Διατροφή Κανει να τρωνε ψωμι οι παπαγαλοι;

Το ψωμί που τρώμε κανονικά ούτε εμείς δεν έπρεπε να το τρώμε. Οι διογκωτικές ύλες που βάζουν είναι δηλητήριο. Δεν πρέπει να τρώει. Ακόμα και αν το φτιάχνεις μόνη σου το ψωμί, θα πρέπει να τρώει ελαχιστοελάχιστο, έτσι για πλάκα που λέμε και όχι να αποτελεί μέρος της διατροφής του.
 
δεν έχω δώσει ποτέ. με εντυπωσείασε ενα πετ που μου συστησε το ψωμι σάν τον καλύτερο μεζέ.
 
Καλημέρα!
Δεν ισχύει για όλους φυσικά (όπως τίποτα δεν ισχύει για όλους) αλλά πολλά άτομα στα μαγαζιά δεν έχουν ιδέα από ζώα. Ή δεν ξέρουν για όλα τα ζώα. Θέλουν να δείξουν στον πελάτη ότι κατέχουν το αντικείμενο και περνάνε λάθος πληροφορίες. Ίσως δεν έχουν κακή πρόθεση αλλά σίγουρα υπάρχει επιπολαιότητα σ' αυτήν την συμπεριφορά.
Κοίτα και αντικειμενικά να το δούμε, είναι πολύ δύσκολο ένας υπάλληλος ακόμα και ένας μαγαζάτορας να γνωρίζει τα πάντα για τα ζώα που πουλάει από χάμστερς, πουλιά, ψάρια, γατιά, σκυλιά, κουνέλια κτλ.
Πρέπει και ο πελάτης (εμείς) όπως κι εσύ πολύ καλά έκανες, να φιλτράρει τις πληροφορίες που του δίνουν γιατί τελικά το ζωάκι είναι στην δική σου ευθύνη.
 
Η αλήθεια είναι Μαράκι ότι κι εγώ έχω ακούσει από ιδιοκτήτη πετ και εισαγωγεα ταυτόχρονα ότι βάζει ξερό ψωμί. Μάλιστα κάνει καλό σε νεοεισερχόμενα πουλιά για το στρες;
Εγώ μαζί σου είμαι. Μπορείς όμως να το αιτιολογήσεις λίγο;
 
Νικόλα, αν ψάξεις λίγο στο ίντερνετ, θα δεις από ουδέτερες μέχρι αρνητικές απόψεις σχετικά με τη χρησιμότητα (και την αξία) του ψωμιού στη διατροφή των πουλιών.

Bread is NOT Bird Food

[url="http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.ecosystemgardening.com/bread-is-not-bird-food.html&pre/search%3Fq%3Dbread%2Bis%2Bgood%2Bfor%2Bfinches%2B%253F%26biw%3D819%26bih%3D468]http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.ecosystemgardening.com/bread-is-not-bird-food.html&pre/search%3Fq%3Dbread%2Bis%2Bgood%2Bfor%2Bfinches%2B%253F%26biw%3D819%26bih%3D468[/URL]
 
Η αλήθεια είναι Μαράκι ότι κι εγώ έχω ακούσει από ιδιοκτήτη πετ και εισαγωγεα ταυτόχρονα ότι βάζει ξερό ψωμί. Μάλιστα κάνει καλό σε νεοεισερχόμενα πουλιά για το στρες;
Εγώ μαζί σου είμαι. Μπορείς όμως να το αιτιολογήσεις λίγο;
Νίκο το είχα αιτιολογήσει στην πρώτη απάντησή μου γι' αυτό δεν το επανέλαβα.
Αυτό είχα γράψει: " Το ψωμί που τρώμε κανονικά ούτε εμείς δεν έπρεπε να το τρώμε. Οι διογκωτικές ύλες που βάζουν είναι δηλητήριο. Δεν πρέπει να τρώει.
 
