Ασθένειες Καναρινι ασθενης ακομα και μετα απο θεραπεια

Πόλη
Θεσσαλονίκη
γεια σας! Εχω προβλημα με το καναρινι μου! Πριν δυο μηνες σταματησε να κελαηδαει και αρχισε να ριχνει το πτερωμα του.λιγο αργοτερα εγινε πολυ χειροτερα. Κοιμοταν ολη μερα, φουσκωνε τα πτερα του και ειχε και διαρροια. Το πηγα σε εναν πτηνιατρο που ειχατε προτεινει καποιοι και εκανε εξεταση τις κουτσουλιες και μου ειπε οτι ειχε αναπνευστικα προβληματα. Μου εδωσε θεραπεια για περιπου ενα μηνα. Το πουλι εγινε αμεσως καλυτερα αλλα ακομα και οταν εφτασε το τελος της θεραπειας το καναρινι μου δεν κελαηδησε,ριχνει παλι καποια πουπουλα(ειχε σταματησει οταν ειχε χειροτερευσει) και φαινεται να νυσταζει (πολυ λιγο βεβαια σε συγκριση με πριν) τα μεσημερια.φουσκωνει μαλιστα λιγο πριν κοιμηθει.ζητησα τη συμβουλη του πτηνιατρου και με καθυσηχασε λεγοντας οτι θα γινει καλα και να συνεχισω να του δινω τις βιταμινες του. Με ανησυχει ομως το οτι εχει περασει τοσος καιρος. Ειχε μηπως κανεις καμια παρομοια περιπτωση;καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):

Ηλικία Πουλιού:5 μηνες στην κατοχη μου, δεν ξερω ποσο ειναι
Φύλο:αρσενικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εσωτερικος
Θερμοκρασία Χώρου:φυσιολογικη-ζεστη
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: δεκεμβριος 2008
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: φεβρουαριος 2009
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):ναι οταν ηταν πιο αρρωστο
Κινητικότητα:εξαιρετικη
Τρέφεται Κανονικά:ναι

Σε ποιο χωρο ειναι το κλουβακι του; Ή να ρωτησω απλα αν υπαρχει στο χωρο καποια οσμη απο μαγειρεμα, καπνο, αλλου ειδους χημικες ουσιες, καθαριστικα, σπρει κτλ. Ειναι προστατευμενο απο ρευματα;Υπαρχει οπτικη ή ακουστικη επαφη με αλλα πουλια ή αλλοι λογοι(αλλαγη θεσης,ζεστη, που μπορει να του προκαλουν πιεση; Εγινε σωστα και ολοκληρωμενη, η θεραπεια, ηταν προχωρημενο το σταδιο της αναπνευστικης ασθενειας, δεν ανεφερεις ποια ηταν η ονομασια της και τι αγωγη ακριβως σου εδωσε ο πτηνιατρος.

Δε μας λές τίποτα Ρία. Ποιά ακριβώς ημερομηνία ξεκίνησες τη θεραπεία του; Πόσες μέρες έδωσες αντιβίωση; Πως λεγόταν η αντιβίωση; Αφού τέλειωσες με την αντιβίωση, έδωσες κατ ευθείαν πολυβιταμίνες η άφησες να περάσουν κάποιες μέρες; Μέχρι ποια ημερομηνία έδωσες πολυβιταμίνη; Μετά το τέλος της χορήγησης πολυβιταμίνης (αν τελείωσες..) τι ακολούθησε; Τέλος, επειδή βλέπω ότι είσαι από Θεσ/νίκη το πήγες στον Αγ. Ιωάννη στην Καλαμαριά σε κτηνίατρο;

