Ασθένειες Καναρινι κουρνιάζει και δεν στηρίζεται στα πόδια του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης takdan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

takdan

PB New Member
Εγγραφή
4 Νοε 2017
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενο που βρήκα το site σας. Σας παρακαλώ (σνιφ ! sos) βοηθήστε με στο να αντιμετωπίσω ένα επείγον θέμα. Κληρονόμησα ένα καναρίνι και 2 παπαγαλάκια. Τα παπαγαλάκια φαίνονται καλά στην υγεία τους. Δεν πολυφροντίζονταν αλλά εγώ θέλω να τα έχω κουκλιά και χαρούμενα. Καθαρίζω τα κλουβιά συχνά και αλλάζω την τροφή επίσης και κάθε μέρα αλλαγή στο νεράκι. Το καναρίνι φαίνεται ασθενικό κάπως αλλά με τις βιταμίνες που αγόρασα έχει δυναμώσει αρκετά. Όμως το πρόβλημα είναι ότι το καναρινάκι κουρνιάζει αρκετές φορές και μέσα στη μέρα και δεν στηρίζει το βάρος του και στα δύο πόδια. Κοίταξα προσεκτικά το ένα πόδι και έχει δημιουργηθεί πρήξιμο, αιμάτωμα και πληγή εξαιτίας του πλαστικού δαχτυλιδού. Έβγαλα αμέσως το καναρινάκι το έπιασα προσεκτικά και με έναν κόφτη αφαίρεσα το πλαστικό δαχτυλίδι. Είχε πληγή σοβαρή στο σημείο της άρθρωσης στο πίσω μέρος (σα να λέμε πίσω από το γόνατο). Καθάρισα το αίμα με μία μπατονέτα το σκούπισα και το έπλυνα με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια έκανα μαλάξεις, σαν να προσπαθώ να πλάσω λίγο το πρήξιμο, πολύ μαλακά. Επίσης έκοψα τα νύχια του που είχαν μεγαλώσει, προσεκτικά βέβαια, μετά το τέλος του νεύρου που φαίνεται σαν ροζ γραμμούλα στο φως. Ξεκουράστηκε αρκετά το κακόμοιρο. Σήμερα όμως παρατήρησα ότι το πίσω "δαχτυλάκι" που είναι πίσω από τα μπροστινά τρία, δεν κλείνει, σαν το αντίστοιχο του άλλου ποδιού. Φοβάμαι ότι μπορεί να έχει πειραχτεί το νεύρο ή ο μυς που ελέγχει το πίσω δάχτυλο. Θέλω τα φώτα σας. Έχει περιοριστεί πολύ το μπατάρισμα στο ένα πόδι αλλά πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Μπορώ να κάνω κάτι πριν επισκεφθώ τον κτηνίατρο; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ 👍-👎
 
Έβγαλα αμέσως το καναρινάκι το έπιασα προσεκτικά και με έναν κόφτη αφαίρεσα το πλαστικό δαχτυλίδι.
Πάρε μια αντισηπτική κρέμα betadine και βάλε πάνω στην πληγή του.
Σύντομα θα είναι καλύτερα
Φοβάμαι ότι μπορεί να έχει πειραχτεί το νεύρο ή ο μυς που ελέγχει το πίσω δάχτυλο. Θέλω τα φώτα σας.
Ανέβασε μια φωτογραφία να δούμε και να σου πούμε περισσότερα.
Υπάρχουν για τις περισσότερες περιπτώσεις λύσεις.
Μπορώ να κάνω κάτι πριν επισκεφθώ τον κτηνίατρο;
Ωστόσο και η λύση του γιατρού... ας είναι έτοιμη..
 
Το καναρίνι φαίνεται ασθενικό κάπως αλλά με τις βιταμίνες που αγόρασα έχει δυναμώσει αρκετά
Τάκη, γράψε μας ποιες βιταμίνες του δίνεις.

το καναρινάκι κουρνιάζει αρκετές φορές και μέσα στη μέρα και δεν στηρίζει το βάρος του και στα δύο πόδια
Αυτό είναι όντως ένδειξη προβλήματος. Το πρόβλημα στο πόδι περιγράφεις, το δικαιολογεί.

με έναν κόφτη αφαίρεσα το πλαστικό δαχτυλίδι
Εδώ θα χρειαστεί φωτογραφία, όπως σου είπε ο Γιάννης. Περιμένουμε.
 
Το πουλακι πέρα απο τα αλλα, μηπως ειναι και παχύσαρκο; Αν το φυσηξεις απο κάτω, στην κοιλιά, καθώς παραμερίζουν τα πούπουλα βλέπεις κίτρινο πορτοκαλί το δέρμα; Στο στήθος κάτω απο την περιοχή του λαιμού;
Το ακινητοποιημένο πίσω δάχτυλο, εχει φυσιολογικό χρωμα ή πιο σκούρο; Ειναι μηπως πιο αδύνατο απο τα αλλα δάχτυλα;
 
Το πουλακι πέρα απο τα αλλα, μηπως ειναι και παχύσαρκο; Αν το φυσηξεις απο κάτω, στην κοιλιά, καθώς παραμερίζουν τα πούπουλα βλέπεις κίτρινο πορτοκαλί το δέρμα; Στο στήθος κάτω απο την περιοχή του λαιμού;
Μαζί με τη φωτογραφία του ποδιού βγάλε και κάποιες από τις περιοχές που περιγράφει ο Γιάννης (ianos). Εδώ θα βρεις μερικά παραδείγματα φωτογραφιών που πρέπει να ανεβάσεις. Εξέταση κοιλιάς και περιττωμάτων πουλιών.gr
 
Αγαπητοί, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Οι φωτογραφίες θα έρθουν σε λίγο. το πουλάκι δεν είναι παχύσαρκο. το δαχτυλάκι δεν έχει διαφορά στο χρώμα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Θα σας δώσω και το όνομα των βιταμινών και θα δώ το στήθος. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ :!
 
