Ασθένειες Καναρινι αρρωστο

Καναρινι φετεινο, γενημενο 15 αυγουστου, απο δικη μου γενα και αφου περασε την πτερορεια, αρχισε να κελαηδα λιγο-λιγο και μαλιστα ηταν πολυ καλο. Προχθες που αρχισαν τα κρυα, παρουσιασε λιγο διαροια που αντιμετοπιστηκε με φαρμακευτικη αγωγη επιτυχως. Εδω και δυο μερες, παρατηρω οτι το καναρινακι δεν βγαζει καθολου φωνη, ακομη και οταν το κρατω στα χερια. Δειχνει και σημαδεια κοπωσης. Κοπρανα κανονικα, φαγητο κανονικο προς το λιγο. Κινητικοτητα περιορισμενη. Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη.
Υ. Γ. Δωθηκαν και βιταμινες {αηδονινη} και για μια ημερα πολυβιταμινη της orlux.

Θα το έχεις σε κάποιο κλουβάκι μόνο του, θα το βάλεις σε ένα μέρος που να έχει ζέστη 30ο και θα του δώσεις βιταμίνες, καλό θα ήταν να είναι βιταμίνες που να έχουν και ηλεκτρολύτες, παρακολούθηση για μερικές μέρες μήπως το ξεπεράσει μόνο του αν δεν είναι τίποτα σοβαρό.

Βαγγέλη μήπως κάνεις κάποιο λάθος;

Είναι γεννημενο στις 15 Αυγούστου, είναι δηλαδή, 1,5 μηνών και έκανε κιόλας πτερόρροια και κελαηδησε; Μου φαινεται λιγο περίεργο...

Οταν λες δεν βγαζει καθόλου φωνή και δειχνει σημαδια κόπωσης τι εννοείς; Τι άλλα συμπτώματα παρουσιάζει;

Ποιές είναι οι συνθήκες διαμονής και διατροφής του;Είναι μονο του ή μαζί με άλλα; Σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
Την αντιβίωση για την διάρροια ποιος την σύστησε; Γιατρός, πετσοπάς ή επραξες αυτοβούλως; 😕 Ηταν όντως διάρροια; Τι είχε φάει εκεινες τις ημερες;

Διαβασε λίγο εδω Διάρροια στα Πτηνά

Τζωρτζινα γεια. Σωστα το ειδες, γεννημενο ειναι 22 Ιουλιου,15 Αυγουστου απομακρυνθηκε απο τους γονεις του, μαζι με αλλα δυο. Παιρνω τα μικρα συνηθως στις 24 ημερες, εκτος και εαν καποιος λογος {ζεστη-κρυο-καποιο μικρο αδυναμο}τα κρατησει 1-2 μερες ακομη. Το εχω μονο του σε κλουβι σε εξωτερικο χωρο {βεραντα}και το αποτομο κρυο που ηρθε το ταλαιπωρησε. Και βεβαια το ειδε πτηνιατρος. Δεν επραξα αυτοβουλως. Δεν ειμαι γιατρος; Και το σωστο ειναι παντα η συμβουλη γιατρου. Η διατροφη του ηταν η κανονικη.Απευθηνθηκα στο site, γιατι επανηλθαν τα συμπτωματα. Τωρα το εβαλα σε μερος ζεστο και σημερα το βλεπω καλυτερα. Σ"ευχαριστω που απαντησες. Και ενα ευχαριστω στο φιλο Νικο για τις συμβουλες του.

Η φόρμα που υπάρχει εδώ
PetBirds Forum - Ανακοινώσεις στο Forum : Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών
βοηθάει πολύ την όλη κατάσταση περιγραφής συμπτωμάτων κτλπ

Καναρινι φετεινο, γενημενο 15 αυγουστου, απο δικη μου γενα και αφου περασε την πτερορεια, αρχισε να κελαηδα λιγο-λιγο και μαλιστα ηταν πολυ καλο. Προχθες που αρχισαν τα κρυα, παρουσιασε λιγο διαροια που αντιμετοπιστηκε με φαρμακευτικη αγωγη επιτυχως. Εδω και δυο μερες, παρατηρω οτι το καναρινακι δεν βγαζει καθολου φωνη, ακομη και οταν το κρατω στα χερια. Δειχνει και σημαδεια κοπωσης.

