Ασθένειες Καναρινι κανει ενα θορυβο σαν λαχανιασμα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης domber
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Γεια σας και παλι παιδια
Πριν απο μια εβδομαδα διαπιστωσα πως το καναρινινακι μου κανει ενα θορυβο σαν λαχανιασμα
Το πηγα σ εναν κτηνιατρο και μου ειπε οτι ειναι καλα και οτι το λαχανιασμα που ακουγεται ειναι κανονικο και ειναι υγειυς το καναρινακι μου
Τρωει κανονικα και ειναι οπως ητανε και πριν εναν χρονο
Τι να κανω να ανησυχω η οχι

Αφού το πήγες στο κτηνίατρο, δεν είδε κάτι, κελαϊδάει και σιτίζεται κανονικά, δε πρέπει να ανησηχείς. Το λαχάνισμα που λες μπορεί να οφείλεται σε στρεσογόνους παράγοντες (γάτες, αρπακτικά κτλ) ή σε επιπλέον βάρος. Απλά παρακολούθησε την πορεία της υγείας του και αν δες κάτι παράξενο (φουσκώσει ή έχει ανορθωμένο πτέρωμα ή έχεις υποψίες για άκαρι)τότε ξαναεπισκέψου τον

Φίλε αφού το πηγες σε κτηνίατρο και σου είπε ΟΚ τότε ΟΚ. Αν δεν ανάφερες πως το πήες στον κτηνίατρο θα ορκιζόμουν πως ήταν δυσκολία στην αναπνωή. Κάτη σαν άσθμα. Απάντησέ μου σε μια ερώτηση: Μήπως είναι Μαλινουά ράτσα.

Αφου επισκευτηκες κτηνιατρο και το καναρινι τρωει και κελαιδαει μαλλον ειναι απλα στρεσαρισμενο.
Οι λογοι του λαχανιασματος στα καναρινια ειναι:
α)Παθολογικοι
β)Κληρονομικοι
ή γ)στρες
Η ρατσα δε παιζει κανενα ρολο. Νεκταριε αν σου πει οτι ειναι μαλινουα θα αλλαξει κατι;

Φίλε THODORIS1982 έχω ακούσει πως τα μαλινουά κάνουν έναν τέτοιο θόρυβο όταν αναπναίουν

Επειδη μεχρι προσφατως ειχα και μαλινουα αλλα και κοινα καναρινια δεν εχω δει διαφορα στη αναπνοη. Το μονο διαφορετικο ειναι οτι στρεσαρονται ευκολα. Οταν γινεται αυτο τα πουλια εχουν ανοιχτο το στωμα και λαχανιαζουν. Οσα χρονια εχω μαλινουα εχω παρατηρησει μερικες φορες οτι ανοιγοκλεινουν το στωμα κυριως τα θυληκα σαν να θελουν να κελαιδησουν αλλα δεν το κανουν και αμεσως πανε για μασα

Ακριβός αυτό γίετε και στον δικό μου. Μόνο που επειδή έχω αρσενικό μαλινουά το δικό μου κελαϊδάει.

Back