Αναπαραγωγή Καραφλά μωρά κοκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MaryZac
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MaryZac

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2024
Μηνύματα
3
Γειά σας, έχω ένα αρσενικό κοκατιλ εδώ και 4 χρόνια (το μεγαλωσα στο χέρι), και πριν 1 χρόνο πήρα και ένα θηλυκό το οποίο ήταν ήδη μεγάλο.
Το θηλυκό έκανε αυγα αλλά δεν τα καταφερνε. Τώρα λοιπόν έκανε 5 αυγά και βγήκαν 2 πουλάκια. Πλέον είναι 1 μισή μηνών αλλά δεν έχουν ίχνος φτερού στο κεφάλι τούς. Έχω μεγαλώσει αρκετά μωρά αλλά πρώτη φορά το βλέπω αυτό. Ξέρει κανείς;
 
@KONSTANTINOS MICHAIL ναι το έχω δει αυτό αλλά νόμιζα πως τα καθάρισαν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό που λέτε;
 
@KONSTANTINOS MICHAIL ναι το έχω δει αυτό αλλά νόμιζα πως τα καθάρισαν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό που λέτε;
Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τον λόγο. Μπορεί να θέλουν να προβούν σε άλλες "πράξεις" ή να μην ξέρουν τι να κάνουν.
Δυστυχώς δεν ξέρω αν μπορεί να διορθωθεί αυτό τώρα, αλλά αν συνεχιστεί πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσει το τάισμα με κρέμα για να αποφευχθεί τραυματισμός. Πολύ χρήσιμο είναι το εξής πόστ του μέλους @Vada στο θέμα που έβαλα παραπάνω.

"Το μάδημα των φτερών από τους γονείς είναι αρκετά συνηθισμένο στα cockatiels.
Τις περισσότερες φορές ευθύνεται το αρσενικό και όταν διαπιστωθεί θα πρέπει να τον απομακρύνουμε και να αφήνουμε το θηλυκό να μεγαλώσει τους νεοσσούς.
Εάν το κάνουν και οι δύο γονείς τότε θα πρέπει να αναλάβουμε εμείς το τάισμα τους.
Δεν μπορούν να μπουν διαχωριστικά γιατί οι γονείς ταΐζουν τα μικρά μόνο μέσα στην φωλιά.
Μερικοί προτείνουν και μία άλλη μέθοδο για να αποτραπεί το μάδημα στους νεοσσούς, δεν γνωρίζω όμως αν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.
Πρώτον γιατί χρειάζεται να υπάρχει κάποιος στο σπίτι κατά την διάρκεια της ημέρας, και δεύτερο δεν είμαι σίγουρος αν οι γονείς αφήσουν το ύφασμα στην θέση του.
Βάζουμε δηλαδή ένα κομμάτι ύφασμα στην είσοδο της φωλιάς.
Συνήθως βάζουμε λευκό ύφασμα ή ανοιχτά χρώματα, επειδή τα κοκατίλ φοβούνται τα σκούρα χρώματα, άρα όταν οι γονείς είναι έξω από τη φωλιά, οι νεοσσοί θα είναι μόνοι τους.
Πριν κλείσουμε την τρύπα της φωλιάς, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα μωρά είναι ταϊσμένα.
Η φωλιά θα πρέπει να έχει στα πλάγια μικρές τρύπες για να μπαίνει ο αέρας.
Στη συνέχεια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φωλιά έκλεισε για πολλή ώρα, Για να μην πεθάνουν οι νεοσσοί από την πείνα, πρέπει να ελέγχουμε τα μωρά κάθε 3 ή 4 ώρες και όταν τα βλέπουμε πεινασμένα,
αφαιρούμε το πανί από την τρύπα της φωλιάς για να τα ταΐσουν οι γονείς. Εκτός από την ώρα του φαγητού για να ταΐσουν τους νεοσσούς οι γονείς δεν θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στη φωλιά.


κοκατίλ που μαδάει τα φτερά του μωρού

Η έλλειψη ασβεστίου, νατρίου, και η επιθυμία να ζευγαρώσουν ξανά είναι οι κυριότερες αιτίες που οι γονείς τραβάνε τα φτερά των νεοσσών.
Και κάτι τελευταίο, κάποιοι μόλις αντιληφθούν ότι γίνεται τράβηγμα από τους γονείς βάζουν στα φτερά των νεοσσών κάτι λιπαρό όπως βαζελίνη για να το αποτρέψουν.
Βέβαια θα χρειαστούν πολλά μπάνια για να φύγει όμως υπάρχει η πιθανότητα να βοηθήσει"
 
@KONSTANTINOS MICHAIL τώρα εξηγούνται όλα. Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ ότι μπορεί να το κάνουν αυτό γιατί θέλουν να κάνουν ξανά αυγά. Γιατί στην αρχή όταν ήταν 25 ημερών είχαν φτερά στο κεφάλι. Αλλά μετά άρχισαν πολύ να ερωτοτροπουν και ίσως φταίει αυτό.
[automerge]1711222551[/automerge]
@Φοίβος είναι πάρα πολύ ήρεμα αλλά δεν ήθελα να ξεκινήσω το τάισμα και εγώ από τόσο νωρίς εφόσον είχαν τους γονείς τούς μην παρεμβω στην φυσική ροή. Αλλά εφόσον οι γονείς τσιμπάνε τα φτερά τους, Τρίτη πρωί πρωί θα αγοράσω κρέμα για τάισμα στο χέρι
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top