Ασθένειες Καναρινι φουσκωμενο κα μισοκλεινει τα ματια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARAKI
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Έδεσσα
γεια σασ παιδια! Εδω κ 2 μερεσ το καναρινακι ειναι τερμα φουσκωμενο... Κ μισοκληνει τα ματια ολη μερα... Κ κοιματε... Τι θα μπορει να εχει... Τα χω κ τα 2 στο ιδιο κλουβι... Πρεπει να ναι θυληκια... Δν ξερω παντοσ δν εχει κελαιδυσει ποτε, ακομα κ οταν παω κοντα κ τρομαζει πεταει απο κλαρι σε κλαρι αλλα παλι φουσκομενη σαν να εχει η κοιλια τησ κατι... Μιλαμε για μια φουσκιτσα δειτε κ την φοτο(στην μια κοιματε...). Ασ με βοηθεισει καποιοσ. Ευχαριστώ! Α... Και αν ξερεται... Τι ειδοσ ειναι;

Συνημμένα

• moto_0098.webp
    moto_0098.webp
    29,6 KB · Προβολές: 178
  • moto_0099.webp
    moto_0099.webp
    52,5 KB · Προβολές: 170
To πουλάκι είναι άρρωστο. Να το πάς όσο γίνεται
πιο γρήγορα σε κάποιο γιατρό, δεν προλαβαίνεις.☹
Τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις μέχρι την ώρα της επίσκεψης
στον γιατρό.Βάλε το μόνο του σε ένα κλουβάκι.
Φρόντισε να είναι σε πολύ ζεστό χώρο.Βάλε κάποια πολυβιταμίνη στο νερό του.

τι ενοεισ δν προλαβαινω;τι εχει;τοσο σοβαρο;τορα ειναι δυσκολο να βρω... Θα παω αυριο προι σε πετ σοπ δν ξερω που αλου μονο κτηνιατρουσ εχουμε... Το ειχα μια μερα μαζι με το αλλο... Τορα το χωρισα το κλουβι με χαρτονι. Γιατι δεν εχω δευτερο κλουβι..

Μαράκι καλύτερα να πας σε εναν κτηνίατρο παρά σε πετ σοπά...

Ενα δεύτερο κλουβί είναι πάντα απαραίτητο σε όλους τους κατόχους πουλιών. Δυστυχώς αν τα πράγματα είναι τόσο ανησυχητικά οπως πιστεύει ο κ. Μακης, ίσως να κινδυνεύει και το άλλο καναρινάκι σου...

Θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή στην καθαριότητα και την υγιεινη του κλουβιού. Οι πατήθρες χρειάζονται πλύσιμο και νομίζω οτι είναι υπέρ αρκετές για ένα τόσο μικρό κλουβάκι. Πιστευω οτι 2 είναι αρκετές. Το αυγό καλύτερα να το βαζεις σε μια αυγοθήκη και όχι στον πάτο του κλουβιού και φυσικά να το αποσύρεις μετά απο ενα τρίωρο και να βαζεις φρέσκο. Συχνή αλλαγή στον πάτο του κλουβιού. Βαλε καθαρό λευκό μη απορροφητικό χαρτί και παρατήρησε τις κενώσεις του. Ενημέρωσε τον γιατρό (αν προλάβεις) για τις κενώσεις του και την διατροφή που ακολουθεί το ζευγάρι σου. Επίσης ενημερωσε για το πότε ξεκινησαν τα συμπτώματα...

Εχεις βαλει φωλια;
Στην 2η φωτο φαινετε αρκετα καθαρα οτι εχει βαλει φωλια, αλλα τι σχεση εχει;
Την δυστοκια σκεφτεσαι;Δεν αναφερει με σιγουρια το φυλο του πουλιου.. Ουτε οτι εχει ζευγαρωσει. Καλο θα ηταν να μην την μπερδεψουμε.

