Ασθένειες Καναρα στον πατο του κλουβιου με ενα αυγο διπλα της

Πόλη
Ρόδος
εδω και 3 ημερες η καναρα μου αρχισε και γεννουσε. Ειχε ειδη 3 αυγα και σημερα το πρωι την βρηκα στο πατο του κλουβιου με ενα αυγο διπλατης, το τεταρτοκαι δεν μπορουσε να κουνηθει. Παρατηρησα οτι δεν κουνα τα ποδια της καθολου. Την πηρα στα χερια εφαγε απο το χερι μου και ειπιε λιγο νερο. Δεν μπορει ομως να κουνηθει. Τι συμβαινει;

Χαιρετω την ομορφη ροδο, πραγματικα μαγευτικη! Απο τα λιγα που ξερω, αν μπορω να σε βοηθησω ριξε μια ματια στην "δυστοκια πουλιων΅.

μαλλον οπως λεει ο φιλος ειχε προβλημα δυστοκιας αλλα τα καταφερε. Το αυγο ειναι ακεραιο ή μηπως εχει σπασει μεσα της κομματι;(αν και δεν το νομιζω θα ειχε μεινει ολο μεσα τοτε). Προσεξε αν απο κατω ειναι ενταξει μηπως εχει βγει "το κορμι"της εξω. Μαλλον καταπονημενη ειναι. Βαλε το κλουβι καπου ζεστα. Αν δεν μπορει να παει βαλτην με το αυγο στη φωλια αλλα δες αν την ταιζει ο αρσενικος. Αν βλεπει και αυριο προβλημα επικοινωνησε με γιατρο αμεσα(πιστευω αν ειχες την δυνατοτητα σημερα θα το ειχες κανει:)
ευχομαι να πανε ολα καλα

αν δεν εχει σπασει το αυγο μεσα της και ηταν το τεταρτο τοτε μαλλον δεν θα κανει αλλο και μεχρι αυριο θα ειναι καλα και μεσα στην φωλια. Το εχω παθει και εγω. Βεβαια το τελευταιο ειχε βγει με μαλακο τσοφλι αλλα το πουλι δεν επαθε τιποτα.

το αυγο δεν εχει μεινει μεσα της, αλλα ηταν αρκετα μεγαλο αλλα το τσοφλι πολυ λεπτο. Ακομα δεν μπορει να κουνηθει, αλλα ουτε και ο αρσενικος την ταιζει. Νομιζω οτι δεν θα αντεξει μεχρι το πρωι.

Η καναρα σου αν ζει ακομα χρειαζεται επειγωντος ασβεστιο. Ριξε ασβεστιο με συριγγα στο στομα της, επειδη φανταζωμε δεν εχεις, πηγαινε σε ενα πετ σοπ και ζητα, αν δεν εχουν παρε σκονη και ανακατεψε την σε νερο και κανε το ιδιο. Το προβλημα της δεν ειναι δεσιμο αυγου αλλα παραλησια απο ελειψη ασβεστιου,το πουλι δεν προετοιμαστηκε καθολου για αναπαραγωγη, παλι καλα που δεν πεθανε αμεσως, ετσι τωρα μπορεις να το σωσης αν κανεις αυτα που σου ειπα και ξεχνα το για ζευγαρωμα φετος. Επειδη φανταζωμε εισαι νεος στην εκτροφη σου συνιστω να ψαξης στο ιντερνετ για αρθρα που αναφερωνται στην προετοιμασια ζευγαρωματος, για να μην παθης τα ιδια.
ΜΠΕΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Back