειο που να εχει φαρμακο πειτε μου τι να του δωσω μεχρι να του βρω φαρμακο. Κυριε μακη βοηθεια

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας τώρα. Η απάντηση δόθηκε απο τον φίλο μας τον mortal1.
Αύριο πρωί πάρε ένα απο τα συμπληρώματα ασβεστίου. Υπάρχουν σε πολλές μάρκες.
Κάποια σε υγρή μορφή και κάποια σε υδατοδιαλυτές σκόνες.
π.χ Calci-lux (Orlux)

και με τα αυγα τι θα κάνω;αυτη κοιμαται πανω στο κλαρι. Τα αυγα δεν εχουν προβλημα;
Εχει "καθήσει" στα αυγά; Τα κλωσσάει κανονικά;
Εννοώ, πριν απο αυτό το τελευταίο.

πανο συνφονω με τον φυλο τον mortal 1 τι της λιπη ασβεστιο η θα χρησιμοποιησης συνπλιρωμα στο νερο αλλη λυση ειναι αμμο για πουλια πολανε τα pet shop ειναι ασπρη αμα ρωτησης θα σου δωσουναι πουλαναι και χυμα τωρα για τα αυγα φυλαρακι παει αυτη η γενα δεν νομιζω να καθησει γιατη αν σπασουν θα γεμιση η καναρα απο το περιεχωμενο του αυγου και δεν βγενη ευκωλα και αν ειναι[ βραδυ βρασεοριζα ] σε απογοητευσα μακαρι να κανω λαθος για σου ΓΙΑΝΝΗΣ

ναι. Ειχε καθησει κανονικα

Aν τα αυγά είχαν "ξεκινήσει", υπάρχει πρόβλημα.Αν δεν είχε
αρχίσει η διαίρεση των κυττάρων, τότε όποτε και να κάτσει στις επόμενες 2-3 μέρες
δεν μας πειράζει. Το μαλακό αυγό το απομακρύνεις βέβαια.

κυριε μακη ειχε κανει χθες και σημερα απο ενα αυγο και καθοταν συνεχεια. Το μαλακο αυγο το απομακρυνα απο τη πρωτη στιγμη. Τι να κανω με τα υπολοιπα; Εχω αλλη μια που χθες εφτιαξε τη φωλια. Να τα βαλω εκει μηπως κατσει; Ευχαριστω για τη βοηθεια

κυριε μακη ειχε κανει χθες και σημερα απο ενα αυγο και καθοταν συνεχεια. Το μαλακο αυγο το απομακρυνα απο τη πρωτη στιγμη. Τι να κανω με τα υπολοιπα; Εχω αλλη μια που χθες εφτιαξε τη φωλια. Να τα βαλω εκει μηπως κατσει; Ευχαριστω για τη βοηθεια

Δεν έχει κάποια λογική αυτό.Αν έχει γίνει ζημιά δεν θα διορθωθεί
πηγαίνοντάς τα στην άλλη. Αν πάλι δεν έχει αρχίσει η εκκόλαψη,τα αυγά δεν πρόκειται να χαλάσουν αν μείνουν κρύα για 2-3 μέρες ακόμα.
Αν κάνει κι' άλλα αυγά νομίζω θα κάτσει
η ίδια, μην πειράζεις τίποτα ακόμα. Εσύ δώσε ασβέστιο στο πουλάκι.
Γι ' αυτό πρέπει να ανησυχείς, για την υγεία του.Αυγά, δόξα τον Θεό,
αν είναι υγιής θα σου κάνει πολλά ακόμη.

κυριε μακη ειναι αργα πια.η κοκκινη μου ψωφησε.σε συζητηση με ενα κτηνιατρο εκανε λογο για καποιου ειδους φλεγμονη. Κριμα. Πριν ενα μηνα την ειχα αγορασει και δεν προλαβα να τη χαρω

ΠΑΝΟ ...Kρίμα! ☹
Αν υπάρξουν θηλυκά στα πουλάκια που θα βγούν φέτος.
(έχω βάλει μόνο δυο ζευγάρια κόκκινα)
Θα έχεις ένα, σαν δωράκι απο μένα.:)

Back