Δεν θελω να μπερδευτει καποιος! Ουτε τη δυστοκια σκεφτηκα. 🙂
Αλλα φωλια😕Αφου δεν ξερει αν ειναι ζευγαρι και ειναι και αρρωστο και μαλιστα σοβαρα κατα την γνωμη μου...

αχ εχο αγχοθει υπερβολικα πολυ... Το αυγο μου επεσε την ορα που μετακινουσα το κλουβι... Ενοειτε ποσ το βαζο σε αυγοθηκη... Κ μετα ενοειται ποσ το πηρα, καθε σαββατοκυριακο που καθαριζο το κλουβι... Πλενο τισ πατηθρεσ.. Απλα επειδη βαζο συνεχεια φρουτα..σκουπιζουν το στομα τουσ εκει κ λερονονται αμεσοσ οι πατηθρεσ... Ειχα βαλει νημα παλαιοτερα γιατι νομιζα απλα το βαζεισ κ ζευγαρονουν... Δν ηξερα οτι χρειαζεται προετοιμασια κ απο τοτε εχει μηνει.. Τι αροστια ομοσ εχει;δηλαδη μπορει αυριο να το βρο ψοφιο; Κ μεθαυριο κ το αλλο, αυριο το προι θα παω σε κτηνιατρο, απο τι μπορει να το επαθε αφτεσ τησ μερεσ εχει κρυο κ το χο σιγουρα ενα 10ημερο μεσα στο σπιτι. Ευχαριστο!

α... Κ για πιο λογο πιο λιγεσ πατηθρεσ?εγο το εκανα για να πηδαν σε ολα τα μερη του κλουβιου

"ειχα βαλει νημα παλαιοτερα γιατι νομιζα απλα το βαζεισ κ ζευγαρονουν... Δν ηξερα οτι χρειαζεται προετοιμασια κ απο τοτε εχει μηνει.."

😱
😕

πρόσεχε τα ρεύματα του αέρα μέσα στο σπίτι. ειδικά μετά το μπάνιο. τα καναρίνια είναι πάρα πολύ ευαίσθητα.

Αναμενόμενο ήταν... Κρίμα...☹

Ενημερωτικά και μόνο αν και είναι t:, τα πουλάκια δεν χρειάζεται να πηδάνε στα κλαδάκια. Εχουν φτεράκια και πρέπει να τα γυμνάζουν. Η γυμναστική κανει καλό και στον μεταβολισμό τους. Οι πολλές πατήθρες περιορίζουν τον ωφελιμο χώρο που έχει το πουλί στην διάθεσή του για να πετάξει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα υγείας. 🙂

σευχαριστω πολυ, αχ στεναχωρεθηκα πολυ εχο κ το αλλο που το ψαχνει...υπαρχει περιπτωση να παθει καταθληψη που πεθανε το αλλο;κ αν ειχει κολησει την αρρωστια τορα αμεσωσ θα εβγαζε συπτωματα η μετα απο καιρο... Προσ το παρον ειναι καλα... Μακαρι να μην εχει κατι.. Κ τι κωλοαρωστια ειναι αυτη(σορυ)μεσα σε δυο μερεσ το χασα τοσο βαρια πια;

δυστυχώς, η φύση έχει προνοήσει, να αποκαλύπτει τη μόλυνση του οργανισμού όταν υπάρχει, στο τελευταίο στάδιο. Για αυτό το λόγο, λέμε οτι είναι ευαίσθητα τα πουλάκια, γιατί όταν ανακαλύπτουμε οτι είναι άρρωστα,ίσως είναι και αργά...
Προτείνω λοιπόν, να παρατηρείς περισσότερο τα συμπτώματα που θα δείς και μη ξεχνάς, οτι καλύτερη ίαση είναι η πρόληψη, Προσπάθησε λοιπόν όσο γίνεται για άριστες συνθήκες ζωής και διατροφής και όλα θα πάνε καλύτερα 😉

