Ασθένειες Καναρινι κάθεται φουσκωμένο και μισοκλείνει τα μάτια

Πόλη
Κόρινθος
Παιδιά πριν 2 εβδομάδες πήρα ένα καναρινάκι το οποίο πολλές φορές κάθεται φουσκωμένο και μισοκλείνει τα μάτια..όταν πλησιάσω όμως επανέρχεται στην κανονική του κατάσταση..η κατάσταση έχει ως εξής:

Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):
κάθεται φουσκωμένο με μισόκλειστα μάτια-οταν πλησιάζω επανέρχεται.
Ηλικία Πουλιού: περίπου 2 ετών
Φύλο: αρσενικό
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): και τα δύο κυρίως εσωτερικός
Θερμοκρασία Χώρου: 20
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 26-03-09
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: σχεδόν από την αρχή
Διατροφή: κελαηδίνη-βιταμίνη cede κιτρινη-φρουτα(μήλο)
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: κανονικά
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ): κανονικα
Κινητικότητα: μέτρια
Τρέφεται Κανονικά: ναι
Προηγηθείσα Θεραπεία: οχι
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):
Παρατηρήσεις: όταν το βγάζω έξω κελαηδάει μέτρια - μέσα σχεδόν καθόλου.. Απλά κάθεται.

Τι μπορεί να συμβαίνει; 😕
Επισηνάπτω και δυο φωτό για να δείτε πως κάθεται τον περισσότερο καιρό

Συνημμένα

• DSC00145.webp
    DSC00145.webp
    46,5 KB · Προβολές: 301
  • DSC00146.webp
    DSC00146.webp
    41,5 KB · Προβολές: 263
σε αντίστοιχη περίπτωση
το δικό μου είχε κρυώσει από ρεύμα αέρα
και ένα άλλο παλιότερα είχε στομαχικές διαταρραχές από σποράκια που είχαν βραχεί και είχε πάθει δηλητηρίαση από τις αφλατοξίνες που είχαν παραχθεί

το οτι είναι φουσκωμένο σημαίνει οτι το αμυντικό του σύστημα είναι κινητοποιημένο, το ίδιο σημαίνουν και τα κλειστά μάτια

αν είχε ρόγχο, θα προσανατολιζόσουν σε προβλήματα του αναπνευστικού
ξανακοίταξε τις κουτσουλιές του, για διάρροια, μήπως έχει πρόβλημα στομαχικό

σε κάθε περίπτωση, ένας πτηνίατρος-κτηνίατρος θα εξετάσει περισσότερα σημεία και θα είναι πιο έγκυρος από τον καθένα μας

Με καθε επιφυλαξη δεν βλεπω κατι στο καναρινι σου... Και βασιζομενη στις περιγραφες σου.
Πιθανον το πουλι ειχε μαθει με παρεα και μελαγχολησε ή δεν εχει προσαρμοστει ακομη μαζι σου.. Αλλα και με τον χωρο σου.
Θα ηθελα να μου πεις... Πως εκανες την αξιολογηση περριτωματων;

Σύμφωνα με άλλα πουλια που είχα πιο πριν. Σήμερα το πρωι είναι ιδιαίτερα ζωηρό πάντως.. Υπάρχει κάποιο αντιβιοτικο εβραίου φάσματος για πρόληψη των περισσοτέρων ασθενιών;

Συμφωνώ με Σοφία. Πάντα με επιφύλαξη... Δώσε χρόνο στο πουλί! Το καθε πουλί έχει χαρακτηρα.Άλλα είναι ζωηρα άλλα ηρεμα... ΝΑ το χερεσαι είναιοκ

Δεν νομιζω να ειναι καθολου ο. Κ, ενημερωσε μας πως παει!

Το κλουβί του είναι πολύ μικρό, η αλλαγή περιβάλλοντος αποτελεί από μόνη της αιτία μελαγχολίας.
Σταμάτα το μέσα έξω του κλουβιού και πάρε ένα μεγαλύτερο και θα δεις βελτίωση.

Υ. Γ. Μήπως είναι καρδερινοκάναρο;
(βλέπω ότι έχει μάσκα σαν της καρδερίνας).

