Ασθένειες Καναρινι με ασθμα ή ακαρεα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης fragos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

fragos

PB Member
Εγγραφή
21 Απρ 2009
Μηνύματα
1.319
Πόλη
Κέρκυρα
καλησπερα σε ολους!
εδω και 2 βδομαδες ειχω ανακαληψη οτι ενα απο τα πουλια μου βαριανασαινει το βραδυ δεν εδωσα και πολυ σημασια γιατι λεω μπορει να ειναι απο την ζεστη, αλλα σημερα ειδα οτι το κανει και την ημερα.
αφτο που ηθελα να ρωτησω ειναι οτι δεν ξερω τι φαρμακο να του δωσω δηλαδη ειναι ακαρεα, ασθμα, πνευμονια η κατι αλλο;
μπορειτε να με βοηθησετε λιγο να βρω τι ειναι;
 
ενα χαρακτηριστικο συμπτωμα οταν υπαρχουν ακαρεα της τραχειας ειναι να κανει καποιον ηχο σαν να σπανε σπορια. Ετσι οπως το λες μαλλον προβλημα στο αναπνευστικο εχει αλλα η καλυτερη λυση ειναι ενας γιατρος που θα το δει απο κοντα.
 
το εχω παρει αρκετες φορες στα χερια μου για να ακουσω μηπως κανει σαν να σπανε σπορακια αλλα δεν ακουω τιποτα και ουτε το εχω δει να ξινεται.
για το αναπνευστικο αυτο το φαρμακο ειναι καλο Aviomycine.
 
φραγκισκο ενας ειδικευμενος γιατρος απο κοντα αναλογα με την κλινικη εικονα του πουλιου κρινει πιο φαρμακο ειναι το καλυτερο. Αλλοι δινουν κατευθειαν ισχυρα αντιβιοτικα ευρεους φασματος και αλλοι κρινουν οτι η λοιμωξη δεν ειναι τοσο ισχυρη ωστε δινουν πρωτα ενα πιο ηπιο αλλα αποτελεσματικο στις περισσοτερες περιπτωσεις. Τη σοβαροτητα της καταστασης στο πουλακι σου, ειδικα απο μακρια δυστυχως δεν μπορουμε να την κρινουμε.

το σκευασμα της ταφαρμ που αναφερεις πραγματι αναγραφει αναπνευστικα προβληματα αλλα εδω
https://community.petbirds.gr/threads/o-kιτσάκος-βραζει-στο-στήθος.16547/

δεν δειχνει να τα καταφερνει. αν την δοκιμασεις και δεν κανει τιποτα το να δωσεις μετα κατι πιο ισχυρο θα ειναι ιδιαιτερα επιπονο για το γαστρεντερικο συστημα του πουλιου και την πανιδα του☹

δεν ξερω...
 
Δημητρη το προβλημα ειναι οτι εδω Κερκυρα δεν υπαρχουν κτηνιατροι εξυδηκευμενοι σε πουλια απο σω ξερω.
 
φραγκισκο αν δεν μπορεις με τιποτα να το δει γιατρος τουλαχιστον επικοινωνησε με καποιον πτηνιατρο τηλεφωνικα εδω στην Αθήνα.στο σχετικο ποστ-θεμα υπαρχουν αρκετα τηλεφωνα και ενα ονομα ειδικα εδω στο περιστερι εχει προταθει συχνα. Εγω δεν εχω προσωπικη εμπειρια.

αν ειχες χρησιμοποιησει ηδη (καλως ή κακως ) την αντιβιωση που λες και δεν ειχε γινει τιποτα ισως σου προτεινα κατι συγκεκριμενο. Τωρα καλυτερα μιλα με γιατρο

αν επιλεξεις να δωσεις αντιβιωση απο μονο σου δινε παραλληλα και
https://community.petbirds.gr/threads/ultra-levure-Προβιοτικό-Ζακχαρομύκητες.9023/ ή καποιο αλλο προβιοτικο αν εχεις

αν βρεις καπου φυλλα ευκαλυπτου βαλτα σε μια κατσαρολα με ανοικτο καπακι και βραστα. Εχε καπου κοντα (οχι απο πανω😉:)το κλουβακι να αναπνει το πουλι
 
ok Δημητρη θα κοιταξω να παρω καποιο προβιοτικο. Ευχαριστώ!
 
να κοιταξεις να παρεις και κανενα τηλεφωνο σε γιατρο...

t: (εχεις την ταση να μου κανεις το μισο χατηρι.. Ξερεις και σε πια αλλη περιπτωση ανφερομαι 😉
 
Back
Top