Αναπαραγωγή Καναρινάκι πηγαίνει από την 1η και κάθεται στη 2η φωλιά με αυγά

Grigorios77

PB New Member
Εγγραφή
11 Φεβ 2021
Μηνύματα
19
Πόλη
Γιαννιτσά
Καλησπέρα.
Είναι το πρώτο μου μήνυμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους-ες θελήσουν να με συμβουλεύσουν.
Το ζευγάρι μου έκανε την πρώτη γέννα πριν 1 μήνα περίπου και τελικά επιβίωσε μονο ενα πουλάκι από τα δύο που εκκολαφθηκαν. Μάλιστα το καναρινακι έχει μεγάλο πρόβλημα στο δεξί πόδι σε βαθμό που δεν μπορεί να σταθεί στα δύο του πόδια. Είναι πλέον 20 ημερών και με προβληματίζει τρομερά.
Στο ενδιάμεσο η μητέρα έφτιαξε νεα φωλια, έκανε ήδη τρία αυγά και άρχισε να τα κάθεται.
Σήμερα που γύρισα από τη δουλειά, είδα κάτι απίστευτο. Το πουλάκι με το ουσιαστικά ακίνητο πόδι, κατάφερε να φύγει από τη φωλια του και έχει κάτσει μέσα στη δεύτερη φωλια με τη μητέρα του, πάνω από τα αυγά. Κάθονται δίπλα δίπλα, τόσο όμορφα, όμως προβληματίζομαι για το τι πρέπει να κάνω. Μήπως ενοχλει τη μητερα του και πρέπει να απομακρυνω τον νεοσσο;
 
Ο αρσενικός είναι μαζί και συνεχώς ταΐζει το καναρινακι. Αν βάλω το χώρισμα, ο αρσενικός να είναι με το μικρό ή με τη μητέρα; Το θέμα είναι ότι αν το μικρό μείνει μόνο του νομίζω δεν θα είναι ικανό να φάει μόνο του.
 
@Grigorios77 σωστά, θέλει μια-δυο εβδομάδες ακόμη...
Αν και ταΐζουν από το χώρισμα θα σου έλεγα μέχρι να σκάσουν τα άλλα αυγά να τον έχεις από την μεριά του μικρού.
 
Μάλιστα το καναρινακι έχει μεγάλο πρόβλημα στο δεξί πόδι σε βαθμό που δεν μπορεί να σταθεί στα δύο του πόδια.
Άνοιξε ένα νέο θέμα και ανέβασε φωτογραφίες από το πόδι του.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Εντάξει, θα προσπαθήσω να το κάνω αύριο.
Το πρόβλημα στο πόδι δεν έχω πάψει να το σκέφτομαι. Είναι τοσο σημαντικό που νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρει. Απορώ πως κατάφερε να διασχίσει το κλουβι και να ανέβει στη φωλια της μητέρας του.
 
Aν εχει αυτο που φαντάζομαι το προβλημα διορθώνεται οσο πιο μικρο ειναι ηλικιακα, ακομη και 100%.Οποτε βιασου να μας βαλεις φωτογραφιες!
 
Back
Top