Ασθένειες Καναρινι κανει διαρροια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλησπερα παιδια. Ενα καναρινι μου εκανε διαρροια και το απομακρυνα απο τα υπολοιπα και του εβαλα καρβουνο. Αυτες τις μερες δεν μπορουσα να του δωσω την καταλληλη φροντιδα και απλα του εβαζα τροφη και νερο. Σημερα το βρηκα κουρασμενο, και αδυναμο. Το εβγαλα φωτο οπως ηταν και μετα το καθαρισα. Η πλευρα του ειναι μελανιασμενη και η κοιλια του φουσκωμενη και ασπρη.

Εχω ακομη δυο. Τις εκοψα αλλα παλι λεει ειναι μεγαλες. Να πω πως δεν με αφηνε να το αγγιζω και με δαγκωνε.

t20150830_190918.webp
 
Αριαδνη μου, τι τροφη ειχε και πριν; Του εδωσες λαχανικα; Μηπως αρρωστησε απο καποιο ρευμα; Που το εχεις;

Δυστυχως δεν ειναι καλη η φωτογραφια.. Προσπαθησε παλι οσο μπορεις χωρις να το ταλαιπωρεις (και μενα με δαγκωνουν τα δικα μου μην ανησυχεις..) και δες εδω μεχρι και κατω κατω τις οδηγιες για να βαλεις φωτογραφιες. petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/

Επισης βαλε οπωσδηποτε μια λευκη Α4 και βγαλε φωτογραφια καθαρη τις κουτσουλιες του.
 
Τροφη και νερο ειχε πριν αρρωστησει και τωρα. Το ειχα στο μεγαλο κλουβι που ειναι και τα αλλα. Δεν κτυπαει ρευμα επειδη εχω κανει δωματιο και προστατευονται. Εχω βγαλει ακομη δυο φωτο αλλα ειναι μεγαλες λεει.

t20150830_190804-1 (600 x 600).webp t20150830_190904-1 (600 x 600).webp
 
Ξαναδες και τα τελευταια μηνυματα εχω κανει 2 οδηγους μπορει να σε βοηθησουν. Αν δεν μπορεις, στειλε τις φωτογραφιες στο [email protected] με το συνδεσμο του θεματος να τις βαλει ο Σταυρος.
 
Αυτο εκαν και στις 3 φωτο. Μια ομως εγινε στο μεγεθος που θελει. Θα τις στειλω στο email.

Το εστειλα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Αυτες τις μερες δεν μπορουσα να του δωσω την καταλληλη φροντιδα και απλα του εβαζα τροφη και νερο.

Αν και οι πρώτες μέρες είναι σημαντικές στα καναρίνια φρόντισε άμεσα να χορηγήσεις Αlmora ( Ηλεκτρολύτες ). Στην συνέχεια αν μπορείς να ανεβάσεις πιο καθαρές φωτογραφίες του χωρου διαμονής, κοιλιάς και κουτσουλιών για να έχουμε μια ποιο καλή εικόνα.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην έχασες πολύτιμες μέρες.
 
Συμφωνω σε οτι και να λες αλλα ειχα προετοιμασιες για βαπτιση. Ποναει και για αυτο με δυσκολεψε τοσο. Ηλεκτρολυτες του ειχα βαλει. Θα βγαλω οσες πιο πολλες φωτο μπορω.
Καλημερα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
θα περιμενουμε..

Καθαρα οσο μπορεις απο την αμαρα μεχρι το λαιμο να εχεις παραμερισει τα πουπουλα, και τις κουτσουλιες...
 
Περιμένουμε Αριάδνη μου! Αφού το κατάλαβες νωρίς όλα καλά θα πάνε!
 
Καλημερα και καλο μηνα σε ολους. Εβγαλα φωτο την κοιλια, χρησιμοποιησα παλι την ιστοσελιδα και τα αρχεια ειναι μεγαλα οποτε στελνω στο email ακομη 3 φωτο.

Το καναρινι σημερα δεν ειχε καθολου ορεξη και του εβαλα με σταγονομετρο ηλετρολυτες. Εβαλα το φαγητο πολυ κατω και βγηκε τωρα και τρωει λιγο λιγο. Δεν νομιζω να αντεξει και εχω ευθυνη γιατι δεν του εδωσα την προσοχη που επρεπε. Περαστε τις φωτο οσο πιο συντομα γινεται και ευχομαι να πανε ολα καλα..

111t20150901_1038.webp 222t20150901.webp 333_t20150901.webp
 
Αν μπορω να δω σωστα, το καναρινακι σου εχει πολυ μεγαλη καρινα, που σημαινει οτι εχει αδυνατισει υπερβολικα.
Επισης, εχεις δικιο η κοιλια του φαινεται περιεργη... Θα προτεινα να του βαλεις ζαχαρονερο για λιγη ενεργεια. Επιβαλλεται φωτογραφια σε καθαρη Α4 με τις κουτσουλιες του. Ισως πρεπει να το δει γιατρος. Αν απλως ηταν αδυνατο και δεν ειχε διαρροια θα σου ελεγα να ενισχυσεις τους λιπαρους σπορους, αλλα στην προκειμενη περιπτωση δεν ξερω αν κανει..
 
Εβαλα χαρτι. Μια κουτσουλια. Εχει πιει νερο με ηλεκτρολυτες και εχει φαει τροφη. Θα βγαλω κιαλλες αν χρειαστει
 

Συνημμένα

  • t20150901_124939.webp
    t20150901_124939.webp
    2,9 KB · Προβολές: 89
Η κοτσουλια του δειχνει πως δεν εχει φαει καθολου και τα ουρα ειναι πολυ σκουρα... σιγουρα παμε για αντιβιωση και αμεσα... αλλα ποιος τολμαει να προτεινει καποια; Εγω φοβαμαι να παρω την ευθυνη... η Baytril ειναι μια πολυ δυνατη αντιβιωση που πιανει πολλες ασθενειες.. αλλα ειναι ρισκο!
 
Back
Top