Ασθένειες Καναρινι μαδιεται, περναει πτερορροια;

Πόλη
Νέο Ηράκλειο
Όνομα
Βασιλική
καλημερα σας εχει μια φιλη μου 1 καναρινακι το οποιο το χαρισε στη μαμα της εδω κ 1 μηνα. εδω κ καμια εβδομαδα εχει αρχισει να μαδιεται εχει βγαλει τα φτερα απο την ουρα κ προσεξε οτι του λειπουν κ απο το κεφαλι. Περναει πτερορεια; (το καναρινι κελαειδαει κανονικα)

τζωρτηνα μου το εχω διαβασει αυτο το αρθρο το θεμα ειναι οτι τραβαει κ μονο του τα πουπουλα του, απο καθαριοτητα τροφες κτλ εχει τα παντα το πουλακι πως μπορουμε να το βοηθησουμε;

Εξαρταται απο το ποια είναι η αιτία...Αν οι λόγοι είναι άγχος και στρες λόγω αλλαγής περιβάλλοντος μπορέις να χορηγήσεις βιταμίνες.
Αν οφείλεται σε διατροφικούς παράγοντες, βελτιώνεις την ποιότητα της τροφής. Αν οφείλεται σε συνθηκες διαβίωσης φροντίζεις την υγειηνή και την καθαριότητα του χωρου, αν οφειλεται σε ορμονικές διαταραχες ή σε βακτηρια, μυκητες ή ιους, επισκέπτεσαι ενα γιατρο για να σου δωσει τα καταλληλα σκευάσματα.

Θεώρησε ότι μπορεί να έχει ψείρες (μπορεί να έχει μπορεί και όχι) και κάνε καλού κακού ότι είναι απαραίτητο (απολύμανση με καυτό νερό όλου του κλουβιού συμπεριλαμβανομένων και των εξαρτημάτων, ψέκασμα του κλουβιού με σπρέυ για ψείρες, ψειρόσκονη στο πουλάκι κάτω από τις μασχάλες και πίσω από τον αυχένα). Σε πρώτη φάση αφού το πουλί κελαηδάει δε φαίνεται παθολογικό (γνώμη μου αυτό μη το δέσεις και κόμπο...).

Θα διαφωνήσω μερικώς. Η πτερόρροια αυτή την εποχή οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και δεν είναι φυσιολογική (εφόσον ΔΕΝ είναι μέσα στο σπίτι). Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να πιάσει το πουλί να το ψάξει στην πλάτη ανάμεσα στα φτερά και κάτω από τα αυτά. Αν διαπιστώσει μαύρα σημαδάκια ή γκρι μάλλον πρόκειται για παράσιτο. Σε αυτή την περίπτωση καλή απολύμανση του κλουβιού και ψέκασμα για ψείρες. Αν ακούει σπάσιμο καρπών, χωρίς να έχει στο στόμα κάτι, τότε πρόκειται για άκαρι Ακάρεα της Τραχείας. Επιπρόσθετα το βράδυ να βάλει μέσα στο κλουβί τσαλακωμένη χαρτοπετσέτα και στην οροφή λευκό πανί. Αν το πρωί μέσα στη χαρτοπετσέτα ή στο πανί δεί μαυρα ή κόκκινα στίγματα τότε μιλάμε για κόκκινη ψείρα και χρειάζεται εφαρμογή frontline μία σταγόνα.
Πάντως το ότι αφαιρεί μόνο του τα φτερά σημαίνει ενόχληση πιθανό από κνησμό (φαγούρα)

Back