Αγαπητοί, μιλάμε για το αριστερό πόδι. Το μαύρο σημάδι είναι η πληγή/τραύμα από το πλαστικό δαχτυλίδι. Βλέπετε ότι το τρίτο δαχτυλάκι έχει "κρεμάσει" προς τα πίσω. Όταν το καναρίνι κάθεται στο κλαδί, το τρίτο δαχτυλάκι δεν αγκαλιάζει το κλαδί από κάτω αλλά τραβιέται σαν κρεμασμένο προς τα πίσω. Δυστυχώς κάτι έχει σπάσει, τσακίσει, κοπεί... Κάτι τέτοιο ☹

1.webp 2.webp 3.webp 4.webp
 
Νομίζω πως όλα όσα έκανες ήταν αρκετά για να έχει καλή και σωστή εξέλιξη το όλο "εγχείρημα".
Η αποκατάσταση τέτοιων περιπτώσεων δεν είναι εύκολη και ο χρόνος που επεμβαίνουμε απόλυτα κρίσιμος.
Θεωρώ πως όλα για τη δική σας περίπτωση έγιναν σωστά και από αυτό που βλέπω κρίνω πως και η αποκατάσταση της παθούσας περιοχής θα είναι σύντομη και απόλυτη. Ακόμη και το ταλαιπωρημένο δαχτυλάκι θα επανέλθει σύντομα στις λειτουργικές του υποχρεώσεις.
Μπράβο λοιπόν για την έγκαιρη "διάγνωση", μπράβο για την σωστή και αποτελεσματική "επέμβαση" αλλά @takdan θα πρότεινα ελλείψει πείρας στο επόμενο περιστατικό να ζητήσεις από το χώρο μας βοήθεια.
Γιατί γνωρίζω πολλές περιπτώσεις που παρόμοια περιστατικά οδήγησαν σε ακρωτηριασμό ποδιών ή δαχτύλων και σε αρκετές περιπτώσεις στο θάνατο του πτηνού.
 
Αγαπητοί, σας έχω καλά νέα. Αν και είναι νωρίς, βλέπω ότι το πίσω δαχτυλάκι έχει κατέβει μερικές μοίρες προς τα κάτω. Το καναρινάκι το κουνάει λίγο το δαχτυλάκι. 👍 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Οι βιταμίνες που του δίνω είναι Vitamix Plus της εταιρίας Tafarm.
 
Υπομονή...
Η αποκατάσταση πάντα καθυστερεί και η απόλυτη επαναφορά στα φυσιολογικά θα είναι λίγο αργότερα.
Αγαπητοί, είμαι πολύ χαρούμενος. Το δαχτυλάκι έχει κατέβει αρκετά κάτω και αρχίζει όχι μόνο να κινείται αλλά να κυρτώνει ελεγχόμενο και να κλείνει. Σαν συμπεριφορά το καναρινάκι είναι τελείως διαφορετικό και φαίνεται ξεκούραστο. Ειλικρινά σας μιλάω δεν πίστευα ότι θα ξανακουνήσει το δαχτυλάκι του. Είχε κρεμάσει προς τα πίσω και δεν κουνιόταν καθόλου. Πιστεύω ότι προλάβαμε χειρότερες κατασταστάσεις (σταμάτημα τοπικά της κυκλοφορίας του αίματος, ίσως σήψη κλπ). Θέλει χρόνο ακόμη αλλά το γεγονός ότι κουνιέται και κλείνει με καμπούριασμα με κάνει πολύ χαρούμενο. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και βοήθειά σας!
 
Και μεις ως κοινότητα χαιρόμαστε σε κάθε παρόμοια περίπτωση που αισθανόμαστε πως βοηθήσαμε.
Ο χώρος άλλωστε του petbirds που δημιούργησε ο Stavros ακριβώς αυτό το στόχο έχει. Τη βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται.
Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αισθανόμαστε πως ο κόπος μας δεν πάει χαμένος...
 
Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αισθανόμαστε πως ο κόπος μας δεν πάει χαμένος...
Να συμπληρώσω πως αισθανόμαστε επίσης χαρά να συμμεριζόμαστε έως και να βιώνουμε, έστω εξ' αποστάσεως τα αισθήματα ανθρώπων με τους οποίους μας συνδέει η αγάπη για τα πουλιά.
 
Εννοείται ότι ο κόπος δεν πάει χαμένος! Όταν αγαπάς δίνεσαι! Ποιος θα μου έλεγε εμένα ότι αυτό το ξερό δαχτυλάκι που είχε κρεμάσει τέρμα πάνω, θα ξανακουνιόταν και θα έκλεινε στρογγυλά ξανά στο κλαδί κανονικά με κύκλο; ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !
 
Back
Top