το κλουβι του ειναι στο σαλονι αρκετα μακρια απ την κουζινα. Αρχικα το ειχαμε διπλα στην μπαλκονοπορτα αλλα του αλλαξα θεση για να μην το χτυπησει κανενα ρευμα. Οσμες και ουσιες δεν υπαρχουν εκτος απ τα ατελειωτα τσιγαρα των γονιων μου. Μπορει να τον πειραξε κατι τετοιο;εχω και ενα κουνελι που ειναι κοντα στο κλουβι του αλλα δεν πιστευω να τον πειραξε κατι τετοιο. Αλλα πουλια δεν εχω. Ο γιατρος στον οποιο τον πηγα(ναι Αποστολε στον Αγ.Ιωαννη τον πηγα) μου εδωσε αντιβιωση για αναπνευστικα προβληματα αλλα δεν μου ειπε πως λεγοταν η αρρωστεια. Την αντιβιωση την ξεκινησα στις 16/4. Για μια βδομαδα του εδινα Aviomycine solution. Μετα το aidonine solution για 3 μερες,το pneumonine soluble powder για μια βδομαδα και το vitamix plus solution για 7 μερες. Οταν ειδοποιησα τον γιατρο οτι δεν ειχε γινει καλα μου ειπε να του δωσω ξανα τις βιταμινες σε πιο συμπυκνωμενη δοση. Αυτο του το δινω τωρα.

... Εκτος απ τα ατελειωτα τσιγαρα των γονιων μου.

Αν σ' αυτό προσθέσεις το μέγεθος των πνευμόνων του πουλιού, μάλλον
υπάρχει μια πρώτη απάντηση. Το στρές απο το απεχθές περιβάλλον που ζεί
δεν θα είναι και αυτό μικρότερο απο την βλάβη του καπνού.

Αν θελεις να ζησει παρτο γρηγορα απο κει και βαλτο οπου δεν υπαρχει ιχνος απο καπνο! Ελπιζω να μην ειναι αργα! Συγνωμη, αλλα εισαι και συ εκει οταν καπνιζουν οι γονεις σου;

τι να τους κανω; αφου δεν μ ακουνε ακομα και οταν τους λεω οτι ενοχλει και εμενα! Αχ αυτοι οι καπνιστες! Δεν ηξερα παντως οτι μπορουσε να αρρωστησει απ΄αυτο. Τον εβγαλα εξω στο μπαλκονι. Ελπιζω να γινει καλυτερα. Παντως αν χειροτερεψει θα τον ξαναπαω στο γιατρο. Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες!

• Like
Αντιδράσεις: Frania
εγω το πηγα στο γιατρο, μου εδωσε θεραπεια, εγινε καλυτερα αλλα οχι καλα. Οταν τον ρωτησα, μου ειπε οτι δεν χρειαζεται τιποτα (περα απο βιταμινες) και οτι θα γινει καλα σε λιγο. ε περιμενω και εγω.η κατασταση του ειναι ιδια εδω και πολυ καιρο. εφοσον δεν ξερω τι αλλο να κανω θα περιμενω μηπως γινει καλυτερα απο μονο του. Και στην περιπτωση που ξαναχειροτερεψει θα το ξαναπαω στον κτηνιατρο. Αυτο εννοουσα. Δεν ξερω πως σου φανηκε αυτο που ειπα πριν.

θελω να πω ο κτηνιατρος ειναι ενημερωμενος για την κατασταση του. Οταν του ξαναπηγα τις κουτσουλιες μετα την θεραπεια ειπε οτι δεν εδειχναν τιποτα. Επειδη ομως το καναρινι δεν εγινε καλα ειπε να του δωσω βιταμινες και να περιμενω. Εγω απλως αναρωτιεμαι αν κανουν τοσο πολυ να συνελθουν απο μια θεραπεια. Γιατι δεν ειναι μονο οτι δεν κελαηδαει αλλα πεταει ολη την ωρα τα φτερα του. Γενικα ανησυχω με την κατασταση του και πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να κανω. Βεβαια τωρα που του αλλαξα θεση ελπιζω να υπαρξει βελτιωση! Ευχαριστω παντως για τις συμβουλες!

Back