Αναπαραγωγή Καναρος στον πάτο του κλουβιού

φωντας1993

PB New Member
Εγγραφή
10 Φεβ 2016
Μηνύματα
14
Πόλη
Καρδίτσα
Γειά σας παιδιά. Σήμερα έβαλα ένα ζευγάρι μαζί. Βάζω την καναρα μέσα στο αρσενικό. Ο καναρος την βατεψε 3-4 φορές και κάθεται συνέχεια κάτω. Και κοιμάται και κάτω. Επίσης βλέπω ότι τσακώνονται λίγο. Γιατί;
 
Κοιτάξτε. Ο καναρος είναι γκλοστερ και ο γείτονας μ έδωσε μια καναρα και την έβαλα κατευθείαν μαζί. Δε έκανα κάποια ιδιαίτερη διατροφική προετοιμασία στο καναρινί παρά μόνο αυγό.λόγω δουλειάς δεν είχα και πολύ χρόνο.
 
Ναι Φώντα όπως και πρίν δύο μήνες.
Γενικά πάντως θέλει μεράκι, ενδιαφέρον, αυτό που λέμε αγάπη, κόπο-αλλιώς οτι και αν κάνεις ή αποκτάς δεν κάνει κου κου.
Βρές λίγο χρόνο, ενημερώσου και αστο να σε παρασύρει.
 
Δίκιο έχετε.έγινα και λίγο κουραστικός.Αλλά λόγο έλλειψης χρόνου δε γίνονται ολα σωστά.. Ελπίζω να βρω κάποτε χρόνο να τα κάνω όλα έτσι όπως πρέπει. Καλό βράδυ!
 
χαχα γιατί;δε κατάλαβα εχω κάνει κάτι λάθος;Επειδή δε τα προετοιμασα;
Δεν έχεις κάνει μόνο ένα λάθος έχεις κάνει πολλά λάθη. Ανοιξες το θέμα που σου παρέθεσε ο @Deukalion και κάθισαν μέλη του petbirds και ασχολήθηκαν με το θέμα σου αραδιαζοντας όλη την εγκύκλοπαιδεια του φόρουμ ώστε να σε βοηθήσουν. Είμαι περίεργη κράτησες τίποτα από εκείνο το θέμα που είχες ανοίξει; Σου τα είπαν τόσο αναλυτικά που πιο αναλυτικά δεν γίνεται. Σου μίλησαν για καραντίνα. Και τώρα τι έκανες πήρες ένα καναρίνι που σου το δωσε ο γειτονας και το βάλες αμέσως μαζί με το δικό σου. Σου μίλησαν για προετοιμασία. Και τώρα τι έκανες; Μόνο αβγό στο δικό σου αρσενικό και η καναρα χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία. Μας ανέφερες τι σου είπαν στο Pet Shop να τα βάλεις μαζί χωρίς προετοιμασία και τα μέλη σου εξήγησαν ότι είναι λάθος. Και έρχεσαι τώρα να μας πεις τι; Δυστυχώς από το θέμα που είχες ανοίξει δεν κράτησες απολύτως τίποτα και αυτό με στενοχωρεί, γιατί όταν ζητάμε βοήθεια θα πρέπει να ακούμε αυτά που μας λένε όταν δεν γνωρίζουμε. Ειλικρινά λυπαμαι.
 
Αλλά λόγο έλλειψης χρόνου δε γίνονται ολα σωστά.. Ελπίζω να βρω κάποτε χρόνο να τα κάνω όλα έτσι όπως πρέπει.
Όταν λοιπόν θα βρεις χρόνο, τότε να ασχοληθείς με αναπαραγωγές. Δεν είναι μηχανήματα τα ζώα, ζώντα πλάσματα είναι.
 
Αλλά λόγο έλλειψης χρόνου δε γίνονται ολα σωστά..
Φιλική συμβουλή... μέχρι να βρεις τον απαραίτητο χρόνο, σταμάτα κάθε αναπαραγωγική για να μην πω εκτροφική δραστηριότητα.
Αν δεν είχα χρόνο θα χάριζα τα πουλιά μου σε εκείνους που έχουν. Γιατί για αυτά, ο χρόνος... είναι απαραίτητος.
 
Από λάθη μαθαίνουμε και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Εσύ συνεχίζεις να κάνεις λάθη. Ελπίζω να καταλάβεις και στο λίγο χρόνο που έχεις αν πραγματικά σε ενδιαφέρουν - αρέσουν τα καναρίνια να διαβάσεις μερικά άρθρα που θα βρεις στο PB.
 
Συγγνώμη που θα στο πω αλλά ο αρσενικός σου πιθανότατα είναι άρρωστος και χρειάζεται βοήθεια, φροντίδα και χρόνο... Πρέπει να σταματήσεις την αναπαραγωγή, να επιστρέψεις την κανάρα στον γείτονα και να ασχοληθείς σοβαρά με τον άρρωστο κανάρο σου.. 'Όταν ένα πουλί είναι φουσκωμένο, κοιμάται όλη μέρα και βρίσκεται στον πάτο του κλουβιού δεν έχει πολύ χρόνο ζωής.. Λυπάμαι..
 
Back
Top