Ασθένειες Καραφλο Gloster

Πόλη
Κόρινθος
Κωδ.
ΑΛΟΠ ΕΟΟ-AL 213
Το συγκεκριμένο πουλί το έχω γύρω στους 4 μήνες το πέρασα από καραντίνα αλλά πριν ένα μήνα εμφάνισε απώλεια φτερών πάνω από το μάτι το οποίο ήταν και πρησμένο
Του έκανα καθημερινές πλύσεις με φυσικό ορό και επάλειφα το φρύδι το σημείο με fucidin επίσης του έβαζα και κολλύριο για τα μικρά παιδία χωρίς κορτιζόνη όπως έχω διαβάσει εδώ μέσα, έκανα επίσης και αγωγή με sivotine για ορνιθωση γιατί είχε και συγχρόνως ελαφριά διάρροια.
Η κατάσταση τώρα το μάτι ξεπρηστικε διάρροια δεν έχει καθόλου τρώει κανονικά όπως και πρώτα και η διάθεση του είναι πολλή καλή όπως βλέπετε όμως και στη photo που επισυνάπτω το πουλί έχει μείνει καραφλό σχεδόν όλο το πίσω μέρος ΤΗ μπορεί να συνεπάγεται αυτό και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω σε περίπτωση κάποιου μύκητα τη κάνω;

Συνημμένα

• P3110011.webp
    P3110011.webp
    41 KB · Προβολές: 131
Σε κτηνήατρο το πήγες; Φαίνετε σοβαρό. Αν δεν το πήφες πήγενέ το τώρα κιόλας αν μπορείς. Όσο το αφήνεις θα είναι χειρότερα.

Δεν γίνεται να το πάω σε κτηνίατρο δεν υπάρχει πτηνιατρος στην Κόρινθο και όλοι η κτηνίατροι κατά την προσωπική μου άποψη είναι άσχετοι.

Τι διατροφή προσφέρεις στο πουλί; Βλέπω κάποια σπόρια σε μια τάιστρα, περί τίνος πρόκειται; Εχεις σκεφτεί μήπως έχει διατροφικές ελλείψεις ή κάποια αβιταμίνωση;

Διάβασε και αυτο το πολύτιμο άρθρο Παθολογική πτερόρροια πτηνών

Μειγμα χρωματος εμφανισης super απο τον κικλο το ιδιο δινω σε ολλα τα πουλια που εχω και επισης και 2 φορες την εβδομαδα εχει και multi-vitamin της bogena δεν ξερω αν χρειαζεται κατι παραπανω

Αν η διατροφή του πουλιού είναι ισορροπημένη, υπάρχει άψογη καθαριότητα στο κλουβί, δεν συντρέχουν λόγοι στρεσσαρίσματος του πουλιού ή άλλες αιτίες που αναφέρονται στο άρθρο που σου πρότεινα να διαβάσεις, το πιθανότερο έιναι να οφείλεται σε βακτήρια ή μυκητες. Διαβασε το αρθρο για ενημερωση και συμβουλεψου έστω και τηλεφωνικά ένα ειδικευμένο πτηνίατρο. Για να σου προτείνει την σωστή θεραπεία.

Το περίεργο είναι Μιχάλη οτι στην φωτό φαίνεται σαν να έχουν εξαφανιστεί και οι
θηλές των φτερών. Εχει "γυαλίσει" η περιοχή.Αν η εντύπωση σου είναι και σένα
οτι είναι πράγματι έτσι, μάλλον προέρχεται απο μύκητα. Κακό αυτό. Δεν έτυχε να το
αντιμετωπίσω ποτέ.Αν του έδινες στο νερό του το muta-vit, σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα θα έβλεπες αν θα υπάρξει διαφορά(νέα μικρά πούπουλα, χνούδι, στο σημείο) και θα είχες μια πρώτη ένδειξη.😕

Μπορεί να είναι αλωπεκίαση, λόγο κακής διατροφής και κακό φωτισμό.
Αυτό που λέει ο Μάκης είναι το καλύτερο.
Βιταμίνες,ιχνοστοιχεία και φρούτα.
Περιμένουμε ευχάριστα νέα.

Θα του δώσω και ας ελπίσουμε για το καλύτερο, Να πω και την αλήθεια και εμένα κ Μάκη το ίδιο μου φαίνεται σαν να μην υπάρχουν θυλάκια καθόλου θα δούμε βέβαια στην πορεία ότι μπορώ θα το κάνω για το καλύτερο του πουλιού
Αν και η πρώτη εκτρωφικη μου προσπάθεια έχω αντιμετωπίσει πολλά περίεργα αλλά βέβαια όλα έχουν σαν βάσει της λανθασμένες επιλογές μου κυρίως στην αγορά των πουλιών αλλά όπως λέει και μια παροιμία αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρων και θα σας κρατώ ενήμερους

Για τις μυκητιάσεις υπάρχει το Leucagel και Anti Mycosis σαν μαλακά σκευάσματα αντιμετώπισης.

Back