Είναι πολύ σημαντικό, όταν ενδιαφέρεστε για μια απάντηση γύρο απο την υγεία του φίλου σας, να είστε όσο γίνεται πιο σαφείς. Να μη γράφετε αυτό που εσείς νομίζετε οτι συμβαίνει αλλά να αναφέρετε χωρίς καμμιά ωραιοποίηση τα συμπτώματα.
- Ας πούμε οτι παρουσιάστηκε διάρροια. Για να υπάρξει εικόνα σε κάποιον που είναι μακρυά πρέπει να του περιγράψεις αυτό που ΒΛΕΠΕΙΣστην διάρροια(χρώμα -υγρασια-υφή).Αν έδωσες κάποιο σκεύασμα για την διάρροια, πρέπει να δώσεις στον άλλον να καταλάβει
το γιατί. (ξέρεις απο τί προήλθε;)Νομίζεις οτι μέσα σε δυό μέρες μπορείς να πείς αν το σύμπτωμα αυτό "αντιμετωπίστηκε επιτυχώς" ;
- Επείσης τα νέα πουλιά δεν αλλάζουν πτέρωμα αν δεν περάσουν τουλάχιστον 2 1/2 μήνες και τα περισσότερα μετά τους 3.Φαντάζομαι οτι και το δικό σου σε λίγο πρέπει να σου δώσει τα πρώτα δείγματα.
-Αν θέλεις δώσε μια απάντηση στα παραπάνω αδιευκρήνιστα σημεία,
και συμπλήρωσε με λίγη προσοχή αυτό

PetBirds Forum - Ανακοινώσεις στο Forum : Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών

Ηλικία Πουλιού:2 μηνων και 11 ημερων
Φύλο:Αρσενικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός):Εξωτερικος
Θερμοκρασία Χώρου:Ημερα 22-26,Νυχτα 15-18 και 7-8{ορισμενες φορες}
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού:Γενησης 22 Ιουλιου 2008
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 10-12 /9
Διατροφή:Κελαιδηνη, αυγοτροφη με νιζερ,2 φορες την εβδομαδα ραδικη παραγωγης μου{οικολογικο} και1 φορα καροτο τριμενο.
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: πρασινωπα υδαρη αφηνοντας κυκλο ασβεστωδη στον πατω του χαρτιου.
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):Ειχαν παρατηρηθει 28/8και δωθηκε ASMININE της TAFARM για 7 ημερες,υποχωροντας τα συμπτωματα.
Κινητικότητα:Περιορισμενη
Τρέφεται Κανονικά:Κανονικα προς το λιγο.
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):Σημαδια κοπωσης και αφωνια. Δεν αντιδρουσε οταν το μιλουσα παρα μονο με κυταζε σαν να ειχε παρει ηρεμιστικο. Εδειχνε να μην εχει επαφη με το περιβαλον.
Προηγηθείσα Θεραπεία: Aviomycine της TAFARM για 7 ημερες και αηδονινη της TAFARM για 8 ημερες και για μια ημερα πολυβιταμινη της orlux.
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):Toτε οχι, τωρα ναι.
Παρατηρήσεις:Παει καλυτερα, αφου το εβαλα σε ζεστο μερος {28 βαθμοι θερμοκρασια}και εκοψα την πρασιναδα. Τα κοπρανα ως ειχαν εως ποιο σχηματισμενα, αντιδρα στα καλεσματα μου, μερικως. Τρεφεται κανονικα δεν παιρνει καμια θεραπεια.

Δημητρη στασιμη η κατασταση. Ο πτηνιατρος συνεστησε παρακολουθηση, μερικες ημερες, για να δουμε την αντιδραση του οργανισμου του. Σαχλαμαρες. Εγω απο εμπειρια, νομιζω οτι πουλακι που παρουσιαζει προβλημα υγειας πριν την πτερορεια, ειναι δυσκολο να επιβιωσει πανω απο χρονο. Μακαρι να βγω ψευτης.

Γεια χαρα
Ευχαριστω
Φιλικα Βαγγελης

-Αν βλέπεις οτι δεν τρέφεται κανονικά, δώσε μια πολυβιταμίνη στο νερό του. Μια καλή αυγοτροφή επείσης θα χρειαστεί, γιατί αν σου δώσει μεθαύριο καμμιά αντιβίωση, καλόν θα είναι το πουλάκι να έχει κάποια αποθέματα δυνάμεων.

Back