Ασθένειες Καναρινι με δυσπνοια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης salex
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

salex

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2007
Μηνύματα
17
Πόλη
Αθήνα
Έχω ένα καναρίνι κίτρινο σωματώδες με σκουφί, (νομίζω πως λέγονται Gloster). Τώρα τελευταία, δεν δείχνει και πολύ ευδιάθετος, έχει συνεχώς το στόμα του ανοιχτό, φαίνεται να αναπνέει γρήγορα, έχουν ανασηκωθεί τα πούπουλα δίπλα στις φτερούγες του, και δεν τα λέει όπως παλιότερα.. Από την αριστερή δε μεριά του ράμφους του τα φτεράκια φαίνονται λίγο πατημένα/κολλημένα και μέσα στον Αύγουστο πέρασε και την πτερόρροια του…

Η αλήθεια είναι πως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού χρειάστηκε να περάσει 1 εβδομάδα στο υπόγειο για να πηγαίνει μια κυρία (γειτόνισσα) να το προσέχει μαζί με τα άλλα πουλιά μου. (τα οποία είναι Μαλινουά, και δεν φαίνεται να έχουν θέμα)

Τώρα που επέστρεψε στο μπαλκόνι του χορηγώ ένα antistress που μου πρότεινε ένα pet shop (antibiotic para aves de adorno λέει), με βιταμίνες Α, Β, C & K3, όπου για τυχών λοίμωξη του βάζω 8 σταγόνες στην ποτίστρα για 5 μερες…

Από την μεγάλη εμπειρία και την γνώση σας, έχετε κάμια ιδέα τι μπορεί να παίζει και τι να κάνω με το Glosteraki μου; ☹
 
Από την αριστερή δε μεριά του ράμφους του τα φτεράκια φαίνονται λίγο πατημένα/κολλημένα
Τι ακριβώς εννοείς, έχει πληγή, είναι απλώς υγρά;
Πάνω από ράμφος, στα ρουθούνια, είναι υγρό το πτέρωμα;
 
Τι ακριβώς εννοείς, έχει πληγή, είναι απλώς υγρά;
Πάνω από ράμφος, στα ρουθούνια, είναι υγρό το πτέρωμα;

Σταύρο σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.

Το κοίταξα σήμερα και δεν έχει κάποια πληγή δίπλα στο ράμφος. Το πτέρομα δείχνει να είναι κολημένο, (σαν να έφαγε συροπιαστά και να κόλισε :) αλλά δεν μου δίνει την αίσθηση του υγρου. Εβγαλα μια φωτογραφια αλλα δεν ξέρω εαν θα είναι πολύ κατατοπιστικη.

Επιπλέον, τελευταίες μέρες τρομάζει αρκετα και μετά το φτεροκόπημα είναι standard με το στομα ανοιχτο για λίγη ώρα.

Το παλικαρι απ το Pet Shop που ρωτησα, είπε να του βαλω για 2 μερες το σκευασμα antistress. Μετα για 3 με 4 μέρες Μήλο, και εαν δεν αλλάξει τίποτα να του δωσουμε αντιβίωση για ασθμα!

Στην δεύτερη φωτο που επισυνάπτω φαίνονται τα πούπουλα που είναι ανασικωμένα... (By the way, το γεγονός ότι το ένα πόδι του είναι μαύρο και το άλλο εχει μονο μια μαύρη κυλίδα πάνω απ την πατούσα... μπορεί να είναι σχετικό?)


DSC01769.webp

DSC01770.webp
 
Back
Top