Ασθένειες Καναρινι με σφυριγμα στην αναπνοη

kostas1975

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2014
Μηνύματα
21
Πόλη
Μενεμένη
Καλημερα παιδια. Εδω και τεσσερις ημερες το καναρινακι μου φτερνιζεται πολλες φορες την ημερα και οταν στεκεται ακινητο στο κλουβι η αναπνοη του ειναι αρκετα γρηγορη και με καθε του ανασα ακουγεται ενας ηχος σαν σφυριγμα λες και αναπνεει με δυσκολια. Τι μπορει να ειναι και πως να το αντιμετωπησω για να βοηθησω το πουλακι;
 
Μήπως το καναρινακι το είχες έξω και φυσηξε και κρυωσε; Το έχεις μόνιμα έξω;
 
Ειναι παντα σε κλειστο χωρο με καλο φωτισμο. Να αναφερω οτι ριχνει πουπουλα και του δινω μια φορα την εβδομαδα μεσα στο νερο το NEKTON BIO. Πριν ξεκινησει να φτερνιζεται και να ανασαινει με σφυριγμα ακουσε ενα αλλο καναρινι που εχω να κελαιδαει και επιασε και αυτος λιγο το τραγουδι. Επειτα απο αυτο στην επομενη μια ωρα αρχισε να φτερνιζεται και μετα αρχισε και το σφυριγμα. Ορεξη για φαγητο εχει και γενικα ειναι ζωηρος.
 
Κοίτα το ότι δεν τραγουδάει και ότι χάνει πούπουλα είναι λογικό καθώς τώρα περνάει και πτερόροια. Τα συμπτώματα που περιγράφεις μου κάνουν για κρύωμα αλλά εφόσον είναι σε κλειστό χώρο δύσκολο. Αυτό τώρα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι λόγω πτερόροιας και χαμηλού ανοσοποιητικού να ήταν ευαίσθητος ο οργανισμός του και να κρύωσε, παρόλο που δεν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

Ο χώρος είναι ευάερος και ευήλιος; Μήπως το έχεις κοντά στο παράθυρο και κρύωσε σε κάποιο ρεύμα αέρα; Όταν λες καλό φωτισμό τι εννοείς; Δεν βλέπει καθόλου το φως του ήλιου; Η βιταμίνη D και η ακτίνες του ήλιου κάνουν πολύ καλό για την υγεία των φτερωτών μας φίλων! Αλλά τώρα που φτερνίζεται μην το βγάλεις έξω..

Οι κουτσουλιές του είναι νορμάλ; Εγώ θα του έδινα για λίγες μέρες βιταμίνες στο νεράκι και βραστό αυγό να δυναμώσει. Όχι λαχανικά ή φρούτα γιατί θα προκαλέσουν διάρροια.
 
Οι κουτσουλιες του ειναι νορμαλ. Εκει που τον εχω ειναι πισω απο ενα παραθυρο το οποιο δεν ανοιγει ποτε οποτε και δεν τον χτυπαει κανενα ρευμα αερα.Φωτισμο εχει καλο απο τον ηλιο χωρις βεβαια να τον χτυπαει κατακεφαλα. Εχεις καποια βιταμινη καλη να μου προτεινεις; Α και αυγο του δινω και αυγοτροφη για πρωτεινη που κανει καλο στην πτερόροια.
 
Kωστα βαλε για μια εβδομαδα, στην ποτιστρα μηλοξυδο, καθε μερα να κανεις αλλαγη,12 μλ στο ενα λιτρο νερο ειναι η αναλογια, τωρα υπολογισε σε μικροτερη ποσοτητα, στις 4-5 μερες θα πρεπει να εχεις καλυτερευση θα δεις πως θα παει και μας λες
 
τελικα φιλε Παναγιωτη με το μηλοξυδο δευτερη μερα τωρα και εχει ηδη μεγαλη βελτιωση το καναρινι. Σταματησε το φτερνισμα και στην αναπνοη ακουγονται τρια τεσσερα σφυριγματακια μικρης εντασης την ωρα
 
Back
Top