Αναπαραγωγή Κανιβαλισμός στα parrotlet

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα ομάδα...
Θυμάστε το πρόβλημα μου με το ζευγάρι που έχω... Είχαν 4 μωρά τα οποία ενα-ενα πέθαιναν.
Μου έκαναν άλλη μια γέννα 5 αυγά τα οποία είδα πως παράτησε η θηλυκιά και σήμερα με περίμενε μια έκπληξη... Τους έβγαλα τη φωλιά και 2 από τα 3 αυγά ήταν με πουλιά και μισοφαγωμενα και τα άλλα 3 πάλι με πουλιά αλλά κλειστά.
Τι συμβαίνει;
 
Όπως φάνηκε από την αρχή κάτι δεν πάει καλά με το ζευγαράκι αυτό.
Συμβαίνει όχι συχνά βέβαια, σε κάποιο στάδιο του μεγαλώματος των νεοσσών, να αναπτύσσουν καννιβαλισμό τα parrotlets, ρίξε μια ματιά κι εδώ, αν και τα δικά σου το εμφάνισαν πολύ πρώιμα και δεν είχες δυνατότητα παρέμβασης https://books.google.gr/books?id=9i...v=onepage&q=cannibalism in parrotlets&f=false.
Προφανώς κάποιο τέτοιο φαινόμενο παρουσιάζει και ο Μάριος της Σίσσυ.
Κρίμα, δεν ξέρω να σου πω αν σε επόμενη προσπάθεια θα αλλάξει αυτό. Αν ήταν δικά μου, δεν θα είχα το ψυχικό σθένος να τα ξανά βάλω σε γέννα.
 
Ιωάννα, προσωπικά δεν θα τα έβαζα ξανά σε αναπαραγωγή. Λυπαμαι για την κατάληξη. Διάβασα σε ξένα φόρουμ, αλλά οι πιθανές εξηγήσεις ήταν οι αναμενόμενες.. Έλλειψη πρωτεΐνης, αλατιού, και ενόχληση της φωλιάς απο τον εκτροφέα, με αποτέλεσμα να ξυπνά το ένστικτο της "εδαφικής" κυριαρχίας στα πουλιά και καθε νέο μέλος, όπως οι νεοσσοί να κινδυνεύει, αλλά σαν να μην πείθομαι ότι αυτοί ειναι οι λόγοι.
 
Κι εγώ θα σου πρότεινα να μην τα ξαναβάλεις για αναπαραγωγή. Το πιο πιθανό είναι οι νεοσσοί να ήταν ήδη νεκροί μέσα στα αυγά και γι αυτό παρατήσανε την φωλιά.Αν δεν υπάρχει σουπιοκόκκαλο μέσα στο κλουβί το αυγό ίσως να καταναλώθηκε για συμπλήρωμα ασβεστίου.
 
Υπάρχει ισως η πιθανότητα λόγω ζέστης και το θέμα με την υγρασια να έφταιξε σε αυτο; Δηλαδή να μην ζούσαν ούτως ή άλλως τα μικρα;
 
Υπάρχει ισως η πιθανότητα λόγω ζέστης και το θέμα με την υγρασια να έφταιξε σε αυτο; Δηλαδή να μην ζούσαν ούτως ή άλλως τα μικρα;
Τι θερμοκρασίες είχες; Ποιο θέμα με την υγρασία;
 
Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ποστ ότι λόγω ζέστης δε θα έχει τη σωστή υγρασία για να αναπτυχθούν τα έμβρυα, ή κάνω λαθος;
Επίσης να θυμίσω είχαμε 45αρια...
 
Αν θυμάμαι καλά στην αρχή είχες το ζευγάρι σου σε εξωτερικό χώρο. Βέβαια αυτές οι συνθήκες ήταν ακατάλληλες για αναπαραγωγή. Αν προτίθεσαι να ασχοληθείς σοβαρά, πρέπει να βρεις κάποιο κατάλληλο εσωτερικό χώρο όπου θα μπορείς να παρεμβαίνεις στις συνθήκες δωματίου και γενικά πάντως, όχι σε περίοδο κατά-καλόκαιρου.
Για την υγρασία, που είναι φυσικά απαραίτητη, διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threa...-του-χώρου-στην-αναπαραγωγή-των-πτηνών.30251/.
Τώρα αν όπως καταλαβαίνω θέλεις να δώσεις άλλη μια ευκαιρία στο ζευγαράκι σου (και σε καταλαβαίνω), άσε να περάσει το καλοκαίρι, να ολοκληρώσουν την θερινή πτερόρροια, αφαίρεσε την φωλιά, φρόντισέ τα και ξεκινάς για μια τελευταία προσπάθεια το ύστερο φθινόπωρο, ελπίζοντας να έχεις καλά αποτελέσματα.
 
Ναι Μαρία μου... Τους έχω ηδη αφαιρέσει τη φωλιά και θα τα αφήσω για Σεπτέμβριο ξανά. Από εκεί και πέρα θα δείξει Εάν τα βάλω ξανά ή Όχι!
 
Back
Top