Αναπαραγωγή Καναρινούλα με πρόβλημα δυστοκίας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pàpia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pàpia

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2023
Μηνύματα
50
Εχω μια καναρινουλα με προβλημα δυστοκιας. Εχουν περασει αρκετες μερες, το αυγο δεν το γενναμε.Διαβαζω τις συμβουλες εδω. Ελπιζω να τα καταφερουμε.
 
@pàpia Επειγόντως πτηνιατρος. Κ δώσε της υγρό ασβέστιο άμεσα. Ακολούθησε τις οδηγίες από @ΙΩΑΝΝΗΣ@


Κ δες αυτό

Θεωρώ βασικό να μην προσπαθήσεις εσύ να της το αφαιρέσεις με μαλάξεις στην περιοχή γιατί μπορεί να σπάσει το αυγό.
[automerge]1690112724[/automerge]
Κ πιστεύω ότι επειδή πέρασαν μέρες πρέπει να δώσεις κ
 
Τελευταία επεξεργασία:
εχω δωσει μονο σουπιο κοκαλο, τσοφλι και υγρο ασβεστιο και μια μικρη επαλειψη απο ειδικο λαδι ασβεστιο. ειμαστε στην αναμονη. διαβασα τις πληροφοριες οδηγιες, σας ευχαριστω πολυ, γιατι ητανε ενημερωτικο και υποστηρικτικο.
 
@pàpia ελπίζω όλα να πάνε καλά. Δεν ξέρω που μένεις αλλά έχε όλη την λίστα των πτηνίατρων.
 
καναρινουλα με προβλημα δυστοκιας. Εχουν περασει αρκετες μερες, το αυγο δεν το γενναμε
Η δυστοκία είναι μία έκτακτη κατάσταση που συντελείται μέσα σε διάστημα 24 ωρών ή και λίγο περισσότερο. Μέσα σε αυτό το διάστημα, είτε την ξεπερνάει το πουλάκι είτε καταλήγει. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι για μέρες και να είναι δυστοκία.

Ποια είναι τα συμπτώματα του πουλιού, τι παρουσιάζει;
 
Αν ήταν μέρες το πουλάκι με δυστοκία και δεν έβγαζε το αυγό θα είχε καταλήξει .
Γενικότερα σε περιπτώσεις δυστοκίας δίνουμε υγρό ασβέστιο στο στόμα ,βράζουμε νερό σ ένα μπρίκι ,αποσύρουμε απ τη φωτιά και κρατάμε την αμαρα του πουλιού πάνω απ τους υδρατμούς . Έτσι βγάζει το αυγό απευθείας .
Εμένα πάντως με προβληματίζει το γεγονός ότι με τέτοια θερμοκρασίες ,τέτοια εποχή που τα πουλάκια περνάνε πτερορροια το δικό σου γεννάει . Μήπως κανείς εσωτερική εκτροφή και έχεις αλλάξει τα δεδομένα θερμοκρασίας και διατροφής για να παίρνεις γέννες τώρα;
 
Καλημερα☘️🌸δεν κανω εκτροφη. εχω μονο δυο θηλυκες αδερφουλες, η μια αποφασισε να φτιαξει φωλια, και να κατσει στη φωλια για να γεννησει. αυγα δεν ειδα καθολου. τωρα ορθια ειναι. θα επιστρεψει στη φωλια αργοτερα. παντως ειναι φαγανες και χαρουμενες και οι δυο.
 
τωρα ορθια ειναι. θα επιστρεψει στη φωλια αργοτερα. παντως ειναι φαγανες και χαρουμενες και οι δυο.
Δεν υπάρχει θέμα δυστοκίας. Από ότι καταλαβαίνω τα πουλιά είναι μόνα χωρίς αρσενικό. Αφαίρεσε λοιπόν τη φωλιά και άφησέ τα χωρίς.
 
@pàpia , δλδ το πουλί δεν είχε συμπτώματα δυστοκίας; Ο χαρακτηρισμός "δυστοκία" χρησιμοποιήθηκε επειδή δεν γεννούσε αυγό;
Ρωτώ για να καταλάβω αν πράγματι πρέπει να κάνεις κάτι συμπληρωματικό όπως να το πας στον γιατρό ή όχι.
 
φουσκωσε στη κοιλια, εβγαλε τα πουπουλα, φωναζε την αλλη καναρινα να την ταισει στο στομα. εφτιαξε και φωλια σφιγγοταν τα γεννησει, και δεν βγαινει τιποτα. δεν υπαρχει αλλο προβλημα.
[automerge]1690273018[/automerge]
στο παρελθον, με αλλα καναρινια δεν ειχα ποτέ τετοιο θεμα. απλα γεννουσαν τα αυγα τους.
[automerge]1690273201[/automerge]
@ianos ειναι πολυ φρονιμο, μολις βλεπει το φαγητο και τη μπανιερα τρεχει αμεσως. παντως αυγο δεν βγαζουμε.☘️🐣
[automerge]1690273339[/automerge]
@MARY58 Καλημερα, σας ευχαριστω θα το λαβω υποψιν μου🐣
 
Τελευταία επεξεργασία:
@pàpia , πιστεύω ότι εξέταση από ειδικό γιατρό μπορεί να είναι και απαραίτητη. Σε ποια περιοχή μένεις; Τα συμπτώματα που περιγράφεις ναι, θα μπορούσαν να είναι δυσκολία στην έξοδο του αυγού. Θα μπορούσε βέβαια να συμβαίνει κάτι άλλο. Ελπίζω γενικά να παραμείνει ασφαλής, αλλά στη θέση σου, εφόσον είχα σχετικά κοντά στην περιοχή μου γιατρό, ειδικό σε πτηνά, θα την πήγαινα.
 