Η TAFARM (σόρυ για τη διαφήμιση) έχει δύο σκευάσματα, το Teniazine και το Aviomycine,το πρώτο για παράσιτα και το δεύτερο είναι αντιβίωση ευρέως φάσματος, και τα χρησιμοποιώ χρόνια τώρα προληπτικά (Το Teniazine κυρίως) αλλά και ως θεραπεία σε άρρωστα πουλιά.Αναφέρω τα συγκεκριμένα σκευάσματα γιατί έχω σώσει αρκετά πουλιά χάρη σ αυτά. Το βασικό με το Teniazine είναι ότι η βασική θεραπεία είναι μονο 1 ημέρας και είναι το πρώτο που δίνω γι αυτό το λόγο. Εν συνεχεία ακολουθεί το Aviomycin. Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα πρόσβασης σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους και εξετάσεις κοπράνων και αίματος και άρα πρέπει να δρώ μόνος χωρίς καθυστερηση. Η πείρα μου ως τώρα δείχνει πως αυτά τα δυο σκευάσματα έχουν αποτελέσματα. Ελπίζω να βοήθησα για μελλοντικά προβλήματα. Εννοείται πως με το τέλος της χορήγησης Aviomycine ξεκινάς υγρή πολυβιταμίνη στο νερό για μια βδομάδα (ότι μαρκα θες αρκει να την αλλάζεις κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα)

Η παροχή αντιβίωσης ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ, ιδιαίτερα γι' αυτούς
που έχουν στην κατοχή τους λίγα πουλιά, είναι λάθος.
Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να καταστρέψουμε σ' ένα υγιές
άτομο την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου και μετά να τρέχουμε
για προβιωτικά και πολυβιταμίνες.
-Στα πουλιά η ισορροπία αυτή είναι πολύ κρίσιμη
και πολλές φορές, είναι αυτή που δεν επιτρέπει σε διάφορες, ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ "ανωμαλίες", να εμφανιστούν σαν ασθένειες. Μια χωρίς λόγο ανατροπή αυτής της ισορροπίας μπορεί να έχει
ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Να δημιουργήσει προυποθέσεις για την εκδήλωση ασθένειας.

καλημερα. Αν εχεις σκοπο να αγορασεις αλλο καναρινι καλο θα ηταν να περιμενεις λιγο καιρο ωστε να εισαι σιγουρη οτι το αλλο δεν ειναι φορεας καποιας ασθενειας ωστε να ρισκαρης και την υγεια ενως νεοφερμενου στο ιδιο κλουβι με αυτο που εχεις. Και φυσικα αν αγορασεις καινουριο πρεπει να περαση απο καραντινα.

οταν θα εχο σκοπο να παρω δευτερο θα σασ ενημερωσω γιατι δν ξερω απο καραντινεσ κ τετοια.. Το προηγουμενο το εβαλα αμεσωσ στο κλουβι... Δν του δινω τιποτα ειναι μια χαρα... Πιο ζωντανο απο ποτε... Ελπιζω να μην βγαλει κατι αργοτερα... Του αγορασα κ καινουργιο κλουβι. Για να μην εχει επαφεσ με μικροβια απ το παλιο.. Απλα επειδη πεθανε η παρεουλα του θα πρεπει να του παρω αλλο; Ειναι καλητερα μονο του δν εχω σκοπο την αναπαραγωγη απλα για παρεα... Παντωσ ειναι πολυ πιο χαρουμενο απο οτι ηταν με το αλλο κελαιδαει ολη μερα.. (λογικο ψαχνει καναρα;) εχω ανοιξει κ θεμα πανω σαυτο. Γιατι μου φανηκε παραξενο δν του λειπει το αλλο; Ειναι πολυ χαρουμενο..σασ ευχαριστω για τισ πληροφοριεσ...

mgerom το προληπτικά πήγαινε στο Teniazine. Αντιβίωση δε δίνω προληπτικά σε κανένα πουλί με εξαίρεση πουλιά που είναι κοντά σε πουλιά που αρρώστησαν και αυτό όχι πάντα. Αυτά για να διορθώσω το ποστ που έκανα και ισως δε διευκρίνησα σωστά τι εννοούσα.

Back