ΟΚ. Συμφωνώ. Όχι στο ψωμί από φούρνο (Σχεδόν ούτε εγώ το τρώω πια). Όχι στο μουχλιασμένο ή φρέσκο ψωμί (που μουχλιάζει εύκολα). Ναι σε μια ισορροπημένη διατροφή με σπόρους ανά εποχή κλπ. Αλλά ναι και σε μερικά ψίχουλα πότε πότε εεε; 😛
 
Αν φτιάχνουμε ψωμί μόνοι μας δεν παθαίνει κάτι να φάει μερικά ψιχουλάκια :)
 
196732_10150118669238291_7718708_n.webp γνώμες για το ψωμί διαφέρουν εδώ το μενού από το μεγαλύτερο πάρκο πουλιών στην ευρώπη k τον κόσμο to Loro Park
Hier siehst Du, mit welchen Nahrungsmittel man Sittiche & Papageien auch noch ernähren kann. Dieser bunte Mix ist von Tony Silva, der maßgeblich für die Zuchterfolge im Loro Park/Teneriffa verantwortlich ist. Dort war er in den 90er Jahren der Kurator.
Εδώ μπορείτε να δείτε τι φαγητό μπορεί ακόμη και ταΐζετε παπαγαλάκια και παπαγάλοι. Αυτό το πολύχρωμο μίγμα είναι από Tony Silva, ο οποίος είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τις επιτυχίες της αναπαραγωγής στο το πάρκο Loro/Τενερίφη. Στη δεκαετία του 1990 ήταν ο επιμελητής.
rei aus dem englischen übersetzt von Tony Silva: "Ich bekomme viele E-Mails anfragen, über die Ernährung meiner Vögel. Sie werden gefüttert mit Pellets, Samen und Früchte, Gemüse, Hülsenfrüchte, Nudeln, brauner Reis, Weizen Brot und alles, was ich sonst noch so sehe. Heute, Sonntag erhielten sie Trauben, vorgekochte Karotten, Zucchini, Kürbis und Kichererbsen, passierte Bohnen, verschiedene Nudelarten und frische Papaya". Vielen Dank an Tony Silva für die Fotos und den Text. Dies hilft uns allen bei der artgerechten Fütterung unserer Pfleglinge.
Δωρεάν από τους Άγγλους που μεταφράστηκε από Tony Σίλβα: «Παίρνω πολλά ηλεκτρονικά ταχυδρομεία να ρωτήσω σχετικά με τη διατροφή των πουλιών μου.» Είστε καστανό ρύζι, σιτάρι, τρέφονται με σφαιρίδια, σπόρους και φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά, ψωμί και όλα τα άλλα, εγώ. Σήμερα, ήταν σταφύλια, μαγειρεμένα καρότα, κολοκύθι, κολοκύθα και ρεβίθια, φασόλια κοσκινισμένο, διαφορετικοί τύποι ζυμαρικών και φρέσκα παπάγια Κυριακή». Πολλές ευχαριστίες Τόνι Silva για τις φωτογραφίες και το κείμενο. Αυτό μας βοηθά όλους την κατάλληλη σίτιση μας Pfleglinge. (Μεταφράστηκε από: Bing)
 
Αλλο το ψωμι κι αλλο τα ζυμαρικα. Δεν ειναι το ιδιο πραγμα ουτε περιεχουν τα ιδια συστατικα.
 
Αλεύρι, νερό, μαγιά. Αυτή είναι η βασική συνταγή για ψωμί. Τώρα το αλεύρι έχει πολλές ποικιλίες από πολλούς καρπούς (το πολύσπορο π.χ. έχει έως 50 συστατικά). Μέχρι εκεί σε μικρή ποσότητα δε νομίζω ότι είναι κακό. Τώρα διογκωτικά, βελτιωτικά, κλπ. είναι άλλη ιστορία. Επίσης αν κάποιοι βάζουν γάλα, λάδι, τυρί κλπ. επίσης είναι άλλη ιστορία. Σε γενικές γραμμές αν δεν ξέρεις τα συστατικά καλό είναι να το αποφεύγεις. Από την άλλη τόσα περιστέρια και δεκαοχτούρες μπορεί να κάνουν λάθος...; 😛

Έκανα ένα πείραμα χτες! Σε μια δεκαοχτούρα που έρχεται και τρώει τα ψίχουλα, έριξα σπόρους από καναρίνι. Ταυτόχρονα, ενώ τσίμπαγε τους σπόρους, της έδωσα και ένα ξερό κομματάκι. Το τσίμπησε μια φορά και μετά γύρισε στους σπόρους.
 
Αλεύρι, νερό, μαγιά. Αυτή είναι η βασική συνταγή για ψωμί.
... Και αλάτι, κάποιες φορές μάλιστα 'υπερβολικό' (τουλάχιστον για πουλιά)

καπιες φορές τους δίνω ριζογκοφρέτες βιολογικές. καλός η κακός;
Καλύτερα να δίνεις βιολογικές-ανάλατες γκοφρέτες καλαμποκιού.
 
Back
Top