Καλημερα
η δικη μου οπτικη.
Το ενα θηλυκο λογω συνθηκων θερμοκρασιας και φωτισμου μπηκε σε αναπαραγωγικη "διαθεση" η οποια μαλλον επιταχυνθηκε λογω του οτι ειχε προσβαση σε φωλια και υλικο
Το οτι εφτιαξε φωλια και καθεται καποιες φορες ωρες κλπ ειναι dna hardcoded βηματα.Οπως και η απαιτηση ταισματος μεσα απο την φωλια. Απουσια ομως ηχητικα , αρσενικου εντονου κελαηδισματος μπορει να μην προκαλεσε την δημιουργια αυγου και γεννας.
Θεωρω οτι ειναι μπερδεμενος ο οργανισμος της.Η δυστοκια εχει και ορατα σημαδια οταν συμβαινει και δεν θα την εβγαζε πανω απο ενα 24ωρο οπως ειπαν τα παιδια

Τι θα μπορουσε να παει στραβα

Να μαδησει το αλλο θηλυκό για να φτιαξει την φωλια .τα πουπουλα τα προτιμουν πολλες φορες απο τα αλλα υλικα.
Να κανει πολλα αυγα με αποτελεσμα να καταπονειται ασκοπα (ασπορα θα ηταν )ο οργανισμος της για να τα σχηματισει
Να καταπονειται απο το βιδωμα στην φωλια (επωαση) και με τετοιες θερμοκρασιες αλλα και να μπαινει σε πτεροροια

Η αμαρα της σε τι κατασταση ηταν και ειναι? Αν μπορεσεις μια φωτο καθαρη θα βοηθουσε .

Αφου ηταν δυο θηλυκα ειχε καποιο σκεπτικο η παροχη φωλιας και υλικου για την φωλια?
Εχεις μονο αυτα τα δυο καναρινια ?
Τους εβαζες να ακουνε απο youtube αρσενικα καναρινια σε loop?
 
μαδημενη την εκανε την αμαρα. αυτο με τρομαξε. στις φωτο που εχω δεν φαινεται. δεν μπορω να την ακινητοποιησω για να τραβηξω φωτο. πουπουλα αναγκαστηκα να τις δωσω, αφου τραβουσε τα πουπουλα της αδερφης της. κατα τα αλλα ειμαστε καλα. ξεχνιεται οταν μασουλαει φαγητο.
[automerge]1690285684[/automerge]
φωλια εφτιαξε μονη της σε ενα σημειο. που ειναι σαν ταιστρα. την βολεψε. δεν εχω βαλει κελαιδισματα. η κατασταση αυτη ειναι σχεδον απο τοτε που τις αποκτησα. γυρω στο μηνα.
[automerge]1690286120[/automerge]
ειναι μικροσκοπικα πουλακια και πολυ αγαπημενα, επισης πολυ φιλικα και ευγενικα. οταν πηγα στο καταστημα για να αγορασω , πηρα και τις δυο σταθηκε απλα αδυνατο να τις χωρισω. θα τα καταφερουμε, θα κανουμε οτι μπορουμε. η θερμοκρασια δωματιου ειναι σταθερη ουτε ζεστη ουτε κρυο. το νερο παντα φρεσκο και καθαρο. κανουνε παντα μπανιο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@pàpia
Καλημέρα. Είναι το θυληκο που 25 Ιουλίου είχε πρόβλημα με δυστοκια και τώρα 24/9 είναι σε ξύλινο κλουβί με κάτι σαν φωλιά για άλλο είδος και κάθεται μέσα μαζί με την άλλη θυληκια? Έτσι φαίνεται τουλάχιστον από την φωτό που ανέβηκε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
ναι. Έβαλα επεκταση στη φωλια τοτε. γιατι θελανε να ειναι οι δυο τους αγκαλια.
 
ΟΚ.
Καλη συνεχεια.
Εδω εχει παρα πολλα αρθρα για την αναπαραγωγη των καναρινιων ποτε ξεκιναει ποτε πρεπει να σταματησει τους κινδυνους για το θυληκα αν γεννανε συνεχως αυγα και εκ των πραγματων ασπορα στην περιπτωση σου .
Την ευθυνη για την ευζωια τους την εχουμε οι φροντιστες τους.
 
Back
Top