Αναπαραγωγή Καναρα μονη, μπορει;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης andy1976
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

andy1976

PB New Member
Εγγραφή
23 Δεκ 2013
Μηνύματα
58
Γεια σας και απο μενα, θα ηθελα τη βοηθεια σας σαν πρωταρης και εγω στην αναπαραγωγη καναρινιων.
Το ζευγαρακι μου μετα απο 2 περιπου μηνες προετοιμασιας (μιας και ο καιρος δεν ελεγε να ζεστανει) ενωθηκε πριν απο 2 εβδομαδες. Ολα καλα στη αρχη αγαπουλες και φιλακια, χτιστηκε και η φωλια, εστω και μετα απο 10 περιπου μερες απο την ενωση. Προχθες ομως και χωρις να εχω δει ακομη αυγα παρατηρησα οτι ο αρσενικος ηταν επιθετικος και εδιωχνε την θυληκια απο διπλα του! Αποφασισα λοιπον πριν αγριεψουν τα πραγματα νατα χωρισω και να σταματησω το ζευγαρωμα μιας και δεν ειχαν κανει αυγα ακομα. Την επομενη μερα ομως(το Σαββατο δηλαδη) οταν πηγα να βγαλω τη φωλια απο το θυληκο και να βαλω τον αρσενικο στο δικο του κλουβι ειδα μεσα στη φωλια ενα αυγο! Αν αφησω το θυληκο μονο του και κανει και αλλα αυγα θα τα καταφερει μονο του;
 
Δεν έπρεπε να τα χωρίσεις. Η ενόχληση αυτού του είδους από το αρσενικο δεν είναι πρόβλημα. Στην ερώτησή σου όμως, ναι μπορεί μόνη της ως και να αναθρέψει τους νεοσσούς.

Υ. Γ. Το "κανάρα μόνη ψάχνει", θα ήταν πρόβλημα.
 
Να βγαλω το χωρισμα δηλαδη; Σημερα εκανε και το δευτερο αυγο!
 
Βλέπονται από το χώρισμα; Πως αντιδρά ο αρσενικός;
 
Βλεπονται, ο αρσενικος αρχισε να κελαηδαει παλι.
 
Εσύ αποφασίζεις. Να προσέξεις μόνο να μην σπάσει αυγά αν είναι πολύ πυρωμένος.
 
Προτιμω να βρω ασπορα παρα σπασμενα αυγα απο τον αρσενικο. Θα τα αφησω ετσι και βλεπουμε. Η καναρα φαινεται καλη ο αρσενικος ομως δεν ειναι και πολυ εμπιστοσυνης.
 
Μπορεις απλα να τον βαζεις λιγο το πρωι, να γινεται το βατεμα και να τον φευγεις.. Αν και λιγος καβγας δεν σημαινει κατι.. Ολα τα ζευγαρια εχουν τις διαφωνιες τους :).. Τωρα αν δεν θες να τα ζευγαρωσεις ειναι επιλογη σου :)..
 
Μπορεις απλα να τον βαζεις λιγο το πρωι, να γινεται το βατεμα και να τον φευγεις.. Αν και λιγος καβγας δεν σημαινει κατι.. Ολα τα ζευγαρια εχουν τις διαφωνιες τους :).. Τωρα αν δεν θες να τα ζευγαρωσεις ειναι επιλογη σου :)..
Φευγω για δουλεια νυχτα οποτε δεν μπορω να το κανω αυτοκαι περα απο αυτο εχει κανει ηδη 2 αυγα αρα θα πρεπει να εχει κανει δουλεια αλλιως θα ειναι και αυτα ασπορα.Λεω να κανω μια δοκιμη να τον βαλω παλι σημερα μεσα, αν δω καυγαδες θα τα χωρισω παλι!
 
Η επανενωση εγινε πριν απο λιγο και στευθηκε με μεγαλη επιτυχια, ο αρσενικος εκτελεσε τα συζηγικα του καθηκοντα μπροστα μου 2 φορες και ακολουθησαν φιλακια και αγαπες! Τελικα μια μερα χωρισμος ηταν αρκετος για να αλλαξει σημπεριφορα!
Ενα μεγαλο ευχαριστω σε οσους βοηθησαν με τις απαντησεις τους και κυριως στο site που βοηθαει ολους εμας τους αρχαριουε να φροντιζουμε σωστα τα ζωντανα μας!
 
Τεσσερα αυγουλακια τελικα και κλωσαει εδω και 4-5 μερες! Ο αρσενικος ταιζει αλλα βγαινει και αυτη απο τη φωλια.Αντε να δουμε. 🙂
 
Μπράβο! Τώρα κάνε υπομονή! 😉

Υπομονη; Τι ειναι αυτο; 😀 θα προσπαθησω αλλα πρωτη μου γεννα ουτε εγω να γινομουνα πατερας 😀!
οχι ενταξει δεν βιαζομαι καθολου ετσι και αλλιως σε αυτη τη φαση δεν μπορεις να κανεις τιποτα.:)
 
4 στα 4 τελικα! 😛 Τα καταφερε τελικα ο μπαμπας και ας ειναι λιγο μεγαλουτσικος και πρωταρης! Η μαμα κανονισε να βγουν ολα μαζι παντως!
 
Μπράβο! Άντε να σου ζήσουν! Τώρα καθημερινά πέρα από φρέσκους σπόρους και νεράκι θα βάζεις και ένα σφηχτοβρασμένο αυγό! Σκέτο! 😉

Περιμένουμε φωτο!
 
Μπράβο! Άντε να σου ζήσουν! Τώρα καθημερινά πέρα από φρέσκους σπόρους και νεράκι θα βάζεις και ένα σφηχτοβρασμένο αυγό! Σκέτο! 😉

Περιμένουμε φωτο!
Αυγουλακι μπηκε ηδη,τωρα για φωτογραφια θα δω γιατι η μαμα ειναι πολυ φοβιτσιαρα και βγαινει απο τη φω λια με το που πλησιαζω για να αλλαξω το νερο και να βαλω φαγητο! Δε θελω να τα ενοχλω περα των απαραιτητων!
Με τον καθαρισμο του κλουβιου τι να κανω; Οσο κλωσσαγε δεν το καθαρισα καθολου για να μην την τρομαξω και αφησει τη φωλια, οπωτε φανταζεστε τι γινεται μετα απο 20 περιπου μερες χωρις καθαριοτητα!😱
 
Τώρα που βγήκαν τα μικρά ένα γρήγορο καθάρισμα τον πάτο μπορείς να τον κάνεις! Δεν υπάρχει φόβος να σπάσει κανένα αυγό! 😉
 
Back
Top