Αναπαραγωγή Καννιβαλισμος γονιμοποιημενων αυγων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης adef
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

adef

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2007
Μηνύματα
71
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε ολους

Αυτην την εβδομαδα παραγματικα προβληματιστηκα!

Δυο εβδομαδες πριν ειχα κανει ωοσκοπηση σε δυο φωλιες και τα δυο απο τα 4 αυγα σε καθε μια ηταν γονιμοποιημενα. Επανελαβα το check και την προηγουμενη εβδομαδα. Αυτο το Σαββατοκυριακο επιστρεφοντας στο πατρικο μου διαπιστωσα οτι ενα απο αυτα σε καθε φωλια (2 συνολικα) ελειπαν. Υπαρχει περιπτωση κανιβαλισμου γονιμοποιημενων;

Στα ασπορα ειναι σχεδον κανονας.

Αν ναι, η προσφορα αυγου στο διαιτολογιο ενδεχεται να "ενθαρρύνει" τετοιες τασεις;

Ευχαριστώ
 
Θελεις να πεις επειδη τα δινουμε αυγο μαθαινουνε στη γευση του και τρωνε τα αυγα τους. Νομιζω αυτο ειναι στο χαρακτηρα του πουλιου. Οσα χρονια ασχολουμε με καναρινια δεν μου εχει τυχη κατι τετοιο αλλα καρδερινος μου εφαγε αυγο καναρας.Αν καποιος φιλος-φιλη ειχε παρομοια εμπειρια να μας πει.
 
Το αυγο που εφαγε ηταν με νεοσσο;

Στην πρωτη φωλια και στην πρωτη γεννα ειχα 2 στα 4 με σπορο. Καποιο η το αρσενικο η το αλλο δεν ξερω πεταξε ενα αυγο με τον νεοσσο εκτος φωλιας. Ο νεοσσος ηταν νεκρος ισως απο πριν.

Το αλλο το βρηκα ελαφρως σπασμενο και φυσικα και αυτο δεν ειχε αποτελεσμα. Τα αλλα δυο (ασπορα) φαγωθηκαν.

Το περιεργο ειναι οτι και η καναρα ειναι πολυ προστατευτικη στο κλωσσημα και ο καναρος καθε φορα που βγαινει να φαει πηγαινει στην φωλια και προστατευει τα αυγα. Μαλιστα καθε φορα οταν παω κοντα να δω τα αυγα και ειναι στην φωλια αυτος μου γυρναει την πλατη και μου κλεινει το οπτικο πεδιο.

Η δευτερη γεννα ειχε τα αποτελεσματα που σας περιεγραψα στο πρωτο mail.

Τι να πω

Αγνωσται αι βουλαι των καναρινιων; 😕
 
Τα κλωσσουσε 3 μερες η καναρα και δεν μπορω να ξερω αν ηταν σπορομενα αλλα και σπορο να ειχαν ηταν πολυ νωρις για να ειχε δημιουργηθει νεοσσος. Συνηθως ομως τετοιες ζημιες της κανουν τα αρσενικα.
 
Back
Top