Βγαλτο καταρχην εξω μονιμα δε κανει και τοσο κρυο. Το μονο που βλεπω απο τη φοτο ειναι ενα φαγανουτσικο καναρινι. Μηπως μενει ξυπνιο πολλες ωριτσες;Χανει μηπως πουπουλα;
Την αυγοτροφη δεν την δινουμε συνεχως και καλο ειναι να την αλλαξεις σιγα σιγα σε κοκκινη.

Για να μην ανοιξω καινουριο θεμα, συνεχιζω αυτο...

Και το δικο μου το θηλυκο καθεται, αρκετα πιο φουσκωμενο και μισοκλείνει τα ματια του.
Μερικές φορές, κάνει ένα χτσ, σαν μικρο φταρνισμα. Κατα τα αλλά ειναι ενταξει. Μηπως εχει κρυωσει; Το εχω στο μπαλκονι, σε απάγγειο και καλυμμενο μερος.

Χρήστος

Οκ. Αν έχεις κτηνίατρο που κάνει καλλιέργειες κοπράνων σε πουλιά, τρέχα σε αυτόν να κάνεις μια. Μπορεί να σου πει πολλά περισσότερα η εξέταση απ ότι εμείς. Υποθέτωντας πως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ούτε κάποιος κτηνίατρος που να ξέρει τα στοιχειώδη από πτηνά (το 99% των κτηνιάτρων δηλαδή) έχω να πώ τα εξής:
Η Tafarm έχει δυο πολύ πετυχημένα σκευάσματα (πολύ πιθανόν να υπάρχουν τα αντίστοιχα σε άλλες εταιρείες, απλά δε τα γνωρίζω): Ένα για εσωτερικά παράσιτα, το Teniazine, και μια αντιβίωση ευρέου φάσματος, το Aviomycine. Το Aviomycine πρόσφατα κυριολεκτικά ανέστησε τον αρσενικό μου εκεί που η doxycycline είχε αποτύχει (προφανώς αυτό δε σημαίνει ντε και καλά πως θα έχει επιτυχία και σε σένα). Επειδή το Teniazine είναι θεραπεία ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ, εγώ το δίνω πρώτο, και μετά ακολουθεί η αντιβίωση.
Υ. Γ. Εννοείται πως όλα αυτά γίνονται ΜΟΝΟ οταν είσαι σίγουρος πως το πουλάκι είναι όντως άρρωστο, και ΜΟΝΟ όταν συντρέχουν όσα σου έγραψα για τους κτηνιάτρους.

Μέχρι στιγμής έχω δει μικρή βελτίωση και βραχνό κελάηδημα.. Του έχω αρχίσει εδώ και 4 μερες Aviomycine και σήμερα θα του ρείξω σταγονα Pulmosan γιατί έχω βασιμες υποψίες για ακάρεα.. Μακάρι να δείξει καλύτερα...

Ρε παιδιά τι να πω; Περίεργη συμπεριφορά έχει αυτο το πουλάκι.. Μονίμος πάει και κάθεται στην ταίστρα..άλλες φορές τρώει άλλες απλά κάθεται και ανακατεύει την τροφή..η βραχνή φωνή υπάρχει ακόμα μετά από 6 μερες Aviomycine και 2 μέρες μετά το Pulmosan. Πόσες μέρες κάνει να περάσει το κρύωμα(αν αυτό ευθύνεται); και σε πόσες μέρες βλέπεις διαφορα με το Pulmosan(αν υπάρχουν ακάρεα);

Επειδή τα ακαρεα ειναι άτιμα, πρεπει να επαναλαβεις την θεραπεια μετα απο 15 ημερες.
Ισως χρειαστει 2-3 φορες επαναληψη της θεραπειας.

Χρήστος

Αυτός που είδε το πουλί είπε ότι δεν έχει ακάρεα αλλά του έριξε μια στγόνα προοληπτικά μηπως είναι σε αρχικό στάδιο και δεν γίνονται αντιλιπτά. Η αναπνοή ήταν φυσιολογική. η φωνή όμως είναι λες και έχει έχει ξενυχτίσει σε μπουζούκια!

Οχι.. Δεν χάνει φτερά.. Αν πουμε ότι έχει κρυολογίσει σε πόσες μέρες περνάει με την αντιβίωση;

Δεν το ξερω αυτο. Καποιος πιο εμπειρος θα μπορει να σου απαντησει καλυτερα.
Δες εδω, το αρθρο για την αντιβιωση που δινεις
Aviomycine Tafarm

Back